Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 10:16

jure94 je napisal/-a:Ko delam novo komponento bi rad v ime pina napisal \ (AltGr + q), ampak namesto napisanega "\" mi spremeni enote iz mm v mil oz. obratno.
Kje lahko to popravim?

Drugje to ne deluje in enote spreminjam samo s Q tipko.



Bližnjice na tipkovnici.... Alt-Gr očitno pretvori v Shift-Ctrl ali nekaj podobnega (Ctrl-Q spreminja enote v vnosnih poljih). Poskusi z zaslonsko tipkovnico ali pa dodaj angleško in preklopi. Backslash je potem na tipki <>.
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11302
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4108 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 10:31

Te bližnjice se pa ne da spremeniti? Ker jo iščem pa je ne najdem. Taka kombinacija je bila pod selection memory dialog ampak to ni to.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 669
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 07 Apr 2020, 12:02

ni rešitev je pa "workaround"
napiši nekam drugam in kopiraj v ime pina.

za komponente z več dest pini, je pa itak precej lažje v Excelu ali LibreCalc narediti tabelov pinov in jih samo uvziti v Altium
Dorijan
 
Prispevkov: 726
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 124 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 12:15

Tako sem delal do sedaj. No če ne gre pač ne gre. Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 669
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a jure94 » 07 Apr 2020, 13:53

Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.
Uporabniški avatar
jure94
 
Prispevkov: 669
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:33
Kraj: Jesenice/Ljubljana
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 07 Apr 2020, 21:13

jure94 je napisal/-a:Še ena stvar. Pri uporabi IPC footprint wizarda mi na koncu na thermal pad postavi vie. Ali se da kje spremeniti default velikosti teh vij? Trenutno imajo luknjo 0,2 mm, jaz bi pa imel 0,3 mm.


Tekom wizarda bi to moralo biti.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1825
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 230 krat
Prejel zahvalo: 517 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 07 Apr 2020, 22:52

Wizarda ne uporabljm, saj delam po standaru. Itak moraš tudi avtomatično zgenerirane footprinte še na koncu preverit. Od teh čarobnih orodij uporabljam le Library expert pro, ki je (skoraj) po standardu.

https://www.pcblibraries.com/LibraryExpert/Lite/
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11302
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4108 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a LiPo » 02 Maj 2020, 11:16

Na enem projektu imam dva vezja.

Narisal sem ju ločeno.
Sedaj pa bi rad ta dva vezja med samo povezal z bakrom. In to tako, da mi DRC ne javi napake.
Med K4 in K6 bi rad naredil povezave, kot je v barvi magenta.
Rabim, ker v določenem primeru vezja ločim, oz. ostaneta skupaj.


Kako se to izvede?

LpL
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 986
Pridružen: 04 Apr 2015, 17:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 135 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 27

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 02 Maj 2020, 19:26

odpri 3ji PCB, uporabi paneli se design, daj vezja na svoj PCB in nariši baker vmes.

Mogoče DRC ne bo 100% vesel, bo pa kar pregledno.
Dorijan
 
Prispevkov: 726
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 124 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 16 Jun 2020, 16:54

Se da kje nastaviti nove grafične simbole za drill legendo? Releaser ima en bug, da če mu zmanjka simbolov v tabeli, ne zgenerira gerberja in drill-a ter vsega, kar sem dal v fabrication outjob. Jamra, da mu je zmanjkalo simbolov in mora uporabiti črke. Nisem našel "obvoza". Kakšen predlog?

Mimogrede, koliko vas uporablja project releaser?
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11302
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4108 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jun 2020, 17:26

s54mtb je napisal/-a:Mimogrede, koliko vas uporablja project releaser?
Mimogrede, kaj to je ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42368
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9242 krat
Prejel zahvalo: 5249 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 16 Jun 2020, 19:27

Če imaš malce več projektov, si pripraviš output job-e, za pdf, 3d pdf, step export, pa seveda drill, gerber, layer stackup, draftsman risbe, izvorne datoteke..... Ko daš pcb v izdelavo, se "s pritiskom na eno tipko" zgenerira vse. Pri tem nastane release projekta in nikoli se več ne praskaš po glavi iz katerega dizajna si kaj naročil.

https://www.altium.com/documentation/al ... options-ad
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11302
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4108 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 103

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jun 2020, 20:38

Hvala za uporabne informacije - zdaj moram pa tole samo še raziskati.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 42368
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9242 krat
Prejel zahvalo: 5249 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 107

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 17 Jun 2020, 07:15

Če se kaj zatakne, pa vprašaj :)
Namesto "Zahvali se" sprejemam tudi šalco kofeta: https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 11302
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1567 krat
Prejel zahvalo: 4108 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 103

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost