Moderator: Kroko
tilz0R je napisal/-a:Se pravi je manual work s strani operaterja mašine. Sklepam da se potem orientira na podlagi silk screen-a.
Cloud je napisal/-a:Če imaš licenco https://www.altium.com/products/downloads če je nimaš boš pa verjetno na TPB našel
urosg je napisal/-a:Naredi si varnostno kopijo PCBDoc, pozeni skozi Import, ce nisi res kaj generalno zaj... bi morali ostati elementi na svojem mestu, samo reference se popravijo.
xfce je napisal/-a:Mene zanima kaj naredite ko je preveč komponent za A4 v altiumu? Ali če ni spet nekaj zelo kompliciran dizajn spremenite v A3 velikost ali greste takoj v več ločenih shem za en PCB?
To je sicer res, a se gospod printer potem s tem noče strinjat.mucek je napisal/-a:... drugače pa je sprememba velikosti lista stvar enega klika v shematiki.
mucek je napisal/-a:... drugače pa je sprememba velikosti lista stvar enega klika v shematiki.
LP, g
To bo!xfce je napisal/-a:Saj to sem videl, samo tako iz prakitčnega vidika sprašujem tudi. Ker A4 list je relativno precej majhen. Ali je bolj smiselno vse delati na A4 listih in imeti n shem, ali je pa morda skoraj bolj pregledno če narediš A3 list/e?
VolkD je napisal/-a:Imam svojo knjižnico, ki je organizirana tako, da ima en grafični element kar nekaj footprintov. Dokler jih je pet, ni problema jih pač vidiš in si izbereš enega. Tekom časa na isti grafični element dodajam nove footprinte in se jih lahko nabere kar precej. V padajočem menuju so razvrščeni v takem vrstnem redu, kot sem jih dodajal.
Kako bi ta vrstni red spremenil, da bi bilo posortirani ?
Mogoče obstaja, a jaz tega ne najdem.tilz0R je napisal/-a:Verjetno obstaja opcija move up, move down, na seznamu footprintov.
To je malo kontra pristop. Verjetno bi bilo boljše da bi naredil si THT knjižnico z 85 upori, kjer so vrednost in pramateri noter.VolkD je napisal/-a:Odgovarjam sebi in seveda ostalim.
Ne da se. Altium prikaže vnose v iste vrstnem redu kot so bili vnešeni. Druge opcije ni, V nobeni od meni poznanih verzij ( nisem preizkusil 22 in 23).
Problem sem rešil tako, da sem pobrisal celotno listo footprintov in jih na novo vnesel. Šala mala,... 85 vnosov.
Odvisno kaj želiš. Jaz hočem imeti vrednosti na 3D modelih.Dorijan je napisal/-a:V prilogi za primer 2 knjižnici za upore in kondenzatorje 0805, vendar imajo pa isti footprint za vse(nimaš vrednosti na 3d modelih uporov narejenih)
Še vedno imaš vrednost na 3D modelih, vendar ti imaš en symbol vezan na 85 footprintov, namesto 85 simbolov vezanih na 85 footprintov.VolkD je napisal/-a:Odvisno kaj želiš. Jaz hočem imeti vrednosti na 3D modelih.Dorijan je napisal/-a:V prilogi za primer 2 knjižnici za upore in kondenzatorje 0805, vendar imajo pa isti footprint za vse(nimaš vrednosti na 3d modelih uporov narejenih)
Približno takole - imam pa še precej dela.
Zakaj pa ne ? Saj to je enak simbol za oba, samo parametri so različni.Dorijan je napisal/-a: Eg. da nimaš npr. istega symbola za 10Ohm 1% kot za 10Ohm 5%
VolkD je napisal/-a:Novo vprašanje!
Iščem, če je kje kakšen parameter "connestion lines width", a ga ne najdem.
Vrni se na Uporabniški programi
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost