Popravilo laserskega tiskalnika HP LaserJet 1020

Vse kar se da vtakniti v PC ohišje ali kakorkoli priključiti zraven

Moderator: Kroko

Popravilo laserskega tiskalnika HP LaserJet 1020

OdgovorNapisal/-a DusanK » 04 Mar 2024, 23:56

Kupil sem ga tukaj z razlago: "tiskalnik se vklopi a ga računalnik le delno zazna (device manager zazna dogodek a ne inicizira naprave do konca). Primeren je bolj za dele oz. če se nekomu da pogledat kaj mu ne paše."

Opis napake mi je predstavljal izziv, saj sem pričakoval težavo z USB komunikacijo, USB vmesnikom, neustreznim gonilnikom itd.
No, pa je bilo malce drugače.

Sam tiskalnik nima nobene tipke za test, reset ali potrditev napake, zgolj 2 ledici za status delovanja.
Predno sem ga priklopil sem odstranil toner in pokukal v notranjost, če se mogoče skriva kak zataknjen list papirja ali kaj drugega.
Na hitro ni bilo videti nišesar, zato je sledil priklop na napajanje in vklop.

Tiskalnik je ob inicializaciji, ko se prvič zavrtijo vsi valji, začel spuščati zvok, ki sem ga pred leti velikokrat slišal, ko sem še popravljal podobne dinozavre.
Zvok je bil bolj papirnat ali kot neka folija, ki se ob vrtenju valjev in zobnikov nekje zatika.
Heh, misli so mi šle v otroška leta, ko smo na nosilec zadnjega kolesa nalepili plastični trak od razrezanega jogurtovega lončka, da je ob vožnji kolesa brenkal ob špice in tako proizvajal zvok. :)

Kakorkoli, da bi ga preizkusil, kaj sploh izpljune od sebe na papir, sem ga priklopil na starejši PC z Win11 preko USB 2.0 kabla.
Kot je že bilo rečeno v uvodni razlagi se je HPLJ1020 v Upravitelju naprav (device manager) sicer pojavil, a med Napravami/Tiskalniki v Nadzorni plošči ga ni bilo.
Zato je sledil prenos in inštalacija gonilnika s HP strani. Po uspešni inštalaciji se je tiskalnik pojavil med napravami in tam je tudi izbor, da se lahko natisne testna stran.

Nestrpno sem jo pričakoval in dočakal.... vesel in manj vesel.
Vesel zato, ker je USB komunikacija delovala in ne bo potrebe po popravljanju USB vmesnika v tiskalniku, manj vesel pa zato, ker se mi je glede na zvoke in izpisano testno stranjo že svitalo kaj je narobe.
hplj1200_1.jpg

Napaka je nakazovala na poškodovano folijo v obliki teflonskega tulca v kateri je grelec. Folija pri nas sliši na ime fiksirna folija ali v tujini kot teflon fuser film sleeve.
Sledilo je mehansko razstavljanje tiskalnika in ker sem že malce pozabil vse faze razdiranja sem si pomagal z enim od premnogih YT filmčkov.

Končno sem prišel do pogleda na to folijo in res je bila scefrana, 1/5 jo je že manjkalo in bila je v premnogih delčkih vsepovsod v notranjosti, med valji, zobniki itd.
Med razstavljanjem sem pobral veliko koščkov in med drugim tudi nalepko s ceno še v SIT. :)
Sledilo je še čiščenje tako prahu kot ostalih delov (paper pick-up roller), zamenjava teflonske folije z mazanjem ter sestavljanje nazaj.
Fiksirno folijo sem kupil pri nas (Misol) in odkartal 15€. V SLO sem našel tudi nižje cene vendar je tam ni bilo na zalogi. Če ima kdo info po cenejši varianti (razen tujine) naj napiše.

Z nestrpnostjo sem pričakoval testno stran, ki je bila kristalno čista, brez ene same pikice tonerja na nepotrebnem mestu.
Vesel.
hplj1200_2.jpg
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 3269 krat
Prejel zahvalo: 5776 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Popravilo laserskega tiskalnika HP LaserJet 1020

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 05 Mar 2024, 06:22

Lepo. Nisem vedel, da se dobi fiksirana folija posebej.
Kako pa jo pritrdiš na valj?
Kaj pa je shema, ki si jo printal?
Uporabniški avatar
eldi2011

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1571 krat
Prejel zahvalo: 798 krat
Uporabnika povabil: s56rga

OdgovorNapisal/-a JernejL » 05 Mar 2024, 07:28

Zanimivo, malo tudi lekcija zame - nisem vedel da se to folijo dobi, da je to neka standardna zadeva.

Glede gonilnikov pa je to isto kar sem naredil jaz (windows 10) - mogoče res iz nekega razloga (usb 2.0 / 3.0) ni maral mojega računalnika.
Uporabniški avatar
JernejL

Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 222 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 86

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 05 Mar 2024, 08:40

eldi2011 je napisal/-a: ...Kaj pa je shema, ki si jo printal?...

Napajalnik 0-30V/0-3A npr: https://www.qsl.net/z33t/dc_0-30v_0-3A_eng.html
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir

Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 192 krat
Prejel zahvalo: 363 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 57

OdgovorNapisal/-a DusanK » 06 Mar 2024, 00:38

eldi2011 je napisal/-a:...Kako pa jo pritrdiš na valj? ...

Fiksirne folije (je votla, tulec) ne pritrdiš na valj ampak vanjo vstaviš grelec.
primer
Uporabniški avatar
DusanK

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 06 Mar 2024, 13:19

Zanimivo, hvala za razlago. A temperaturno mast dobiš zraven oz. kakšno uporabiš?
Uporabniški avatar
eldi2011

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 1571 krat
Prejel zahvalo: 798 krat
Uporabnika povabil: s56rga

OdgovorNapisal/-a DusanK » 06 Mar 2024, 15:07

Bila je zraven v vrečki. Kakšna mast je to konkretno pa ne vem. Je bolj mast in ni nič podobna npr. hladilni pasti, ki je v PCjih med CPU-jem in alu hladilnikom.
Uporabniški avatar
DusanK

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 06 Mar 2024, 16:36

Jaz sem to zamenjal na mojem brotherju, a sem nabavil na aliju in dobil to “folijo” že nataknjeno/nalimano na alu cevi, v katero potem vstaviš grelec (pri mojem je grelec steklena cevka, a-la dolga žarnica) in vse skupaj sestaviš nazaj. Sem pa dobil dva valja, eden je oranžen, drugi črn.
Z obzirom, da je nov barvni laser/multifunkcijska reda 400€, ta cevka pa 25 sploh ni za razmišljat.
Je pa kar nekaj razdiranja.
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 753 krat
Prejel zahvalo: 948 krat
Število neizkoriščenih povabil: 194

OdgovorNapisal/-a valter » 06 Mar 2024, 16:38

:D Bemti,sem mislil ,da si prijatelj, ;) pa si mi dal kar nekaj dela.Kje pa naročiš tulce ?
valter

Kraj: Lokev,Predgrad,Boa
Zahvalil se je: 147 krat
Prejel zahvalo: 205 krat
Število neizkoriščenih povabil: 22

OdgovorNapisal/-a malci » 07 Mar 2024, 20:19

Pozdrav

Tudi sam uporabljam enak tiskalnik, na ploščici je letnica 2005. Res dinozaver. Glede na moj značaj, je takrat moral biti v nižjem cenovnem razredu. In tudi jaz sem moral zamenjati fiksirno folijo, v času korone in šolanje od doma. Cene ne vem, vem pa, da tako poceni tiska ne dobiš več. Toner za 2000 strani za 15€. V vseh teh letim mislim da sem zamenjal 4.

Sicer sem vmes ( tudi med korono) imel en cannon inkjet, a je bil stran vržen denar. Cena 70€, kartuše, katere so bile prazne v 2 mesecih, pa 40+€

In so tudi pri tiskalniku ( tako kot pri monitorju) samo pobožne želje, da bo naslednji tudi deloval 20+ let

lp
Uporabniški avatar
malci

Kraj: Polhov Gradec
Zahvalil se je: 68 krat
Prejel zahvalo: 79 krat
Uporabnika povabil: sundancer
Število neizkoriščenih povabil: 10

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Mar 2024, 22:05

malci je napisal/-a:Cene ne vem, vem pa, da tako poceni tiska ne dobiš več. Toner za 2000 strani za 15€.
To seveda ne drži povsem.
15€, včasih celo manj, stane kompatibilen toner. Original toner še vedno drži ceno preko 80€.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19415 krat
Prejel zahvalo: 10062 krat
Število neizkoriščenih povabil: 251

OdgovorNapisal/-a DusanK » 08 Mar 2024, 07:42

Uporabniški avatar
DusanK

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Mar 2024, 07:51

Seveda obstajajo hudo poceni tonerji, samo pred nakupom samega printerja moraš "naredit malce domače naloge" in preveriti cene njegovih kartuš. Moj brother (barvna laserska multifunkcijska) ima toner kartuše brez čipa, na ebaju je neoriginal 3x barva + 2x črna 44€ ( LINK ). Uraden podatek: barve 2300 strani, črna 3000 strani. Od začetka uporabljam neoriginal, pa dosedaj ni bilo nobenih težav. Tudi PCBji se naredijo zelo lepo s tem črnim tonerjem.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Mar 2024, 09:31

Protoncek je napisal/-a: Od začetka uporabljam neoriginal, pa dosedaj ni bilo nobenih težav. Tudi PCBji se naredijo zelo lepo s tem črnim tonerjem.
No pri printerjih HP1010, HP1015, HP1018 in HP1020 je drugače. Vsi ti printerji uporabljajo enako kartušo. In za vse je značilno, da je original toner precej drugačen od neoriginalnega. Na pogled seveda ni neke razlike. No mogoče se pri neoriginalnem vidi, ampak res je treba zelo dobro pogledat, nekoliko bolj siv odtenek. V glavnem nekaj, kar ne opaziš, če nimaš zraven originala za primerjavo, pa še potem je treba nalašč to gledat.
Povsem nekaj drugega je izdelava PCB. Ti je treba tonerje razdeliti na vsaj štiri skupine.
-originalni toner. S tem tonerjem je vse jasno, recepturo imam naštudirano v nulo in v večini slučajev ni potrebe za retušo.

-neoriginal I. CB410#ABA. Zelo težko ga je dobiti. Dobil sem ga samo enkrat v eni trgovini v Italiji (Molfancone). Sem ga pa kasneje videl tudi v Novi Gorici. Stal je 25 €. S tem tonerjem se PCB tako s pomočjo kemo, kot s pomočjo termo transferja, dela kot v sanja. Receptura in postopki so enaki kot pri originalnem.

-neoriginal II. Toner za HP Q2612AD 12A Black. To je oznaka, dobi se ga skoraj vsepovsod. Cena je večinoma pod 15€ za pakiranje. Velikokrat se opazi, da je kartuša original, a ponovno napolnjena. Včasih taka kartuša pušča na papirju drobne pikice. Na oko se opazi malo bolj siv odtenek. Za izdelavo PCB-jev je tole več ali manj tombola. Lahko si zadel, lahko pa :_cussingwhite . V vsakem primeru pa je pri kemo transferu treba prilagoditi mešanico. precej pomaga, če dodamo na 2dl tekočine par kapljic toluena. Pri termo transfer je treba prilagoditi temperaturo. In to navzdol. Pri običajnih 180°C se toner namreč rad razleze. Namesto pravokotnih nožic za čipe, se rado zgodi, da dobimo nekakšne kapljice.
To kar je pri tem tonerju nerodno je to, da njegova sestava očitno ni stabilna in je treba vse zgoraj povedano prilagajati za vsako kartušo posebej.

-neoriginal III. Toner se verjetno ne dobi več. Jaz sem ga dobil v Pordenone na sejmu. Pakiran je v plastično steklenico velikosti nekje 0,7l. Zraven lahko kupiš nekakšno pripravo, ki pomaga strpati ta prah v obstoječo kartušo. Prah sam je bil 22€, se je pa cena znižala, če si kupil še tisto čudo od priprave, ki je pa bilo 43€. No jaz sem kupil samo prah in to za 20€. Nakup močno odsvetujem. Še posebej ga odsvetujem poročenim. Prah namreč vnaša motnje v funkcioniranju celotnega okolje v vseh mogočih pogledih.
Nisem prepričan, da se sploh da zadevo očistiti do te mere, da bi lahko natisnili prazen list papirja. Tisk je res črn, celo bolj kot original. Za uporabo pri izdelavi PCB-jev pa je povsem neuporaben. Površine večje od recimo 5x5mm se rade odluščijo kar same. Pri termo transfer se potem dogaja natančno to. Kjer prine prime, predvsem dobro primejo tanke vezi, večje površine pa se odluščijo. Pri kemo transfer je situacija naravnost grozna. Nisem uspel najti kombinacijo kemikalij pri katerih bi kemo prenos uspel. Večinoma se tri četrtine površin sploh ne prime.

Še informacija za vse ostale. Z DusanK sva tonerje zamenjala. Jaz sem se dokopal do originalnega (rabljenega; nekje blizu 40% je še v njem; izkoristiti se ga da do približno 20%) za toner iz skupine II, ki je naredil kake 30 listov. Tako, da sva (upam) oba zadovoljna.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 08 Mar 2024, 17:18

No, to je (vsaj zame) potem jasen znak, da ta printer ne pride v poštev za nakup.
Na splošno imam še od včasih neko zamero proti HPjevim tiskalnikom, ker so imeli kartuše res svinjsko drage. Ja, kartuše so imele tudi glavo zraven (kar je bil razlog za visoko ceno), kar je bil mogoče za koga celo plus, po drugi strani pa je pri ostalih ena glava večinoma držala celo življensko dobo printerja… torej bi se lahko vprašal, če HP ni(bil?) sposoben narediti glave, ki bi držala do smrti printerja, pa so se zato odločili za kartuše z glavami…?
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 08 Mar 2024, 18:16

Protoncek je napisal/-a:..., po drugi strani pa je pri ostalih ena glava večinoma držala celo življensko dobo printerja…
Na prvi pogled imaš prav. Bolj podrobno pa,... s številom kopij so izpisi postajali vedno bolj klavrni. Pri HP-ju pa z menjavo kartuše menjaš tudi del, ki to packarijo povzroča. Izpisi so zato precej boljši.
Ko sem v prejšnjem sestavku našteval nadomestne tonerje sem pozabil povedati, da je treba paziti na to ali je toner nadomestni ali je samo obnovljen. Tisti obnovljeni ponavadi nimajo menjanega valja in je zato izpis vseeno nekoliko spackan.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a jozede » 08 Mar 2024, 18:28

Protoncek je napisal/-a:No, to je (vsaj zame) potem jasen znak, da ta printer ne pride v poštev za nakup.
Na splošno imam še od včasih neko zamero proti HPjevim tiskalnikom, ker so imeli kartuše res svinjsko drage. Ja, kartuše so imele tudi glavo zraven (kar je bil razlog za visoko ceno), kar je bil mogoče za koga celo plus, po drugi strani pa je pri ostalih ena glava večinoma držala celo življensko dobo printerja… torej bi se lahko vprašal, če HP ni(bil?) sposoben narediti glave, ki bi držala do smrti printerja, pa so se zato odločili za kartuše z glavami…?

Za tiste, ki res veliko printajo in uporabljajo samo originalne tonerje - kartuše, je verjetno še vedno najboljša izbira tiskalnikov Kyocera. Monohromatski imajo keramičen valj, z garancijo 100000 kopij. Smo imeli enega v proizvodnji, je valj (razvijalna enota) zdržala več kot 400000 kopij. Ne vem, kako je s kvaliteto teh tiskalnikov danes? Takrat so nabavili še nekaj tiskalnikov od Kyocere, pa noben ni zdržal toliko kot tisti prvi.

Za doma, pa je HP po mojem kar dobra odločitev, če slučajno Kartuša zataji, vstaviš aftermarkt kartušo, ki je poceni in hkrati zamenjaš še razvijalno enoto, ki je del karuše in imaš spet dober izpis.
Omenjaš Brotherja ta ima v navodilih, da se valj (razvijalna enota) menja na 10000kopij, če je pa to življenjska doba printerja, potem pa ne printaš ravno veliko!
jozede

Kraj: Jesenice
Zahvalil se je: 50 krat
Prejel zahvalo: 204 krat
Število neizkoriščenih povabil: 40

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 09 Mar 2024, 08:36

No, eno obstajajo printerji za domačo rano in za profi namene. Ne mešat teh dveh kategorij. Je tudi cena pri prvih konkretno nižka od profi serije - tako printerja kot tonerjev. Za našega lexmarka v firmi se mi zdi da je toner reda 500+€…
Ne printam vsak dan, zagotovo ne, ker ni potrebe. Nisem tovarna :D
Glede menjave razvijalne: moj stari printer ima 10.000 kopij, pa piše je drum na 34%, belt unit na 68%, fuser na 81%…
Pa pri “drum” to ne pomeni število strani, nekako drugače računa to.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a Lojz » 09 Mar 2024, 21:17

Naslov teme je Popravilo laserskega tiskalnika HP LaserJet 1020 in ne kateri tonerji ali tiskalniki so boljši. :tappingfoot
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 200 krat
Prejel zahvalo: 471 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 45

OdgovorNapisal/-a Ferdo » 10 Mar 2024, 09:45

Protoncek je napisal/-a:Glede menjave razvijalne: moj stari printer ima 10.000 kopij, pa piše je drum na 34%, belt unit na 68%, fuser na 81%…
Pa pri “drum” to ne pomeni število strani, nekako drugače računa to.

Mene pa zanima, kako lahko najdem navedene podatke, kje in na kakšen način? Vnaprej hvala.
Ferdo

Zahvalil se je: 88 krat
Prejel zahvalo: 29 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 17

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 10 Mar 2024, 10:23

Na spletni strani tiskalnika (192.168.x.y - tam, kjer je IP tvojega tiskalnika). Če pa nimaš mrežnega modela pa sklepam, da nekje v meniju.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a JernejL » 10 Mar 2024, 17:59

Dostikrat obstajajo na tiskalnikih posebni proizvajalčevi izpisi vrednosti če veš kako držat tipke ob vklopu, pa lahko je kar cel skrit sistemski meni (npr. Za lexmark)
Uporabniški avatar
JernejL

Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 222 krat
Prejel zahvalo: 433 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 86

OdgovorNapisal/-a DusanK » 10 Mar 2024, 22:27

Saj večina tiskalnikov ima tipko ali več njih, ki imajo različne funkcije npr. reset, setup, self test itd.
Za info izpis včasih držiš cca. nekaj sek. neko tipko, medtem ko tiskalnik fizično vklopiš.
Navadno se za nek HP selftest kombinira držanje 5 sek. Go (zelene) tipke, ko je tiskalnik že fizično vklopljen in pripravljen za tiskanje.

Vsaj pri npr. HP Laserjet P2015 je tako in izpiše se kar zajetno poročilo "Self Test/Config.": npr. total pages printed, pages mispicked in printers, pages jamed in printers...
Za kartušo pa poročilo "Supplies Status": Pages printed with this supply, Aproximate Pages Remaining, First Install Date, Last Used Date...
Pač različno.

Tale malček HPLJ1020 nima nobene tipke za vklop, reset ali setup.
Da izveš koliko je ta tiskalnik natisnil strani v svojem življenju se moraš malce zakopati v sw nastavitve/lastnosti v Windows gonilniku.
Torej Windows sistem, Nadzorna plošča, Naprave in Tiskalniki, DK na HPLJ1020, Nastavitve tiskanja, zavihek Basics in nato About...
Pokaže se Page Count: xxxxx

Seveda je potrebno prej narediti inštalacijo tiskalnika s programom/gonilnikom s HP strani za ta HPLJ1020 model (80,2MB).

HPLJ1020_page_count.JPG
Uporabniški avatar
DusanK

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Mar 2024, 22:43

DusanK je napisal/-a:Torej Windows sistem, Nadzorna plošča, Naprave in Tiskalniki, DK na HPLJ1020, Nastavitve tiskanja, zavihek Basics in nato About...
:_think 4593!
A to velja za printer ali za kartušo ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a DusanK » 10 Mar 2024, 23:03

Po moji logiki velja to za tiskalnik.
Uporabniški avatar
DusanK

OdgovorNapisal/-a malci » 11 Mar 2024, 16:01

Da izveš koliko je ta tiskalnik natisnil strani v svojem življenju se moraš malce zakopati v sw nastavitve/lastnosti v Windows gonilniku.
Torej Windows sistem, Nadzorna plošča, Naprave in Tiskalniki, DK na HPLJ1020, Nastavitve tiskanja, zavihek Basics in nato About...

Hvala Dušan za navodilo.

Sem preveril pri mojem. 17433 strani. To je cca 900 strani / leto. Kar nekaj se je nabralo. In se še nadaljuje...

lp
Uporabniški avatar
malci

OdgovorNapisal/-a PPG78 » 18 Mar 2024, 18:02

Še en uporabnik HP1020, ki je pokuril prvi toner (od leta 2007 do sedaj :D ).
Ali je za navadno tiskanje brez kakšnega toner transferja in podobno dovolj dober (obnovljen?) toner za 15€? Izkušnje iz prve roke? Na nemškem Ebay-u so originali po cca. 50 EUR, je temu za zaupat, glede na slike sta dva designa škatle kar mi je malo čudno?

LP, Peter
PPG78

Kraj: Gorenjska
Zahvalil se je: 77 krat
Prejel zahvalo: 454 krat
Število neizkoriščenih povabil: 227

OdgovorNapisal/-a malci » 18 Mar 2024, 20:51

Pred slabe štirimi leti sem jaz nabavil kompatibilnega pri toner123.si in sem z njim popolnoma zadovoljen. Uporabljam tudi za toner transfer in se lepo prenese na tiskanino.
Priponke
toner račun.JPG
Uporabniški avatar
malci

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Mar 2024, 22:28

PPG78 je napisal/-a:Ali je za navadno tiskanje brez kakšnega toner transferja in podobno dovolj dober (obnovljen?) toner za 15€?
Peter, obnovljen toner je čisto v redu. Tisk sicer ni črn, črn, a se to ne opazi. Vidi se le, če imaš izpis originalnega in obnovljenega istočasno v rokah in če nalašč gledaš ravno to. obnovljen ne malo, a res malo bolj siv.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Mar 2024, 22:29

malci je napisal/-a:Uporabljam tudi za toner transfer in se lepo prenese na tiskanino.
Verjetno uporabljaš termo transfer, ker na kemo transfer ne dela dobro.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 19 Mar 2024, 06:36

za laserjet deli , in ostale , najdeš praktično vse https://www.partsmart-corp.com/
Uporabniški avatar
luccabrassi

Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 382 krat
Prejel zahvalo: 505 krat
Število neizkoriščenih povabil: 253

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 19 Mar 2024, 07:16

Jaz robo za moje mašine (inkjet in laser) kupujem na ebay-u, pri prodajalcu tinten-discount. Pošlje z Nemčije, je pri meni v tednu dni, do sedaj nobenih težav., cene odlične (1€ kartuša za canon MP980...).
Enkrat so mi poslali napačne kartuše za Canona, ko sem reklamiral in poslal sliko so mi brez nadaljnjih vprašanj poslali prave.
Uporabniški avatar
Protoncek

Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost