Linux mint gličing

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Linux mint gličing

OdgovorNapisal/-a kobranka » 31 Avg 2024, 13:25

Saj nevem kaj je narobe? Vdelan FireFox brskalnik prikazuje strani normalno medtem, ko Opera in Brave, ki sem jih naknadno inštaliral skockata prikazano sliko ali besedilo (saj ne vem kako bi drugače napisal). Ali obstaja, kakšno zdravilo za ta problem? Prenosnik je HP Compaq nw8440 z 2GB RAMa in 64bit različico sistema.
kobranka

Zahvalil se je: 721 krat
Prejel zahvalo: 301 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Linux mint gličing

OdgovorNapisal/-a mare69 » 31 Avg 2024, 13:38

Brskalniki znajo biti požrešni in 2G RAMa je po mojem premalo.

Z le 2 GB RAM-a ima sistem omejene vire, kar lahko privede do uporabe zasilnega načina upodabljanja slik ali znižanja kakovosti slike, da se zmanjša poraba pomnilnika.

V Operi ali katerem koli drugem brskalniku se lahko nastavitve za optimizacijo delovanja na šibkejših sistemih (npr. zmanjšanje kakovosti slike) samodejno prilagodijo. Preveri, ali so te nastavitve omogočene.

Če je strojno pospeševanje onemogočeno v brskalniku, se lahko slike upodabljajo počasneje in z nižjo kakovostjo.

Nepravilni ali zastareli grafični gonilniki lahko povzročijo težave z renderiranjem.
mare69

Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 55

OdgovorNapisal/-a kobranka » 31 Avg 2024, 15:27

Potem takem sklepam, da ima Firefox strojno pospeševanje izklopljeno medtem, ko ga Opera in Brave imata vklopljenega. Z gonilniki za grafiko si nimam kaj dosti pomagati, ker še to je dosti boljše kot na Windowsih z isto konfiguracijo. Z linuxom mi vsaj deluje freeCAD z Windowsi pa ne.

Nisem se poglabljal kje se to da nastavi v brskalnikih?
kobranka

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 01 Sep 2024, 10:24

Pa chromium bazirani brskalniki so znani po požrestnosti rama.
Dodaj privacy badger, in add block na firefox in ne rabiš Brave
Dorijan

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 302 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 59

OdgovorNapisal/-a Pluton » 01 Sep 2024, 14:03

Poskusi še 32 bitni Debian z LXDE namizjem: https://cdimage.debian.org/debian-cd/current/i386/iso-dvd/
Kot brskalnik lahko poskusiš Palemoon, čeprav je tudi ta zadnje čase vedno bolj zabloatan.
Uporabniški avatar
Pluton

Kraj: Slov. Konjice
Zahvalil se je: 188 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: drakslar
Število neizkoriščenih povabil: 10

OdgovorNapisal/-a kobranka » 01 Sep 2024, 15:05

Bi prvo poskusil zamenjati samo namizje? Trenutno imam MATE namizje in bi tega poskusil zamenjati z LXDE kot si predlagal.

Sem poskusil nekaj 32bit verzij in švoh uporabnika kot sem jaz se mi kmalu ustavi, ker je že večina razvijalcev programske opreme prešla na 64bit programsko opremo. Ne vem kaj narediti? Opero bom počasi verjetno začel opuščati in tega mi nebo škoda, FireFox sem pa včasih bil skregan z njo, ker je bila prepočasna in se je stream na njej zatikal, napram Operi. Izgleda bom moral zamenjati pamet. Vseeno je želja vsaj po Brave, OnlyOfficu, FlexPDFju pa še kakšen se dobi, ki ga sedaj ne vem na pamet
kobranka

OdgovorNapisal/-a kobranka » 02 Okt 2024, 18:27

Jah tole z RAMom sem pa omejen na 4GB na HP Compaq nw8440. Sem iskal za uporabnim parom RAMa ma mi ni ratalo nič dobiti. Dejstvo je, da se mi je z dvema različnima palčkama računalnik opešal. Sedaj imam par, ki pa tvori le 2GB verjetno vi res moral iti na 32-bit sitem, samo moram prej pretehtati, kaj mi je pomembneje ali nekaj programov, ki sedaj delujejo normalno ali se odpovem vsem brskalnikom razen vdelani Mozili.
kobranka

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost