Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Dec 2017, 14:57

Nekaj podobnega sem predlagal v e-mailu Altiumu. Ni bilo nobenega odgovora.
Pravzaprav sem jaz predlagal, da uporabnik naredi predlogo skina za 3d model, v tej predlogi pa bi se dalo definirati mesto na katerem bo z takimi ali drugačnimi črkami glede na tip in velikost zapisan parameter (Value, ali kateri drugi). Za 3D TH upore bi se dalo napisati posebno funkcijo za barve, pravzaprav več funkcij za več lestvic E12, E24,...
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 11 Dec 2017, 15:26

VolkD je napisal/-a:Nekaj podobnega sem predlagal v e-mailu Altiumu. Ni bilo nobenega odgovora.
Pravzaprav sem jaz predlagal, da uporabnik naredi predlogo skina za 3d model, v tej predlogi pa bi se dalo definirati mesto na katerem bo z takimi ali drugačnimi črkami glede na tip in velikost zapisan parameter (Value, ali kateri drugi). Za 3D TH upore bi se dalo napisati posebno funkcijo za barve, pravzaprav več funkcij za več lestvic E12, E24,...


Super ideja. Dovolj bi bilo, če bi bilo mogoče dodati napis na ta 3d body z nekim layerjem kot je za designator, katerega bi postavil na neko višino.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 296
Pridružen: 18 Maj 2015, 18:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 26 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2017, 15:31

Uff,... spet ena taka, ki mislim, da ,... no bomo videli.

A17, PCB; Print previev -> Configuration ->
conf.png


Kljub vsemu mi keep-out Layer-ja ne izpiše. Skratka dobim tole:
vezje.png



Je to bug ? Ali jaz delam kaj narobe ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 15 Dec 2017, 15:39

Ali daješ na pdf pravo konfiguracijo?

Da ne urejaš eno, prikazuješ pa drugo.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1356
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 179 krat
Prejel zahvalo: 327 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2017, 15:51

Konfiguracija je zanesljivo prava, saj v predogledu kliknem na ta predogled z desno tipko in izberem konfiguracija.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 08 Jan 2018, 16:31

@VolkD: desni klik in ->
1. Properties; daj vse na full
2. Preferences; preveri barvo keep-out layerja

Glede na to, da je v18 že dober mesec zunaj, in še ni nobenega komentarja okoli tega... dodali so multi board assembly. :D
Priponke
alt_1.png
alt_2.png
alt18.png
S53SG
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 18 krat
Prejel zahvalo: 23 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Jan 2018, 19:53

Kako se lotevate trace antene? Za ESP bi rabil trace anteno z impedanco 39+j6Ohm in ne vem ali naj ustvarim nov footprint ali naj samo trace pravilno potegnem
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 09 Jan 2018, 21:06

Cloud je napisal/-a:Kako se lotevate trace antene? Za ESP bi rabil trace anteno z impedanco 39+j6Ohm in ne vem ali naj ustvarim nov footprint ali naj samo trace pravilno potegnem

Naredi footprint.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1356
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 179 krat
Prejel zahvalo: 327 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Jan 2018, 21:47

Sem našel en projekt v eaglu, ki je uporabljal PCB anteno, sedaj me pa zanima, kako lahko jaz ta footprint shranim v svojo knjižnico
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Jan 2018, 23:37

No da si odgovorim sam sebi mogoče bo komu kdaj prav prišlo. Greš pod Design in Make PCB Library. Nato pa v zavihku PCB Library poiščeš željeno komponento-e in jo/jih skopiraš v svojo knjižnico.
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 10 Jan 2018, 01:58

Lahko tudi na pcb oznacis komponento, gres v pcblib in na seznamu komponent desnoklik+paste component. Izhodisce komponente bo v tocki, kjer si kliknil pri "copy".
s54mtb
 
Prispevkov: 7730
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 998 krat
Prejel zahvalo: 2457 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 22 Jan 2018, 13:27

Altium mi stalno izklaplja "convert special strings" kako to naj mu dopovem, naj bo ta funkcija stalno vklopljena?
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a BlazT » 27 Jan 2018, 13:17

Živjo!

V altium sem uvozil 3d model ohišja in glede na obliko ohišja naredil obliko TIV. Imam pa problem ker ne dobim oblike TIV na Keep out Layerju. Zanima me kako bi lahko avtomatsko generiral obliko keep out layerja iz oblike tiskanine?
alea iacta est
BlazT
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:33
Kraj: Vrhnika
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Jule » 27 Jan 2018, 14:01

Vem, da se da definirati obliko iz 3D modela direktno v Altiumu, vendar jaz ponavadi raje naredim kar v Inventorju/solidworksu .dxf datoteko z obliko tiskanine iz 3D modela , naredim že takrat offsete od robov in potem ta .dxf uvozim v Altium.
Jule
 
Prispevkov: 667
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:00
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 134 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a BlazT » 27 Jan 2018, 14:04

Men je obliko ratal definirat nimam pa ko si recimo želim narest gerberje na keepout layerju oblike tiskanine
alea iacta est
BlazT
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:33
Kraj: Vrhnika
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Jan 2018, 17:14

Nisem povsem prepričan, da vem kaj bi ti hotel narediti. Se mi pa precej zdi, da boš moral to kar peš narisati.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a horvi » 29 Jan 2018, 16:19

... tudi sam ne vem točno kaj misliš ... mogoče ti pomaga tole
Design >> Board shape >> Create primitives from board shape
ko.png
horvi
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 87 krat
Prejel zahvalo: 35 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 31 Jan 2018, 12:13

Obstja kakšna možnost, da ti nastaviš altiumu, da naj privzeto exporta gerberje v posebno mapo ne pa project outputs?
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 31 Jan 2018, 12:54

Naredi output job file, na desni strani pod "output containers" desnoklokni (1) in pod options izberi strukturo direktorijev in imena fajlov za posamezne layerje (2)

Slika
s54mtb
 
Prispevkov: 7730
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 998 krat
Prejel zahvalo: 2457 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Kroko » 07 Feb 2018, 02:35

Altium mi ne pusti več vlečti trackov :shock:
Ne vem, kaj sem naredil ampak že narisanih trackov ne morem več vlečti. Lahko ga izbrišem in narišem drugje, ne morem pa ga povlečti malo stran.

Spodnji track bi rad potegnil bolj dol pa mi ne pusti.
Clipboard01.jpg
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3859
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 612 krat
Prejel zahvalo: 1234 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 226

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 07 Feb 2018, 07:53

Mogoče imaš izbranega celotnega in ne samo odsek povezave.
Peter123
 
Prispevkov: 805
Pridružen: 09 Feb 2015, 14:20
Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 17 krat
Prejel zahvalo: 106 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Kroko » 07 Feb 2018, 09:51

Ne, imamž prav izbrano. Opazil sem, da nekatere lahko vlečem, druge pa ne.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3859
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 612 krat
Prejel zahvalo: 1234 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 226

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Feb 2018, 10:46

A si vezje mogoče risal že predvčerajšnjim, ko si imel še nižjo verzijo Altiuma ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Kroko » 07 Feb 2018, 11:42

Verzija 15.1. Je pa danes boljše. Nisem nič naredil (program je ostal prižgan) ampak se mi zdi, da me ne je... toliko kot včeraj.
Na splošno opažam, da porabim ogromno časa, ko se borim proti programu. Hočem nekaj premakniti pa ali ne gre, ali skoči nekam kamor nočem ali pa premakne še kaj zraven, kar potem spet popravljam. Glede na to, da sem samouk verjetno delam nekaj narobe, pa še nastavljeno imam narobe.
Se kakšen ekspert javi, da pride za kakšno uro do mene na privat inštrukcije?
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3859
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 612 krat
Prejel zahvalo: 1234 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 226

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Feb 2018, 11:52

Jaz sem tudi samouk, pa nekako (še) nimam teh težav.
Je pa res, da se nekatere funkcije nekoliko spreminjajo od verzije do verzije.
Tudi vpisana pravila se malo različno interpretirajo. Sploh, že zaradi neubogljivosti programa v pravila napišeš, da je dovoljena razdalja lahko negativna.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a krko » 07 Feb 2018, 19:03

Kolikor imam izkušenj z editanjem trackov v Altiumu, se mi zdi zelo slabo narejeno.

Najhitreje in najmanj živcev požre, če linijo narišeš na novo, v rules-ih pa si nastaviš, da staro linijo briše.
krko
 
Prispevkov: 964
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:56
Kraj: Cerknica/Postojna
Zahvalil se je: 68 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Feb 2018, 23:50

Vsi, ki rišete z Altiumom in uporabljate LTspice.

Sam sem se zalotil, da sem v Altiumu vsaj 20x pritisnil F3, da bi risal črte. Jasno - punudil mi je neko iskanje,... :_banghead
Namig - potrudite se v DXP -> castumize in si nastavite, da je f3 tipka risanje črt.

Pozor, najprej je treba iskanje prenest na recimo CTRL-F3, nato pa F3 nastavit na risanje črt.

Tudi, če se ne dajete z LTspice, je tole zelo koristna bljižnica.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 07 Mar 2018, 22:28

Obstja kakšna funkcije, da ti designatorje na silkscreenu avtomatsko razmeče?
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 07 Mar 2018, 22:40

Lahko jih vse nastaviš,da so npr. Levo zgoraj ob komponenti.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2676
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 598 krat
Prejel zahvalo: 638 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 122

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 07 Mar 2018, 23:32

To mi ne pomaga kaj dosti :/ Jaz bi rad, da bi mi po tem, ko po routam vezje jih razporedil tako, da se ne prekrivajo med sabo oz so cez pade. Trenutno to resujem tako, da kar izklopim designator za vse elemente, za tistih nekaj, kjer ga pa rabim jih pa razmecem na roko vendar zagotovo obstaja boljsi nacin
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a borisz » 07 Mar 2018, 23:36

Jaz delam na roke. Najprej pa nastavim višino črk na 0,4mm in debelino na 0.1. jih je lažje postaviti,če ni prostora.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2676
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 598 krat
Prejel zahvalo: 638 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 122

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Mar 2018, 23:39

borisz je napisal/-a: Najprej pa nastavim višino črk na 0,4mm in debelino na 0.1. jih je lažje postaviti,če ni prostora.
Podobno - jaz jih nastavim na 0,1 in 0.5. No pravzaprav jih dam na 4 in 20mils.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Mar 2018, 12:54

Na PCB imam en upor, ki je označen z "R?". Očitno sem ga dodal in potem pozabil napisati naslednji številko. Nisem pa hotel nerediti ponovne renumeracije.

Sedaj ta upor dobim na PCB. Nerodno je, ker nima nobenega neta, na načrtu ga pa ne najdem ?

Ima kdo kako idejo ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Mar 2018, 12:57

ALNac1.png
ALNac.png


Sem ga tudi že izbrisal na PCB, pa mi ga pri update pcb iz schematic ponovno doda.

Bolj kot gledam manj vidim.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 16 Mar 2018, 13:11

Ko imaš Pcb odprt, klikni bližnjico TC in klikni na tvoj upor. Potem te bo "vrglo" na schematics view, direkt do tega upora. Mogoče je pa nekje neviden? Si ga ponesreči dal gor (vsaj tako zgleda, glede na to da ni nikamor povezan).
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1356
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 179 krat
Prejel zahvalo: 327 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Mar 2018, 13:21

Sem tudi sam pomislil, da ni viden, ker se izven schematic polja. Se mi je že zgodilo. Daš na schematic nekaj uporov, potem pa označiš področje in ga premikaš, da je bolj logično za videt. Na ta način lahko kakšen element nehote odpelješ izven dokumenta,

Pa sem šel na select funkcijo in izbral outside area ter označil cel schematic. Pritisnil na DELETE in,.... se ni zgodilo nič. Vse po starem !
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Mar 2018, 13:23

tilz0R je napisal/-a:Ko imaš Pcb odprt, klikni bližnjico TC in klikni na tvoj upor. Potem te bo "vrglo" na schematics view, direkt do tega upora.
Že naredil. Vrže me nekam, kjer je kar nekaj uporov, a so vsi označeni s številko... :(
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Mar 2018, 14:07

Odgovarjam sam sebi in mogoče še komu, ki bo imel podoben problem.

Na mestu, kjer me je vrgel se je upor pojavil takoj, ko sem schematic zaprl in ponovno odprl. Nimam pojma zakaj tega upora ni izrisal. Očitno eden od bugov.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a BlazT » 02 Apr 2018, 21:31

Živjo!
Ali kdo ve, če se da kako knjižice iz altiuma povezat oz. narest tako, da imam lahko isto knjižnico na dveh računalnikih. Rad bi imel da, ko naredim nov element na enem računalniku, da mi ga avtomatsko uvozi v knjižnico na drugem računalniku, da mi ga tam ni treba nanovo risat oz. da mi ni treba vsakič kopirat datotek za knjižnico iz enega na drug računalnik.
alea iacta est
BlazT
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:33
Kraj: Vrhnika
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Apr 2018, 21:47

Lahko imaš knjižnice na nekem serverju kamor dostopaš z obeh računalnikov.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 25788
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4736 krat
Prejel zahvalo: 3432 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Jule » 02 Apr 2018, 21:55

Jaz imam knjižnice na dropboxu. Namestiš njihov client, pa se ti dropbox mapa predstavi kot, da bi bila na disku.

Mapa se ti stalno sinhronizira po vseh računalnikih na katerih imaš inštalirano.
Jule
 
Prispevkov: 667
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:00
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 131 krat
Prejel zahvalo: 134 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a BlazT » 02 Apr 2018, 21:59

Kul hvala za ideje :D
alea iacta est
BlazT
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:33
Kraj: Vrhnika
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Jakey » 11 Apr 2018, 13:27

Kaj je najboljša rešitev za uporabo posameznih komponent iz posameznega IC-ja?

Recimo če imam namen uporabiti LM324, pa bom potreboval samo 3 in ne vseh 4 op.ampov, kako se naredi element v knjižnjico?

Pač če uporabiš 4/4 ni panike imet 4 enakih znakov op.ampov., ki ti jih naenkrat flikne ven, ko postaviš shemo, ampak tisti odvečni znajo pa dobro kazit sliko in jemat pretirano prostora.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1527
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 122 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 11 Apr 2018, 14:23

Jakey je napisal/-a:Kaj je najboljša rešitev za uporabo posameznih komponent iz posameznega IC-ja?

Recimo če imam namen uporabiti LM324, pa bom potreboval samo 3 in ne vseh 4 op.ampov, kako se naredi element v knjižnjico?

Pač če uporabiš 4/4 ni panike imet 4 enakih znakov op.ampov., ki ti jih naenkrat flikne ven, ko postaviš shemo, ampak tisti odvečni znajo pa dobro kazit sliko in jemat pretirano prostora.

Ustvaris multiple part component in uporabis tisti tri, ki jih rabis ta 4tega pa terminiras tako kot je potrebno
Cloud
 
Prispevkov: 1349
Pridružen: 18 Mar 2015, 09:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Jakey » 11 Apr 2018, 14:46

Cloud je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:Kaj je najboljša rešitev za uporabo posameznih komponent iz posameznega IC-ja?

Recimo če imam namen uporabiti LM324, pa bom potreboval samo 3 in ne vseh 4 op.ampov, kako se naredi element v knjižnjico?

Pač če uporabiš 4/4 ni panike imet 4 enakih znakov op.ampov., ki ti jih naenkrat flikne ven, ko postaviš shemo, ampak tisti odvečni znajo pa dobro kazit sliko in jemat pretirano prostora.

Ustvaris multiple part component in uporabis tisti tri, ki jih rabis ta 4tega pa terminiras tako kot je potrebno


"multiple part component" mi je manjkalo :) hvala.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1527
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 122 krat
Prejel zahvalo: 105 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a marko » 14 Apr 2018, 09:09

Rad bi sestavil panel na katerem bi dal več svojih vezij (istih). Vem, da mi altium omogoča postavitev teh direktno, ampak me zanima kako bi avtomatiziral te keep-out layerje oz rezanje.
1) Ali moram vse ročno narisati ali mi altium enostavno lahko loči te stvari med seboj?
2) Nekje sem zasledil, da je standard 2.4mm rezkar za rezanje med ploščami. Ali obstaja način, da zagotovim ta 2.4mm spacing vmes (kot nek snapping), brez da bi vsako posebej prilagajal in premikal, ter meril? Vezja ne bi postavljal enako, ampak bi jih optimalno namestil, da bi čimmanj zasedle, ker vezja niso kvadratna.

Hvala.

LP
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 883
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 110 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 14 Apr 2018, 09:27

1.
Vezje položiš z Place > Ebeded board Array/panelize
potem izbereš to vezje greš pod Design > board shape > Create primitives from board shape.
Tukaj izbereš keepout.

2.
Lahko pa najprej narediš enega pomožnega za 2.5mm rezkar tako da na nekem drugem layeryu nastaviš širino 1.25mm in izbereš Route tool outline.
To ti bo odmaknilo črto za polovico širine od vezja.
Nato postaviš vsa vezja in normalno definiraš keepout kot sem napisal zgoraj.
Dorijan
 
Prispevkov: 637
Pridružen: 21 Jan 2015, 00:09
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 100 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 19

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a BlazT » 01 Maj 2018, 22:21

Zdravo!
Iščem 3d model za ohišje tele diode pa kar najdem ni pravih dimenzij
https://eu.mouser.com/ProductDetail/OSR ... wbbQ%3d%3d
Ali ga kdo slučajno že ima?
alea iacta est
BlazT
 
Prispevkov: 154
Pridružen: 18 Jan 2015, 11:33
Kraj: Vrhnika
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a marko » 11 Maj 2018, 14:38

Imam 4 layer pcb, ko z routing naredim vio (2 ali *), lahko z shift+ctrl+scroll izbiram samo Top in Bottom layer, ne morem pa dodati na svoj drill pair, ki ga imam definiranega. Če dodam vio med top in bottom, lahko enostavno izberem drug drill pair in deluje ok, vendar je totalno nepraktično. Na kakšen način lahko vio "pripopam" direktno na en layer ko routam? Notranja layerja sta sicer definirana kot Internal Plane.
Če ti v življenju ne gre in si nesrečen, se spomni na lastnike Renaultov.
marko
 
Prispevkov: 883
Pridružen: 18 Jan 2015, 02:00
Zahvalil se je: 105 krat
Prejel zahvalo: 110 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 60

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost