Mozila - firefox

Vse o programih, ki jih uporabljate

Moderator: Kroko

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 16 Jul 2017, 09:07

najbrž da bo tudi tole eden od problemov; pojavlja se na obeh računalnikih:
Priponke
flashdownl_probl.jpg
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 17 Jul 2017, 20:54

kabel priklopljen direktno v modem -> namizni PC -> Windows XP:
- telemach.si: ne odpre, razen nekaj besedila; "krogec" se vrti že nekaj minut ; ping http://www.telemach.si = request timed out;
- finance.si: besedilo odpre, slik ne; ping http://www.finance.si = destination net unreachable;
- podsvojostreho.net: odpre takoj, vse brez problemov, ping http://www.podsvojostreho.net = 9-12ms;
- facebook.com: odpre besedilo in tu in tam kakšno sliko, večinoma pa ne; ping http://www.facebook.com = 11-15ms;
- http://www.weathercast.co.uk/ : odpira vse normalno; ping = 39-41ms.
Tudi Google Mail odpre brez problemov.

Kako bi lahko ugotovil kateri "tip" strani odpira brez problemov, kje pa se zatika ? Ker zgleda da končnica ni pravilo; npr. s5tech.net odpira v neskončnost, podsvojostreho.net odpre takoj.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a DusanK » 17 Jul 2017, 21:20

Ping je kar velikokrat blokiran na strežnikih zato ni odziva.
Boljše je kak tracert ukaz, ki ti pokaže skozi katera vozlišča/strežnike ping še dobiva odmev nazaj.
Poizkusi:
tracert telemach.si
tracert finance.si

To imaš res čuden problem. Lahko je s Flashom kje kaj zaciklano.
Mogoče jo deinštaliraj preko Revo uninstallerja in inštaliraj na novo standalone (offline) verzijo kot sem opisal na prejšnji strani.

Je s Chrome ali Opero brskalnikom boljše kot s FF ?
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1819
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 483 krat
Prejel zahvalo: 826 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 136

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 18 Jul 2017, 06:01

Mora biti neka skupna naprava, ker se problem pojavlja tako na namiznem kot na prenosnem računalniku. Deluje pa vse normalno na Linux Mint Mate, oziroma vsaj do včeraj zvečer je, ko se je tudi to začelo grdo zatikati (ob odpiranju strani opozorila da ni povezave na internet), za podrobnejšo diagnozo pa je zmanjkalo časa.

Glavni problem je da nekatere strani odpira bliskovito, drugih pa, razen tu in tam nekaj besedila brez slik, sploh ne. Ko bi se zatikalo pri odpiranju vseh strani, bi bilo lažje diagnosticirati kaj je narobe.

Enako se zatika na FF in Chrome; z Opero nisem preizkušal; nisem vedel da to še sploh obstaja. Bom preizkusil enkrat v naslednjih dneh, kot tudi prenosnik še na omrežju Siol, kot je predlagal VolkD. Si moram pripraviti nabor strani (http://www....), ki na Telemach sigurno ne delajo, da imam potem direktno primerjavo.

Glede problema z downloadom zadnje verzije Flasha: na obeh računalnikih se je potem dalo zadevo presneti in inštalirati na sledeči način: ko je FF obupal s čakanjem da se bo kaj presnelo in je pri puščici-oznaki za download naredilo oranžen krogec, sem tam kliknil "refresh", Flash se je normalno presnel, inštalacija je potekala bp.

Je pa vedno manj volje in časa iskati zakaj nekaj na Win XP ne deluje. Zgleda, da Asus še vedno vgrajuje DVD-pogone v svoje 17"-prenosnike, le pri pravem ponudniku je treba gledati (prej sem iskal le pri Mimovrste).
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Jul 2017, 06:31

javr je napisal/-a:Tole že presega temo "Mozilla - Firefox", tako da če obstaja primernejša...

Lahko popravim naslov teme - predlagaj v kaj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21515
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3914 krat
Prejel zahvalo: 3033 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 21 Jul 2017, 20:55

- prenosnik z Win XP na omrežju Siol: strani odpira z dosti manj problemov, npr. telemach.si vedno odpre skoraj v celoti, medtem ko v omrežju Telemach v prvem poskusu (brez refresh) po nekaj minutah čakanja dobim le nekaj besedila;
- prenosnik z Win 10 na omrežju Telemach: odpre vse brez problemov; npr. v Chrome, kjer lahko nastaviš odpiranje več strani naenkrat, brez problema odpre 8 strani naenkrat, kar prenosnik z Win XP na Siolovem omrežju tudi, a precej počasneje in z veliko ropotanja HDD, na Telemachovem omrežju pa mogoče prvo stran po vrsti odpre, za vse ostale pa se krogec vrti v neskončnost.

Zaključek: predvidevam, da so konec junija ali v začetku julija na Telemachu nekaj spremenili kar moja dva Win XP računalnika ne prebavljata več, čeprav sami pravijo da niso. Prav tako pravijo, da mi lahko pošljejo tehnika s testnim računalnikom, a če bo imel nameščen Win 10 ali Linux, bo ugotovil isto kot jaz - da vse deluje bp. Rešitev bo torej morala iti v smer nabave novega prenosnika z Win 10 in izhodom za priklop na večji monitor, kar je zaenkrat edino za kar sploh še rabim namizni PC. Drugače bo vedno več časa šlo za iskanje zakaj nekaj na Win XP ne deluje (več).

Mimogrede: prenosnik z Win 10 je službeni Asus X540L (type C) in me je presenetila glasnost ventilatorja; sicer ni tako glasen kot Toshiba, je pa glasnejši kot HP. V službi teh ventilatorjev zaradi stalnega večjega ali manjšega industrijskega hrupa niti ne slišim, doma mi pa gre na živce. Ali je kje kakšna lestvica proizvajalcev prenosnikov glede na glasnost ventilatorja ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Jul 2017, 21:04

javr je napisal/-a:Zaključek: predvidevam, da so konec junija ali v začetku julija na Telemachu nekaj spremenili kar moja dva Win XP računalnika ne prebavljata več, čeprav sami pravijo da niso. Prav tako pravijo, da mi lahko pošljejo tehnika s testnim računalnikom, a če bo imel nameščen Win 10 ali Linux, bo ugotovil isto kot jaz - da vse deluje bp. Rešitev bo torej morala iti v smer nabave novega prenosnika z Win 10 in izhodom za priklop na večji monitor, kar je zaenkrat edino za kar sploh še rabim namizni PC. Drugače bo vedno več časa šlo za iskanje zakaj nekaj na Win XP ne deluje (več).
No nov prenosnik očitno potrebuješ,... Mislim pa, da potrebuješ tudi drugega providerja.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21515
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3914 krat
Prejel zahvalo: 3033 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a zanka » 21 Jul 2017, 21:10

Nekatera Okna so imela težave z naslovi oblike x.y.z.0
Lahko, da se ti nekje na omrežju spreminja MTU. Kaj pravi http://www.letmecheck.it/mtu-test.php
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 21 Jul 2017, 21:19

Sending 32 bytes to 77.38.... <- NO REPLY!

We are unable to test this host or IP.
Most likely ICMP traffic to that host or IP is not allowed or the host or IP is invalid.


Prenosnik Win XP, speedguide.net , prvi test:

« SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
Tested on: 2017.07.21 16:25
IP address: 77.38.xx.xx
Client OS/browser: Windows XP (Firefox 52.0)

TCP options string: 020405b401010402
MSS: 1460
MTU: 1500
TCP Window: 17520 (multiple of MSS)
RWIN Scaling: 0 bits
Unscaled RWIN : 17520
Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
BDP limit (200ms): 701kbps (88KBytes/s)
BDP limit (500ms): 280kbps (35KBytes/s)
MTU Discovery: ON
TTL: 104
Timestamps: OFF
SACKs: ON
IP ToS: 00000000 (0)


drugi test:

« SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
Tested on: 2017.07.21 16:34
IP address: 77.38.xx.xx
Client OS/browser: Windows XP (Firefox 52.0)

TCP options string: 020405b401010402
MSS: 1460
MTU: 1500
TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
RWIN Scaling: 0 bits
Unscaled RWIN : 65535
Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
MTU Discovery: ON
TTL: 104
Timestamps: OFF
SACKs: ON
IP ToS: 00000000 (0)
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 22 Jul 2017, 18:32

namizni Win XP; trije zaporedni testi, vsi trije kažejo enako:

« SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
Tested on: 2017.07.22 13:29
IP address: 77.38.xx.xx
Client OS/browser: Windows XP (Firefox 52.0)

TCP options string: 020405b401010402
MSS: 1460
MTU: 1500
TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
RWIN Scaling: 0 bits
Unscaled RWIN : 65535
Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
MTU Discovery: ON
TTL: 104
Timestamps: OFF
SACKs: ON
IP ToS: 00000000 (0)
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 22 Jul 2017, 20:14

zgleda, da je problem ne-odpiranja nekaterih strani v Win XP, še posebej telemach.si, rešen; ključna beseda je "AVG_Clear.exe"
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a javr » 22 Jul 2017, 21:58

... kar mi je rešilo situacijo na namiznem, ki sedaj lepo deluje z Aviro, ne pa tudi na prenosniku, kjer je bil AVG prav tako odstranjen in nameščen Avast. Po uporabi "avastclear.exe" tudi na prenosniku ni več problemov z odpiranjem strani, Avira pa še ni nameščen. Zgleda, da AVG in Avast prepisujeta eden od drugega, Avira pa deluje drugače.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a zanka » 09 Avg 2017, 07:41

Zadnja Mozilla Firefox pri obrazcih opozarja, da lahko pride do kraje podatkov, saj povezava ni zaščitena. Ker je opozorilo nadležno in moti ob izbiri shranjenih izbir, jo je moč izklopiti, če v about:config postavimo security.insecure_field_warning.contextual.enabled na false
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 09 Avg 2017, 11:41

zanka je napisal/-a:Zadnja Mozilla Firefox pri obrazcih opozarja, da lahko pride do kraje podatkov, saj povezava ni zaščitena. Ker je opozorilo nadležno in moti ob izbiri shranjenih izbir, jo je moč izklopiti, če v about:config postavimo security.insecure_field_warning.contextual.enabled na false
To dela samo za strani, ki pošiljajo uporabniško ime in geslo naprej v plaintextu(ga lahko vidi vsakdo na liniji brez kakršnih koli vdorov).
Če dobivaš taka opozorila si raje daj dodatek HTTPS everywhere, ki prisli spletno stran, da ti ponudi HTTPS verzijo strani, čeprav imaš shranjeno http varianto(ali pa na roko dodaj še tisti s v zaznamku).
Če pa spletna stran v 2017 nima možnosti https pa upam, da uporabljaš geslo samo na tej strani oz. ga menjavaš vsake par dni. SSL certifikati se dobijo zastonj (https://letsencrypt.org/) tako, da ni razloga, da se ga ne implementira razen čista malomarnost z strani upravljavca strani, do svojih uporabnikov.
Dorijan
 
Prispevkov: 618
Pridružen: 20 Jan 2015, 23:09
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Mozila - firefox

OdgovorNapisal/-a zanka » 09 Avg 2017, 12:10

Tako je, vendar sem napisal v vednost tistim, ki jim je to opozorilo moteče, kako ga skrijejo.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1230
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 21

Prejšnja

Vrni se na Uporabniški programi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov