Napisal/-a Protoncek » 19 Nov 2023, 14:26
Omenjeni osciloskop je bil žrtev poplave, a sem ga uspel popravit. Aparat je bil razstavljen na prafaktorje, vse ploščice so bile dvakrat oprane v ultrazvočnem čistilcu in pregledane pod osciloskopom (kar ni pokazalo nič sumljivega), notranjost očiščena, žal je z LCD-ja odstopil kabel s stekla, zato sem že smatral, da je konec z njim in nabavil drugega, a sem nedavno uspel LCD nekako nepričakovano celo dobiti, tako da zdaj dela.
Sem ga pustil prižganega dobro uro, preveril par stvari, kot so pravilna napetost, frekvenca... in kaže, da dela brezhibno, gumbi delajo (tudi rotary encoderji). Ko je bil poplavljen NI bil na štromu, tako da s te strani ni bilo škode, na vezju ni niti najmanjših znakov poškodb, ni oksidacij... izgleda čisto ok (žal nisem slikal...). Zraven sta dve sondi, ena ima (že dooolgo) malce poškodovan prednji del (s katerim prijemamo žičke), a je še uporaben, druga pa je brezhibna.
Če bo z osciloskopom kaj narobe v zvezi s škodo zaradi poplave (v zglednem času po prevzemu seveda) ni problem, se da vse pogovorit, vrnem denar in vzamem mašino nazaj, saj bo samo čas povedal, če je res dober. Je pa škoda, da stoji na polici, če bi komu prišel prav.
Vrednost - hja, ne vem, upam pa, da je vreden vsaj 100€, toliko naj bo začetna cena. Višanje najmanj 1€. Licitacija naj bo do četrtka zvečer, do 20:00 ure. Prevzem osebno, lahko kje v Ljubljani ali okolici. Po pošti raje ne bi pošiljal, če ne bo res nujno, saj gre za delikatno zadevo, ki bi jo bilo treba konkretno zapakirat.
- Priponke
-
-