Nanostation M5 nalaganje FW

Vse kar se da vtakniti v PC ohišje ali kakorkoli priključiti zraven

Moderator: Kroko

Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a SimonS » 02 Mar 2017, 20:30

Cel popoldan sem pustil tu, pa mi še vedno ni nič jasno
Dobil sem Ubiquiti nanostation M5, ki je prej služil XYZ operaterju za prenos TV. Očitno ima naložen svoj FW, saj ga nikakor ne morem zresetirati na tovarniške nastavitve.
OK izberemo grobo pot. Hočem naložiti FW preko TFTP protokola. Gledam youtube in preiskusim kar nekaj programov. Vsem je isto, da ne delajo. Sicer je vse več ali manj isto, kot je prikazano na tem videu
https://www.youtube.com/watch?v=981CFclXQcU

Ima kdo še kako idejo, preden gre vse v smeti. Odpiranje odpade, ker potem ne bo več vodoodporno (pogoj!!)
Priponke
Screenshot 2017-03-02 19.22.44.png
SimonS
 
Prispevkov: 1589
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 264 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a sundancer » 02 Mar 2017, 20:55

Najprej pogruntaj kaksen IP ima ubiquiti ter kaksen IP ima racunalnik kjer laufa TFTP streznik.
IP naslovi 169.254.x.x so namrec t.i. link-local in se nahajajo v IP omrezjih kjer ni DHCP streznika. Ravno tu sumim napako.
Ubiquiti naj pridobi IP naslov od DHCP streznika, ki je v enakem subnetu kot tvoj PC. Po domace: oba morata imeti IP recimo 192.168.1.x ali 192.168.0.x .... odvisno od nastavitev DHCPja.
Potem iz PCja pingaj IP od ubiquitija. S tem potrdis medsebojno komunikacijo. Sele potem lahko preidemo na TFTP.
Uporabniški avatar
sundancer
 
Prispevkov: 441
Pridružen: 16 Jan 2015, 23:36
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 133 krat
Prejel zahvalo: 209 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a S51VC » 02 Mar 2017, 21:02

A nima ta Nanostation 5, drobno luknjico zraven ethernet priključka, kjer s sponko za papir (jo raztegneš) in vtakneš v to luknjico, držiš 10 sekund in se postavi na default nastavitve? No jaz imam Nanobeam M5, AirOS, ki se tako resetira. Pasw ubnt/ubnt...
Mogoče bo pomagalo.
LP
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 16 Apr 2016, 19:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a DusanK » 02 Mar 2017, 21:04

169.254.x.x pomeni, da mašina ni pridobila od dhcp serverja nobenega IPja, zato ji je lokalno dodeljen 169.254.x.x. V bistvu pingaš svojo lastno mrežno kartico.
Vse, kot sta povedala predhodnika + preveri fizično povezavo, če je ok (ledice on).
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2339
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 642 krat
Prejel zahvalo: 1164 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 199

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a SimonS » 03 Mar 2017, 09:04

Ne, 169.254.115.179 je definitivno IP od nanostationa.
Na sliki je bil samo še eden od neštetih poiskusov, kjer sem tudi mrežni kartici dal isti IP
Reset 10.sek ne dela. Vse kar lahko napravim, je da dolgo držim reset gumb in ga spravim v FTFP. Ampak tudi tam mu ostane isti IP. To mi da slutiti, da je da je naložen custom FW....
Kako ga povoziti je pa umetnost zase....
SimonS
 
Prispevkov: 1589
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 264 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a leonk » 03 Mar 2017, 14:21

Postopek je verjetno podoben vsem ostalim napravam. Potrebuješ dostop do konzole.
To je lahko serijski port ali usb. Predvidevam da priključka ni zunaj.
Tam potem ročno nastaviš IP in opreviš TFTP in kasneje boot. Časa je kakšni 2 sekundi po vklopu.
Mogoče je še kakšen bypass tega postopka a kot ponavadi ni dokumentiran.

L.
leonk
 
Prispevkov: 568
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:31
Kraj: Jesenice
Zahvalil se je: 108 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a S51VC » 03 Mar 2017, 15:33

Najprej reset več kot 10 sekund.
Navodilo pravi: Accessing airOS
Verify connectivity in the airOS Configuration Interface.
1. Make sure that your host machine is connected via
Ethernet to the NanoBeam.
2. Configure the Ethernet adapter on your host system with a
static IP address on the 192.168.1.x subnet.
3. Launch your web browser and type https://192.168.1.20
in the address field. Press enter (PC) or return (Mac).
4. The login screen will appear. Enter ubnt in the Username
and Password fields. Select your Country and Language. You
must agree to the Terms of Use and the Ubiquiti Firmware
License Agreement to use the product. Click Login.
S51VC
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 16 Apr 2016, 19:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a SimonS » 03 Mar 2017, 17:06

Saj ves čas pisem, da ga ne morem zresetirati....
Zelo očitno je, da je naložen custom firmware.
Vprašanje je, kako zopet naložiti originalni FW, brez da bi odprl ohišje
SimonS
 
Prispevkov: 1589
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 264 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a s56rga » 03 Mar 2017, 20:30

Si poskusil z device discovery orodjem?
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 499
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 181

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a SimonS » 03 Mar 2017, 20:34

Nisem. Kaj je to? Malo več informacij prosim.
SimonS
 
Prispevkov: 1589
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 264 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 28

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a DusanK » 03 Mar 2017, 22:36

SimonS je napisal/-a:Ne, 169.254.115.179 je definitivno IP od nanostationa.
Na sliki je bil samo še eden od neštetih poiskusov, kjer sem tudi mrežni kartici dal isti IP
Reset 10.sek ne dela. Vse kar lahko napravim, je da dolgo držim reset gumb in ga spravim v FTFP. Ampak tudi tam mu ostane isti IP. To mi da slutiti, da je da je naložen custom FW....
Kako ga povoziti je pa umetnost zase....

Kako veš, da je to IP od Nanostationa?
Glej, ni mi mus verjeti. Kot sem že omenil je ta IP (celoten obseg) rezerviran s strani Microsofta. Lahko čitaš solatno dokumentacijio APIPA ali pa ne.

Dokaz za to imaš v svoji sliki, da je ta IP dodeljen tvoji Realtek mrežni kartici (NIC) in to zagotovo ni ime NIC kartice v Nanostationu M5 (NS M5) ali kak njegov notranji hardware, ker ga nima v tej obliki.
Tako da, če si sam nastavil ta IP svoji mrežni potem to ni ok. Nastavi ga na auto ali pa na enega od IPjev, ki so po defaultu za NS M5, npr. 192.168.1.10.
Imaš kabel 100% dober? Ti gori na obeh straneh zelena ledica, ko sta vtaknjena v UTP vtičnici?
PC in Nanostation poveži direktno z utp kablom, brez kakega vmesnega člena/switcha itd.
V brskalnik (IE, FF, Chrome...) vpiši 192.168.1.20 in načeloma se mora odpreti vstopno okno.
Vir 1
Če se ne poizkusi še kakega od teh: 192.168.0.1, 192.168.1.1 ali 10.0.0.1 ipd.
Vir 2
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 2339
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 642 krat
Prejel zahvalo: 1164 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 199

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a S51VC » 04 Mar 2017, 10:43

Moj Nanobeam M5 ima zaporedno na ethernet "Switching Gigabit Power Supply POE" (mala črna škatlica, na eni strani 250v napajanje, na drugi strani pa ethernet-lan-vhod, zraven pa ethernet-izhod-POE), kjer je napajanje in podatki preko FTP kabla za zunanjo enoto. Upam,da imaš to priklopljeno.
Jaz bi enostavno PC-jev IP nastavil na 192.168.1.1, odklopil vso drugo omrežje, povezal Nanostation z kablom in probal povezat na 192.168.1.20.
Pač poskušamo pomagat.
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 157
Pridružen: 16 Apr 2016, 19:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a carli » 04 Mar 2017, 13:13

Če s Putty ne prideš not pol ne bi vedel. Če se fizično priklopiš lahko shekaš vse. Samo moraš točno poznat postopek, ker napravo lahko uničiš. Ip se mora videt s kako aplikacijo za wifi.
Musty bi to najbolje vedel kako in kaj. :_helpsos
carli
 
Prispevkov: 623
Pridružen: 12 Mar 2015, 20:45
Zahvalil se je: 71 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a s56rga » 04 Mar 2017, 13:25

SimonS je napisal/-a:Nisem. Kaj je to? Malo več informacij prosim.

Da ne bom pametoval.....tukaj najdeš navodila in program.
Če si vešč dela z Wireshark-om poskusi tudi z njim.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 499
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 76 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 181

Re: Nanostation M5 nalaganje FW

OdgovorNapisal/-a SimonS » 04 Mar 2017, 14:31

Uh, končno
DušanK mi je dal vedeti, da 169.254.115.179 ni pravi naslov, zato sem šel naprej. Mrežno kartico sem pod prisilo nastavil na 192.168.1.1. Nanostation sem postavil v TFTP način in pingal 192.168.1.20. Razultat je bil unreachabile in vseeno 75% dobljenih pingov nazaj... malo hecno za nekoga, ki se na računalnike ne spozna najbolje (beri jaz)
Vseeno sem pognal program in waw uspel sprogramirat in sedaj naprava deluje. Nastavil sem še konfiguracijo in čakam na lepše vreme !

hvala vsem za pomoč!
SimonS
 
Prispevkov: 1589
Pridružen: 19 Jan 2015, 20:08
Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 215 krat
Prejel zahvalo: 264 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 28


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost