Moderator: Kroko
s54mtb je napisal/-a:Najprej razdeli na 2 panela (imaš pri sliderju eno črtico - kurzor se spremeni).
=(LEFT(A2;10) / 86400)+25569
še lahko prosim formulo da bo čas GMT+1, torej slovenska ura realnega časamiharix je napisal/-a:Poizkusi če ti prav izračuna če odpreš pripeto.
- kako to narediš? Dvokliknem datoteko, potem se pojavi okno v katerem je tam spodaj nekje "Fields -> Column type -> (izbira)" , a karkoli izberem za prvi stolpec, je zmeraj E+018 na koncu.pri odprtju CSV sem rabil posebej reči(okno uvoza ne pod oblika celice) da je prvi stolpec celica besedilo, sicer je nekaj po svoje zaokrožil in pri tem polomil podatek.
javr je napisal/-a:deluje v tvoji datoteki, kjer je prvi stolpec 1678955010317264936, itd.
Ne deluje v datoteki kjer je prvi stolpec 1.67895501031727E+018, itd.- kako to narediš? Dvokliknem datoteko, potem se pojavi okno v katerem je tam spodaj nekje "Fields -> Column type -> (izbira)" , a karkoli izberem za prvi stolpec, je zmeraj E+018 na koncu.pri odprtju CSV sem rabil posebej reči(okno uvoza ne pod oblika celice) da je prvi stolpec celica besedilo, sicer je nekaj po svoje zaokrožil in pri tem polomil podatek.
DusanK je napisal/-a:izberi številka in decimalke daj na 0.
miharix je napisal/-a:DusanK je napisal/-a:izberi številka in decimalke daj na 0.
Žal si tako izgubil podatke zaradi zaokrožitve
primer prva celica pri njemu je
1678955010317264936
ti si dobil
1678955010317260000
zaokrožitev ti je porezala zadnje 4 cifre
ok v tem primeru to nasrečo nima učinka ker tako v formuli vstran vržemo še več
javr je napisal/-a:nekako sem se ob vajini pomoči prebil do končnega rezultata, "slikanica" priložena:
- najprej inštalirati novo verzijo Libre Office, ker obstoječa ni razumela da je treba v prvem stolpcu nekaj spremeniti;
- potem je predogled bil pravi, a je prvi stolpec še vedno odprlo kot E+018;
- upoštevaje nasvet naj popravim v tekst, je odprlo prav;
- formula vnešena, izračun je pravi;
- če to datoteko shranim, zaprem in ponovno odprem, ni treba več paziti na obliko "text" v prvem stolpcu - odpre kot E+018, a je izračun vseeno pravi.
Slika grafa iz aplikacije kaže da gre za nek "bug": kljub temu da je bil pas odstranjen, a še vedno v bluetooth-dosegu telefona, je oddajal neke podatke, kar je aplikacija mirne duše beležila kot normalen utrip. Preizkušal sem še eno drugo aplikacijo, ki pa je prav tako beležila normalen utrip ob odstranjenem pasu, torej ta "bug" ni vezan na točno določeno aplikacijo.
Vrni se na Uporabniški programi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost