IDE to CF Atari

Vse kar se da vtakniti v PC ohišje ali kakorkoli priključiti zraven

Moderator: Kroko

IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a mondxxi » 05 Mar 2017, 19:25

V operativnem stanju bi rad obdržal starosto Atari 1040ST. V preteklih desetletjih je doživel že več predelav, med drugim tudi dograditev IDE diska (ki vsebuje operacijski sistem)(270M), kateri se bo glede na zvok, ki ga oddaja kmalu poslovil. Tudi, ko je bil v najboljših letih, je bil preglasen. Razmišljam o prehodu na nekaj nemehanskega. Zaenkrat sem zasledil IDE to CF adapter. Nekaj kartic ranga 256M in 512M mi leži doma. Ima kdo izkušnje z tovrstno zamenjavo. Če naredim kopijo diska( s čim?) na CF in le to vtaknem na IDE vodilo... me čaka kakšno presenečenje? Predlogi opozorila in drugačne rešitve dobrodošle.
Več glav več ve.
mondxxi
 
Prispevkov: 168
Pridružen: 29 Jan 2015, 10:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 39 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: Bizgec65
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 05 Mar 2017, 21:30

Linux: dd if=/dev/sdb of=/dev/sdc.

Ukaz seveda ustrezno prilagodis, da ne ostanes brez vsega.

Na windowsu pa... hm... win32 disk imager mogoce.
jlbohinc
 
Prispevkov: 361
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 06 Mar 2017, 03:10

Najbolj enostavno je da vtakneš drug disk noter. Malo se težko dobijo, ampak se da še dobiti.

Nisem še videl Atarija na CF kard. Se mi zdi skoraj greh to delat. Mašina sama za delo ni uporabna. Kot primerek starega je pa prav, da ne predelaš nič.
SamoBr
 
Prispevkov: 2302
Pridružen: 14 Jun 2015, 13:45
Zahvalil se je: 118 krat
Prejel zahvalo: 197 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 36

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a mondxxi » 07 Mar 2017, 21:51

Z win32disk imagerjem se nisva razumela najbolje. Ni šlo. Sem pa našel "HDD RAW Copy Tool". S tem mi je uspelo. Vsaj mislim da, ker preizkusiti še ne morem. Ima kdo IDE to CF pretvornik za posodit?
Več glav več ve.
mondxxi
 
Prispevkov: 168
Pridružen: 29 Jan 2015, 10:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 39 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: Bizgec65
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 08 Mar 2017, 15:33

Imam, samo rabim par dni da ga najdem.
jlbohinc
 
Prispevkov: 361
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a mondxxi » 10 Mar 2017, 20:32

Evo, danes prvi neuspešen test. Dobil sem "CF to IDE 2,5" katerega sem priključil prek "IDE 2,5 to IDE 3,5" na obstoječe IDE vodilo. Bom poskusil dobit še "IDE 3,5 to CF" pretvornik.
Tudi nisem prepričan, da se je pravilno prekopiral 270Mb disk na 1Gb CF s pomočjo HDD Raw Copy tool.
Več glav več ve.
mondxxi
 
Prispevkov: 168
Pridružen: 29 Jan 2015, 10:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 39 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: Bizgec65
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a Kroko » 11 Mar 2017, 01:27

Jaz v windowsih ne kopiram nič več. Posebej zato imam linux virtualko.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3584
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 599 krat
Prejel zahvalo: 1166 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 213

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a bpavsic » 16 Mar 2017, 15:46

Jaz sem do sedaj vse diske kloniral z EaseUS Disk Copy. Navaden na SSD. Delalo brez problema.

Imam tudi 3.5" IDE na CF adapter in ta vikend bom v LJ na razstavi . Če želiš, ga vzamem zraven.
My brain has too many windows open.
bpavsic
 
Prispevkov: 455
Pridružen: 22 Jan 2015, 14:46
Kraj: MB / MS
Zahvalil se je: 97 krat
Prejel zahvalo: 130 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 133

Re: IDE to CF Atari

OdgovorNapisal/-a mondxxi » 16 Mar 2017, 19:56

bpavsic hvala za ponudbo in info, vzemi prosim pretvornik s seboj, naprej se zmeniva prek zs.
Več glav več ve.
mondxxi
 
Prispevkov: 168
Pridružen: 29 Jan 2015, 10:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 39 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: Bizgec65
Število neizkoriščenih povabil: 8


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost