Rad bi usposobil stari Xeltek programator ( ki sicer dela) na dokaj moderni Linux mašini, ki jasno nima LPT porta.
Ta uproablja tako DOS kot WIn programje, jaz sem za poenostavitev problema izbral DOS in se ga namenil pognativ DOSEMU okolju.
Zato sem ga probal LPT dodati v obliki PCIe/M.2 kartice ( 2x COM+ 1*LPT).
Stvar je zaznana a po zajebancijah z DOSEMU sem skoraj obupal.
Rešitev: instaliral fork - DOSEMU2.
Ta dela.
Po začetnem navdušenju in odzivu programatorja, sem opazil, da pa sedaj določeni alogritmi za določen čiperaj ne delajo ( recimo i2C in SPI serijski EEPROMI tipa 24C64 in 93C54).
Domnevam da zato, ker so bolj časovno občutljivi.
Te I/O kartice namreč visijo na PCIe portu, kar pomeni, da je za vsak flip bita na emuliranem 8255 čipu treba poslati PCIe podatkovni paket, kar domenvam ne traja vedno enako dolgo.
KAko tozadevne probleme rešujete sami ?
S kakim predpotopnim PCjem ?
Pa laufa Linux na taki mašini v meri, da se da ta PC povezati v mrežo ?
Kaj je najnovejša generacija, ki ima na plati izveden LPT in je ta na CPU povezan brez vmesnega pretakanja preko SPI porta (kot so razni SuperIO čipi) ?
Ali pa mogoče problem ni v tem ampak nekje drugje ?
Aja, še to, opaazil sem,d a po novem ta I/O kartica ni mapirana na starih I/O portih, kot je to bilo prej v času 3/486tk, ampak samo na spominskih lokacijah - na "moderen" način.
Ne spomnim se, kako sem prišel mimo tega - je to v splošnem odvisno od Linux kernela ali od kartice ?