Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 10:16

jure94 je napisal/-a:Ko delam novo komponento bi rad v ime pina napisal \ (AltGr + q), ampak namesto napisanega "\" mi spremeni enote iz mm v mil oz. obratno.
Kje lahko to popravim?

Drugje to ne deluje in enote spreminjam samo s Q tipko.



Bližnjice na tipkovnici.... Alt-Gr očitno pretvori v Shift-Ctrl ali nekaj podobnega (Ctrl-Q spreminja enote v vnosnih poljih). Poskusi z zaslonsko tipkovnico ali pa dodaj angleško in preklopi. Backslash je potem na tipki <>.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 10:31

Te bližnjice se pa ne da spremeniti? Ker jo iščem pa je ne najdem. Taka kombinacija je bila pod selection memory dialog ampak to ni to.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 670
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 07 Apr 2020, 12:02

ni rešitev je pa "workaround"
napiši nekam drugam in kopiraj v ime pina.

za komponente z več dest pini, je pa itak precej lažje v Excelu ali LibreCalc narediti tabelov pinov in jih samo uvziti v Altium
Dorijan
 
Prispevkov: 738
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 125 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 12:15

Tako sem delal do sedaj. No če ne gre pač ne gre. Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 670
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 13:53

Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 670
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 07 Apr 2020, 21:13

jure94 je napisal/-a:Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.


Tekom wizarda bi to moralo biti.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1841
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 521 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 22:52

Wizarda ne uporabljm, saj delam po standaru. Itak moraš tudi avtomatično zgenerirane footprinte še na koncu preverit. Od teh čarobnih orodij uporabljam le Library expert pro, ki je (skoraj) po standardu.

https://www.pcblibraries.com/LibraryExpert/Lite/
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 02 Maj 2020, 11:16

Na enem projektu imam dva vezja.

Narisal sem ju ločeno.
Sedaj pa bi rad ta dva vezja med samo povezal z bakrom. In to tako, da mi DRC ne javi napake.
Med K4 in K6 bi rad naredil povezave, kot je v barvi magenta.
Rabim, ker v določenem primeru vezja ločim, oz. ostaneta skupaj.


Kako se to izvede?

LpL
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 999
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 135 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 27

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 02 Maj 2020, 19:26

odpri 3ji PCB, uporabi paneli se design, daj vezja na svoj PCB in nariši baker vmes.

Mogoče DRC ne bo 100% vesel, bo pa kar pregledno.
Dorijan
 
Prispevkov: 738
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 125 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 24

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 16 Jun 2020, 16:54

Se da kje nastaviti nove grafične simbole za drill legendo? Releaser ima en bug, da če mu zmanjka simbolov v tabeli, ne zgenerira gerberja in drill-a ter vsega, kar sem dal v fabrication outjob. Jamra, da mu je zmanjkalo simbolov in mora uporabiti črke. Nisem našel "obvoza". Kakšen predlog?

Mimogrede, koliko vas uporablja project releaser?
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jun 2020, 17:26

s54mtb je napisal/-a:Mimogrede, koliko vas uporablja project releaser?
Mimogrede, kaj to je ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43114
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9484 krat
Prejel zahvalo: 5327 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 122

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 16 Jun 2020, 19:27

Če imaš malce več projektov, si pripraviš output job-e, za pdf, 3d pdf, step export, pa seveda drill, gerber, layer stackup, draftsman risbe, izvorne datoteke..... Ko daš pcb v izdelavo, se "s pritiskom na eno tipko" zgenerira vse. Pri tem nastane release projekta in nikoli se več ne praskaš po glavi iz katerega dizajna si kaj naročil.

https://www.altium.com/documentation/al ... options-ad
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jun 2020, 20:38

Hvala za uporabne informacije - zdaj moram pa tole samo še raziskati.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43114
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9484 krat
Prejel zahvalo: 5327 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 122

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 17 Jun 2020, 07:15

Če se kaj zatakne, pa vprašaj :)
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Avg 2020, 15:30

Namestil sem altium 20.
katastrofa... veliko stvari je drugačnih od 17-ke. Bližnjice... (v pcb ni več P --> T za interactive routing... itd)
Trenutno se že nekaj časa matram s *.SCH knjižnicami. Kako iskati po njih (med tistimi, ki niso instalirane)? Če vpišem "search path" mi navede samo *.pcb knjižnice. Tako ne najdem niti enega elementa za postavitev na sch.
Pod "panels" nimam na voljo "sch library"...

Help....?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4123
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 420 krat
Prejel zahvalo: 503 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 104

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 01 Avg 2020, 16:33

Protoncek je napisal/-a:v pcb ni več P --> T za interactive routing


Ctrl-W
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Avg 2020, 16:58

Ne vem v čem je hec novih in novih verzij, ki v glavnem postavljajo stvari, ki so bile prijetno dosegljive, na novo. Saj ko se navadiš na novo je v redu. Ampak se moraš navadit, kar vzame nekaj energije. Pri tem pa imajo kar nekaj napak v camtasticu, ki se vlečejo že z verzije 14 dalje, pa se zanje sploh ne zmenijo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 43114
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9484 krat
Prejel zahvalo: 5327 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 122

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Avg 2020, 17:22

No, medtem sem ugotovil, da moje iskanje na drugem PCju dela čisto ok, samo na tem v delavnici ne. Torej je problem v mojih nastavitvah. Jih bom poskusil prenesti z delujočega.

Saj nekatere stvari so "recimo" boljše, ampak... lahko, da je bug, ampak ko vlečem routing noče vedno zaključit na sredino pada... Bo treba 20.1 poiskat :mrgreen:
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4123
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 420 krat
Prejel zahvalo: 503 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 104

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 01 Avg 2020, 17:25

Tik pred padom: Ctrl-Klik
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 01 Avg 2020, 17:34

BRAVO ... autofinish! Hvala!
Saj iščem in berem help na netu. Pa je tako pre**eto nepregleden in neuporaben, da je groza... (vsaj zame...)
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 4123
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 420 krat
Prejel zahvalo: 503 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 104

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 01 Avg 2020, 17:59

Ni se treba vsega naučit na pamet, saj imaš interaktivni help. Med uporabo določene funkcije (npr. risanje linije na PCB) pritisni Shift-F1 in se pojavi okno s hitrim opisom bližnjic, ki so aktualne za trenutno situacijo.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11447
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1584 krat
Prejel zahvalo: 4179 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 117

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost