Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 10:16

jure94 je napisal/-a:Ko delam novo komponento bi rad v ime pina napisal \ (AltGr + q), ampak namesto napisanega "\" mi spremeni enote iz mm v mil oz. obratno.
Kje lahko to popravim?

Drugje to ne deluje in enote spreminjam samo s Q tipko.



Bližnjice na tipkovnici.... Alt-Gr očitno pretvori v Shift-Ctrl ali nekaj podobnega (Ctrl-Q spreminja enote v vnosnih poljih). Poskusi z zaslonsko tipkovnico ali pa dodaj angleško in preklopi. Backslash je potem na tipki <>.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 10:31

Te bližnjice se pa ne da spremeniti? Ker jo iščem pa je ne najdem. Taka kombinacija je bila pod selection memory dialog ampak to ni to.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 693
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 34 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 07 Apr 2020, 12:02

ni rešitev je pa "workaround"
napiši nekam drugam in kopiraj v ime pina.

za komponente z več dest pini, je pa itak precej lažje v Excelu ali LibreCalc narediti tabelov pinov in jih samo uvziti v Altium
Dorijan
 
Prispevkov: 753
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 131 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 12:15

Tako sem delal do sedaj. No če ne gre pač ne gre. Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 693
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 34 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 13:53

Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 693
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 34 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 07 Apr 2020, 21:13

jure94 je napisal/-a:Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.


Tekom wizarda bi to moralo biti.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1855
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 231 krat
Prejel zahvalo: 528 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 22:52

Wizarda ne uporabljm, saj delam po standaru. Itak moraš tudi avtomatično zgenerirane footprinte še na koncu preverit. Od teh čarobnih orodij uporabljam le Library expert pro, ki je (skoraj) po standardu.

https://www.pcblibraries.com/LibraryExpert/Lite/
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 02 Maj 2020, 11:16

Na enem projektu imam dva vezja.

Narisal sem ju ločeno.
Sedaj pa bi rad ta dva vezja med samo povezal z bakrom. In to tako, da mi DRC ne javi napake.
Med K4 in K6 bi rad naredil povezave, kot je v barvi magenta.
Rabim, ker v določenem primeru vezja ločim, oz. ostaneta skupaj.


Kako se to izvede?

LpL
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 1018
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 144 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 02 Maj 2020, 19:26

odpri 3ji PCB, uporabi paneli se design, daj vezja na svoj PCB in nariši baker vmes.

Mogoče DRC ne bo 100% vesel, bo pa kar pregledno.
Dorijan
 
Prispevkov: 753
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 131 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 16 Jun 2020, 16:54

Se da kje nastaviti nove grafične simbole za drill legendo? Releaser ima en bug, da če mu zmanjka simbolov v tabeli, ne zgenerira gerberja in drill-a ter vsega, kar sem dal v fabrication outjob. Jamra, da mu je zmanjkalo simbolov in mora uporabiti črke. Nisem našel "obvoza". Kakšen predlog?

Mimogrede, koliko vas uporablja project releaser?
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jun 2020, 17:26

s54mtb je napisal/-a:Mimogrede, koliko vas uporablja project releaser?
Mimogrede, kaj to je ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 16 Jun 2020, 19:27

Če imaš malce več projektov, si pripraviš output job-e, za pdf, 3d pdf, step export, pa seveda drill, gerber, layer stackup, draftsman risbe, izvorne datoteke..... Ko daš pcb v izdelavo, se "s pritiskom na eno tipko" zgenerira vse. Pri tem nastane release projekta in nikoli se več ne praskaš po glavi iz katerega dizajna si kaj naročil.

https://www.altium.com/documentation/al ... options-ad
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jun 2020, 20:38

Hvala za uporabne informacije - zdaj moram pa tole samo še raziskati.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 17 Jun 2020, 07:15

Če se kaj zatakne, pa vprašaj :)
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Avg 2020, 15:30

Namestil sem altium 20.
katastrofa... veliko stvari je drugačnih od 17-ke. Bližnjice... (v pcb ni več P --> T za interactive routing... itd)
Trenutno se že nekaj časa matram s *.SCH knjižnicami. Kako iskati po njih (med tistimi, ki niso instalirane)? Če vpišem "search path" mi navede samo *.pcb knjižnice. Tako ne najdem niti enega elementa za postavitev na sch.
Pod "panels" nimam na voljo "sch library"...

Help....?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4198
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 431 krat
Prejel zahvalo: 513 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 106

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 01 Avg 2020, 16:33

Protoncek je napisal/-a:v pcb ni več P --> T za interactive routing


Ctrl-W
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Avg 2020, 16:58

Ne vem v čem je hec novih in novih verzij, ki v glavnem postavljajo stvari, ki so bile prijetno dosegljive, na novo. Saj ko se navadiš na novo je v redu. Ampak se moraš navadit, kar vzame nekaj energije. Pri tem pa imajo kar nekaj napak v camtasticu, ki se vlečejo že z verzije 14 dalje, pa se zanje sploh ne zmenijo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Avg 2020, 17:22

No, medtem sem ugotovil, da moje iskanje na drugem PCju dela čisto ok, samo na tem v delavnici ne. Torej je problem v mojih nastavitvah. Jih bom poskusil prenesti z delujočega.

Saj nekatere stvari so "recimo" boljše, ampak... lahko, da je bug, ampak ko vlečem routing noče vedno zaključit na sredino pada... Bo treba 20.1 poiskat :mrgreen:
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4198
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 431 krat
Prejel zahvalo: 513 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 106

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 01 Avg 2020, 17:25

Tik pred padom: Ctrl-Klik
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Avg 2020, 17:34

BRAVO ... autofinish! Hvala!
Saj iščem in berem help na netu. Pa je tako pre**eto nepregleden in neuporaben, da je groza... (vsaj zame...)
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4198
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 431 krat
Prejel zahvalo: 513 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 106

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 01 Avg 2020, 17:59

Ni se treba vsega naučit na pamet, saj imaš interaktivni help. Med uporabo določene funkcije (npr. risanje linije na PCB) pritisni Shift-F1 in se pojavi okno s hitrim opisom bližnjic, ki so aktualne za trenutno situacijo.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11488
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1588 krat
Prejel zahvalo: 4192 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 120

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 19 Avg 2020, 12:53

Imam dve sch datoteki.
Prva je DriverV.SchDoc:
alt1.png
druga pa Driver_pl.SchDoc.
alt2.png


V drugi imam torej to kar je v prvi v enem bloku. In to večkrat!

Pri kreaciji pcb datoteke, mi vse elemente prenese na pcb le enkrat in ne 8 krat.

Kje delam neumnost ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Avg 2020, 20:30

Odgovarjam sam sebi, to pa predvsem zato, da ne bo še kdo padel na tako mino kot jaz.

Imena blokov imam "DriverV 1", "DriverV 2",....

Če v imeni nebi bilo presledka, bi zadeva delovala. So pa imena elementov potem neprimerno dolga. Tako da sem potem osvojil kar V1, V2, V3,...

Se mi pa nekako ne zdi logično, da zadeva sploh pusti vpisat presledek v ime.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 09:54

Nadaljujem na isto temo. Imam zgoraj omenjeno vezje in rišem pcb.

Tole je eno vezje.
A1.jpg
V celoti potrebujem osem takih vezij. To se vidi v celem projektu:
A2.jpg
Vsak zeleni kvadratek je eno zgornje vezje.

Naredil sem PCB za eno samo vezje:
A3.jpg


Zdaj pa vprašanje: Kako narediti osem enakih delov vezja. Vsako vezje ima svoj room in svoje oznake. Copy/paste ne bo šlo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 14 Sep 2020, 09:55

Copy room format ali nekaj takega.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 3939
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 1003 krat
Prejel zahvalo: 911 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 178

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 14 Sep 2020, 12:57

Kot je zgoraj napisal Design > Rooms > Copy Room format

preveri da ti v shematiki, kjer imaš podvezje, da ti je naredilo "zavihke" spodaj(glej slikico v prilogi), če ne vidiš poizkusi dati compile

https://www.altium.com/documentation/al ... rsion=18.1
Priponke
rooms.PNG
rooms.PNG (3.05 KiB) Videno 122 krat
Dorijan
 
Prispevkov: 753
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 131 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 13:40

Dela!! Hvala obema.
Prihrani enormno veliko dela!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 13:42

a6.jpg
a6.jpg (9.41 KiB) Videno 110 krat
Imena sem dal namenoma kratka, ker so oznake elementov drugače res predolge.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 14 Sep 2020, 14:31

Naceloma lahko spremenis naming v project options
Cloud
 
Prispevkov: 2119
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 228 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 14:34

Cloud je napisal/-a:Naceloma lahko spremenis naming v project options
To pa nisem razumel kaj si hotel povedati.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 14:34

a9.jpg

Trenutno je videti takole. Bo pa še kup sprememb.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 14 Sep 2020, 15:24

VolkD je napisal/-a:
Cloud je napisal/-a:Naceloma lahko spremenis naming v project options
To pa nisem razumel kaj si hotel povedati.

Popravis kako ti potem poimenuje komponente. Namesto, da ti da U1_(Ime Rooma)1, lahko nastavis, da ti samo napise U1_1 in tako dalje
Cloud
 
Prispevkov: 2119
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 228 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 15:39

Aha,... razumem. Še enkrat hvala.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 14 Sep 2020, 17:09

Project > Project options > Muilti-channel tab
Nastavi npr Component naming na $ComponentPrefix$ChannelIndex$ComponentIndex
IC01 potem postane IC101, IC201, itd.
Dorijan
 
Prispevkov: 753
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 131 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 18:49

Kje ( kako ) se ugasne prikaz room-ov ?

A17
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 14 Sep 2020, 19:28

View Configuration -> View Options -> oko pri Rooms
Cloud
 
Prispevkov: 2119
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 228 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 19:38

Si prepričan, da imava isto verzijo programa?

Že View Configuration ne najdem, kaj šele naprej.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Sep 2020, 19:47

Odgovarjam sam sebi,...

View Configuration -> Show/hide -> Potem si pri rooms izbereš final/Darft/Hiden.

Super, draft rabim.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43963
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9734 krat
Prejel zahvalo: 5432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 141

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost