Dnevni backup 5 računalnikov

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Dnevni backup 5 računalnikov

OdgovorNapisal/-a marko » 16 Maj 2023, 08:36

Trenutno uporabljamo free veeam na vsakem od računalnikov z zunanjim usb diskom, vendar iščem bolj centralizirano rešitev za celotno podjetje (sedaj recimo če backup ne uspe, nihče ne opazi - kar bi rad preprečil).

Želim, da se ponoči samodejno backupirajo vsi računalniki z neko centralno konzolo, kjer lahko nadziram ali je bil backup uspešen ali ne (da v primeru neuspešnosti dobim email). Idealno bi bilo, da je možno snapshot shraniti enkrat na mesec in da ga sistem ne pobriše, razen če ga pobrišem ročno. Če bi imel še anti malware zaščito, še toliko bolje :)

Kaj priporočate?
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko

Kraj: Žiri
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 282 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 147

Re: Dnevni backup 5 računalnikov

OdgovorNapisal/-a s56rga » 17 Maj 2023, 09:24

"VEEAM BACKUP & REPLICATION COMMUNITY EDITION" instaliran na vašem lokalnem serverju ali namenskem računalniku.
Ob pravilni konfiguraciji počne vse sam. (obvešča o izvedenih backupih, briše stare kopije,....ni da ni. Free do 10 računalnikov)
Uporabniški avatar
s56rga

Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 125 krat
Prejel zahvalo: 367 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 17 Maj 2023, 22:34

Synology (karkoli z plus) v imenu, in vsaj 2 diska noter v RAID 1 načinu za začetek
plus variante imajo med drugimi dodatnimi funkcijami snapshot backup opcijo (DS423+, DS923+, DS1522+ etc)
potem lahko pa že kar od windows hyper backup gor povežeš ali namestiš Synology Drive Client,
dodatno lahko še telefone/tablice če je tako delo, da zaposleni hodijo po terenu in fotografirajo
Dorijan

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 308 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 60

OdgovorNapisal/-a marko » 18 Maj 2023, 06:28

Sem se odločil za Synology (+ verzija). Potem pa bom videl kateri softver bo najbolj primeren. Gledal sem Active Backup For Businesses in je točno to kar bi potreboval.
Bom poročal.

Hvala.

LP
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko

Kraj: Žiri
Zahvalil se je: 221 krat
Prejel zahvalo: 282 krat
Število neizkoriščenih povabil: 147

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 18 Maj 2023, 10:27

Vsekakor se splača nabavit model, ki ima možnost vgradnje 2xSSD cache, ker hudo pohitri sistem (in ga seveda tudi nabavit in dat noter...).
Zdaj se mogoče splača DS920+ nabavit, ko je 923+ prišel ven. Novi ni toliko boljši, kot je stari cenejši... No, če je za firmo se ne pozna toliko... :D
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 770 krat
Prejel zahvalo: 954 krat
Število neizkoriščenih povabil: 195

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 18 Maj 2023, 21:53

Odvisno kaj počnejo. Lepota teh z SSD bufferjen je to da lahko ljudje direktno na NAS delajo enako hitro kot če bi na lastnem disku. Za enostavne dokumente se ne pozna toliko. Ko pa imaš AutoCAD, 3D modele itd. Se pa ti bufferji poznajo.

Te plus variante so dejansko sposobne še mail server gnati, spletno stran, svn ... Še torrent in Plex če kdo hoče filme iz partisa na TV gledat.

Za osnovo je tudi DS220+ ok. A če bo količina podatkov narasla je težko dodajati diske.
Dorijan

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 308 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 60

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 19 Maj 2023, 18:59

Jaz sem za finto izklopil ssd cache in restartal home assistant. Normalno se mi restarta v minuti, največ dveh. Brez SSdj je trajalo …tam preko 5 minut, sem že mislil, da se mi je HA sesul… saj ko HA normlno dela sprotne stvari ni bilo razlike, ta je bila ob večji obremenitvi.
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 770 krat
Prejel zahvalo: 954 krat
Število neizkoriščenih povabil: 195

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov