Altium - kako

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 11 Dec 2017, 13:57

Nekaj podobnega sem predlagal v e-mailu Altiumu. Ni bilo nobenega odgovora.
Pravzaprav sem jaz predlagal, da uporabnik naredi predlogo skina za 3d model, v tej predlogi pa bi se dalo definirati mesto na katerem bo z takimi ali drugačnimi črkami glede na tip in velikost zapisan parameter (Value, ali kateri drugi). Za 3D TH upore bi se dalo napisati posebno funkcijo za barve, pravzaprav več funkcij za več lestvic E12, E24,...
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 22422
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4111 krat
Prejel zahvalo: 3103 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a MocnikG » 11 Dec 2017, 14:26

VolkD je napisal/-a:Nekaj podobnega sem predlagal v e-mailu Altiumu. Ni bilo nobenega odgovora.
Pravzaprav sem jaz predlagal, da uporabnik naredi predlogo skina za 3d model, v tej predlogi pa bi se dalo definirati mesto na katerem bo z takimi ali drugačnimi črkami glede na tip in velikost zapisan parameter (Value, ali kateri drugi). Za 3D TH upore bi se dalo napisati posebno funkcijo za barve, pravzaprav več funkcij za več lestvic E12, E24,...


Super ideja. Dovolj bi bilo, če bi bilo mogoče dodati napis na ta 3d body z nekim layerjem kot je za designator, katerega bi postavil na neko višino.
Uporabniški avatar
MocnikG
 
Prispevkov: 253
Pridružen: 18 Maj 2015, 17:56
Kraj: Koroška - MB - CE
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: s55ei
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2017, 14:31

Uff,... spet ena taka, ki mislim, da ,... no bomo videli.

A17, PCB; Print previev -> Configuration ->
conf.png


Kljub vsemu mi keep-out Layer-ja ne izpiše. Skratka dobim tole:
vezje.png



Je to bug ? Ali jaz delam kaj narobe ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 22422
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4111 krat
Prejel zahvalo: 3103 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 15 Dec 2017, 14:39

Ali daješ na pdf pravo konfiguracijo?

Da ne urejaš eno, prikazuješ pa drugo.
"Words come easy, when they're true!"
Robbie Williams, Gary Barlow
Moj nickname je tilz[NULA]R.
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1179
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 166 krat
Prejel zahvalo: 292 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2017, 14:51

Konfiguracija je zanesljivo prava, saj v predogledu kliknem na ta predogled z desno tipko in izberem konfiguracija.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 22422
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4111 krat
Prejel zahvalo: 3103 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a S53SG » 08 Jan 2018, 15:31

@VolkD: desni klik in ->
1. Properties; daj vse na full
2. Preferences; preveri barvo keep-out layerja

Glede na to, da je v18 že dober mesec zunaj, in še ni nobenega komentarja okoli tega... dodali so multi board assembly. :D
Priponke
alt_1.png
alt_2.png
alt18.png
S53SG
 
Prispevkov: 64
Pridružen: 06 Dec 2015, 18:30
Zahvalil se je: 18 krat
Prejel zahvalo: 22 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Jan 2018, 18:53

Kako se lotevate trace antene? Za ESP bi rabil trace anteno z impedanco 39+j6Ohm in ne vem ali naj ustvarim nov footprint ali naj samo trace pravilno potegnem
Cloud
 
Prispevkov: 1232
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 09 Jan 2018, 20:06

Cloud je napisal/-a:Kako se lotevate trace antene? Za ESP bi rabil trace anteno z impedanco 39+j6Ohm in ne vem ali naj ustvarim nov footprint ali naj samo trace pravilno potegnem

Naredi footprint.
"Words come easy, when they're true!"
Robbie Williams, Gary Barlow
Moj nickname je tilz[NULA]R.
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1179
Pridružen: 17 Jan 2015, 23:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 166 krat
Prejel zahvalo: 292 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Jan 2018, 20:47

Sem našel en projekt v eaglu, ki je uporabljal PCB anteno, sedaj me pa zanima, kako lahko jaz ta footprint shranim v svojo knjižnico
Cloud
 
Prispevkov: 1232
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Jan 2018, 22:37

No da si odgovorim sam sebi mogoče bo komu kdaj prav prišlo. Greš pod Design in Make PCB Library. Nato pa v zavihku PCB Library poiščeš željeno komponento-e in jo/jih skopiraš v svojo knjižnico.
Cloud
 
Prispevkov: 1232
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 10 Jan 2018, 00:58

Lahko tudi na pcb oznacis komponento, gres v pcblib in na seznamu komponent desnoklik+paste component. Izhodisce komponente bo v tocki, kjer si kliknil pri "copy".
Elektronika: http://e.pavlin.si/
s54mtb
 
Prispevkov: 7126
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 917 krat
Prejel zahvalo: 2279 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 49

Re: Altium - kako

OdgovorNapisal/-a Cloud » 22 Jan 2018, 12:27

Altium mi stalno izklaplja "convert special strings" kako to naj mu dopovem, naj bo ta funkcija stalno vklopljena?
Cloud
 
Prispevkov: 1232
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 8

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost