Pokeys 57E

programski jeziki in programiranje

Moderator: tilz0R

Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 09 Apr 2015, 10:01

Pozdravljeni,

Prihajam mogoče z malo noro idejo, vendar se mi zdi zanimiva.
Nabavil sem si namreč krmilnik Pokeys 57E, digitalna temperaturna tipala DS18B20, ker sem pač mislil da bo zadeva enostavna za sestavit in spravit prikaz temperatur na internet. Nekaj malega mi je ratalo, ne pa vse kar bi želel.
Sedaj pa imam idejo da bi z vašo pomočjo napravil slovenska navodila s slikami in vsemi podrobnostmi za "telebane"
če je kdo zainteresiran naj se javi in bomo nadaljevali z debato.

LP
Primož
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 09 Apr 2015, 10:38

Kar vprašaj kje se ti je ustavilo. Boš dobil pomoč iz prve roke :D
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2874
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 665 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 09 Apr 2015, 14:37

Svetujem nadgradnjo na (beta) firmware serije PoKeys57 (na voljo preko menija Device > Upgrade firmware).
Podpora za senzorje je precej izboljšana (do 100 senzorjev), možno je skeniranje vseh 1-wire senzorjev hkrati na vodilu, uporaba kateregakoli pina za 1-wire vodilo, ipd.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 10 Apr 2015, 09:16

Pozdravljeni,

sem naredil nadgradnjo firmwara, sedaj pa se sploh ne morem povezati na krmilnik. Mi sploh ne najde krmilnika da bi lahko vzpostavil povezavo?

Lp
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 12 Apr 2015, 18:49

Ali sveti na napravi kakšna LED? Zelena slučajno utripa? Kako imaš konfigurirano omrežje (direkten kabel med PoKeys in PC ali uporabljen router z DHCP)?
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 12 Apr 2015, 20:30

Pozdrav,

sveti samo rdeča lučka, pokeys je pa direktno priklopljen na prenosnik. Vse isto kot pred posodobitvijo

LP
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 13 Apr 2015, 06:00

Postavi ga v 'Recovery mode' (pin 54/RST poveži na GND, nato priklopi napajanje) in pobriši nastavitve, nato še enkrat nadgradi FW.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 13 Apr 2015, 16:48

Pozdravljeni,

sem priklopil pin 54 na GND, ko priklopim nazaj napajanje mi zasveti zelena lučka, rdeča pa še vedno gori. Vendar se e vedno ne morem povezati na krmilnik? Je še kakšna varianta da pobrišem nastavitve?

LP
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 13 Apr 2015, 18:25

Zelena LED bi morala utripati. Katero verzijo PoKeys software-a si namestil na PC (3.1.52?)?
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 13 Apr 2015, 18:53

Pozdravljen,

Nameščeno imam 3.1.45, to kar sem našel na njihovi strani.

LP
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 13 Apr 2015, 19:00

Te verzije že nekaj časa ni na spletu, ker je vsebovala napačen FW za nadgradnjo na serijo 57.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 13 Apr 2015, 19:03

Sem videl ja da je novejša verzija že gor, bom jutri naložil novo verzijo in javim kako je šlo.

LP
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 13 Apr 2015, 20:17

Preveri zasebno sporočilo...
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 18 Apr 2015, 20:02

Evo prva težava tudi z moje strani:
uspešno sem priklopil LCD na moj čisto novi pokeys57E, priklopil sem tudi DS1820, temperaturo vidim na WEB strani, preberem jo v konfiguracijskem programu, ne znam je pa v poblocks spraviti na LCD. Dal sem gor blok "sensor value" in v lcd berem sensor out, pa imam občutek, da mi izpisuje RAW podatke iz senzorja...?

Help...

P.s.: sklepam, da programa pokeys in poblocks delata eden z drugim, kajne? (kar v enem konfiguriraš, drug vidi, posebej glede senzorjev)...
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2748
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 223 krat
Prejel zahvalo: 271 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 58

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Nace » 18 Apr 2015, 20:54

borisz je napisal/-a:Kar vprašaj kje se ti je ustavilo. Boš dobil pomoč iz prve roke :D


Kje se dobi pomoč iz prve roke?
Lp Nace
Nace
 
Prispevkov: 391
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:59
Kraj: Zagorje ob Savi
Zahvalil se je: 298 krat
Prejel zahvalo: 47 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Matej » 18 Apr 2015, 21:00

Nace je napisal/-a:
borisz je napisal/-a:Kar vprašaj kje se ti je ustavilo. Boš dobil pomoč iz prve roke :D


Kje se dobi pomoč iz prve roke?


Pri borisz, neoto ali preko support strani.
Preverjeno ;)

LP
Matej
 
Prispevkov: 500
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:11
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 18 Apr 2015, 21:13

Protoncek je napisal/-a:Evo prva težava tudi z moje strani:
uspešno sem priklopil LCD na moj čisto novi pokeys57E, priklopil sem tudi DS1820, temperaturo vidim na WEB strani, preberem jo v konfiguracijskem programu, ne znam je pa v poblocks spraviti na LCD. Dal sem gor blok "sensor value" in v lcd berem sensor out, pa imam občutek, da mi izpisuje RAW podatke iz senzorja...?

Help...

P.s.: sklepam, da programa pokeys in poblocks delata eden z drugim, kajne? (kar v enem konfiguriraš, drug vidi, posebej glede senzorjev)...


Res je, zaenkrat PoKeys in PoBlocks delata eden ob drugem. PoKeys (configuration application) je namenjen za konfiguracijo naprave PoKeys, PoBlocks pa za programiranje vgrajenega logičnega krmilnika.
Ker v osnovi PoBlocks uporablja cela števila, so vrednosti senzorjev v okolju PoBlocks pomnožene s 100 - temperatura 21.58 °C je tako zapisana kot vrednost 2158. LCD blok ima vgrajeno podporo za prikaz takšnih vrednosti - enostavno vpiši format ##.00 v tekstovno polje za format števila pri LCD prikazu vrednosti.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 18 Apr 2015, 21:26

Juhu! Seveda deluje. Hvala!
Imam pa še...
- v pokeys v lcd oknu lahko definiram lastne znake. Je te znake mogoče na kak način prikazat? V danem primeru bi rabil stopinjo.
- če hočem prikaz ure oz. današnjega dneva: kako na LCD pretvorim številko (danes je 5) v "sobota"? Rabil bi neke sorte IF stavek, ali pa tabelo s stringi...
- Trenutno imam tudi težave s povezavo - oba programa hkrati mi ne pusti imeti povezana...vedno, ko grem v drugega, moram najprej v prvem "disconnect" , potem pa v drugem "connect". Je to normalno ali ga moj PC kvačka?
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2748
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 223 krat
Prejel zahvalo: 271 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 58

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 18 Apr 2015, 21:59

Funkcionalnost LCD bloka v PoKeys je trenutno omejena na prikaz fiksnih (statičnih) stringov in številskih vrednosti. Podpore za custom znake, spremenljive stringe in podobne nadgradnje še ni, je pa v planu.
PoKeys naprave so v osnovi namenjene za komunikacijo z enim 'master'-jem, zato lahko do naprave dostopa le ena aplikacija naenkrat. Če je PoKeys aplikacija nameščena v privzeti mapi, bi v PoBlocks morala biti prikazana ikona aplikacije PoBlocks (desno zgoraj poleg ikone za izbiro naprave), ki avtomatsko odpre aplikacijo PoKeys ter se poveže na isto napravo.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 18 Apr 2015, 22:10

Se že veselim bodoče nadgradnje (saj je poblocks še v beta verziji...) saj preden jaz popolnoma osvojim tole napravico, bo tudi trajalo in šele takrat bom lahko z njo naredil kaj res uporabnega.
Uporabna bi bila recimo podpora za kakšen barvni LCD, pa če prav vidim trenutno ni možnosti serijske komunikacije (da bi recimo sprejemal nekaj iz oddaljenega brezžičnega modula po navadni serijski povezavi)...

Neoto, zaenkrat najlepša hvala za pojasnila. Upam, da lahko še "zatežim", če se zatakne...

Na tem mestu bi se tudi zahvalil Borisu za ploščico! Ko bo iz nje nastalo kaj uporabnega, pa tudi kaj poslikam in objavim. Ena izmed zamisli je krmilnik za centralno peč, recimo...je pa zadeva resnično enostavna, samo določene stvari je treba osvojiti, pa samo sestavljaš, kot lego kocke. Ja, so še stvari za "porihtat", ampak lepo počasi. Tudi Rima niso zgradili v enem dnevu, (menda...)
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2748
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 223 krat
Prejel zahvalo: 271 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 58

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 13 Maj 2015, 13:42

Pozdravljeni,

zanima me kako je s temperaturnimi tipali ki izgubijo kontakt, ali pa se pokvarijo.
Ko sem enega odklopil mi enostavno zadnjo temperaturo prikazuje.
Je kakšna možnost da se nastavi da izpiše napako v delovanju senzorja?

LP
Primož
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 13 Maj 2015, 14:17

Za ta namen je v nastavitvah možnost 'Sensor failsafe' - nastaviti se da timeout, po katerem PoKeys senzorju pripiše izbrano vrednost.
Za 'feature' še ni bil posodobljen za PoKeys57 firmware in zato napačno prikazuje tip senzorja, vendar naprava itak obravnava senzorje po indeksih, tako da ne bi smelo biti težav.

Lp,
Matevž
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Pobes » 14 Maj 2015, 07:36

Vaš krmilnik sem videl na maker fair v trstu, tam ste lepo prikazali načine uporabe. Na vaši spletni strani pa ste bolj skopi z projekti. Zanima me če obstaja kakšna diy stran, kaj ste/so vse naredili z vašimi napravami pokeys.

Zanimiva mi je bila rc komanda, kako ste to naredili in kakšn softwer je uporabljen pa ne najdem.
Pobes
 
Prispevkov: 519
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:51
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 25

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 14 Maj 2015, 07:46

Pripravljamo podstran, kjer bodo primeri uporabe.

Za RC komando smo uporabili novo PoKeys57U napravo, ki je bila preko orodja PoBlocks sprogramirana, da dekodiran PPM sum signal upošteva kot vrednosti za posamezne osi joysticka. Ker računalnik nato vidi PoKeys napravo kot standarden USB joystick, je možno uporabljati katerikoli program, ki podpira USB joystick-e. Ker dekodiranje poteka v napravi sami, za delovanje ni potrebno na računalniku nameščati dodatne programske opreme.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 24 Jun 2015, 11:05

Pozdrav,

na pokeys bi rad priklopil merilnik količine dežja, kaj priporočate?

lp
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 24 Jun 2015, 19:44

primozib je napisal/-a:na pokeys bi rad priklopil merilnik količine dežja, kaj priporočate?
Ne priporočamo nič, ker ne vemo kakšen je izhod iz merilnika količine dežja.
Tebe verjetno muči enako vprašanje. Ne veš kako bi meril količino dežja ? Sem zadel?
SamoBr
 
Prispevkov: 2692
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 128 krat
Prejel zahvalo: 230 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 24 Jun 2015, 20:07

Merilnik količine dežja je enkrat že opisal Mare69. Izhod je ponavadi impulz.
Na PoKeys uporabiš števec impulzev.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2874
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 665 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 24 Jun 2015, 20:42

SamoBr je napisal/-a:
primozib je napisal/-a:na pokeys bi rad priklopil merilnik količine dežja, kaj priporočate?
Ne priporočamo nič, ker ne vemo kakšen je izhod iz merilnika količine dežja.
Tebe verjetno muči enako vprašanje. Ne veš kako bi meril količino dežja ? Sem zadel?



Niti ne vem kateri merilnik naj nabavim.
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Matej » 24 Jun 2015, 20:53

Kot prvo, poglej kaj obstaja.
Trenutno delam na projektu merjenja količine padavin (pokeys je opcija oz. že deluje). Je pa v tem oziru PoKeys predrag in preveč zmogljiv. Bo potrebno preklopit na kaj cenejšega.

LP
Matej
 
Prispevkov: 500
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:11
Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 24 Jun 2015, 20:58

primozib je napisal/-a:.... Niti ne vem kateri merilnik naj nabavim.

Kot sem že predlagal, poišči na forumu Merilnik dežja, ki ga je objavil Mare69. Tam imaš opisan princip delovanja in načrte kako ga napraviti.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2874
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 665 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 25 Jun 2015, 08:55

Ali jaz ne znam iskat po forumu, ali pa tega prispevka ni, in tudi avtorja ne najdem med registriranimi uporabniki.

lp
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a MadMax » 25 Jun 2015, 09:27

s54mtb bo pravi uporabnik.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1665
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 324 krat
Prejel zahvalo: 298 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 24 Avg 2015, 09:27

Pozdrav,

imam težave s povezavo pokeysa75E na PoBlocks,

ko izbiram napravo v PoBlocksu, mi jo najde, vendar spodaj ni nobenih podatkov o tej napravi, tako da jo ne morem niti prebrati.
Ve kdo v čem je težava?
V Pokey configuratorju mi jo najde in se lahko povežem nanjo.

LP
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 24 Avg 2015, 11:45

Pozdravljen

Si s http://www.poscope.com/ prenesel najnovejšo verzijo FW in PoKeys aplikacije? Katero verzijo uporabljaš? Je IP naprave pravilno skonfiguriran? Lahko daš printscreen?
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a SolarCharger » 01 Okt 2015, 19:50

Kaj je to pokeys? vsi se pogovarjate o tem. Kaj to dela?
Mi gremo dalje.
SolarCharger
 
Prispevkov: 1071
Pridružen: 20 Jan 2015, 21:58
Zahvalil se je: 86 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 45

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 01 Okt 2015, 20:17

PoKeys je vhodno-izhodni vmesnik s priklopom preko USB ali ethernet kabla.

Na povezavi v prejšnjem sporočilu je vse opisano.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 28 Nov 2015, 22:40

Kateri senzor je primeren za prikaz delovanja črpalke, se pravi da bi tipal prisotnost napetosti na črpalki, senzor bi povezal na Pokeys 57E

LP
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 28 Nov 2015, 22:43

Najenostavneje je, če paralelno k črpalki vežeš rele z enako napetostjo tuljave kot črpalka.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2874
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 665 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 28 Nov 2015, 22:46

Ok, to je res najlažja rešitev, mi lahko še svetuješ kako to na pokeysu uredim da mi bo prikazovalo na xively?

lp
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 28 Nov 2015, 22:49

Na telefonu sem. Prosim poglej v navodila na http://www.poscope.com. Bi moralo pisati. V PDF daj iskanje xively.
Tule je tudi napisano:
http://www.mypokeys.com/?p=340
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2874
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 665 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 28 Nov 2015, 23:11

Sem se malo narobe izrazil,
to mi je jasno kako spravit podatke na xively.
Ni mi pa jasno kako iz releja dobiti na pokeys signal.
Vzamem +5V in čez rele peljem nazaj na kateri pin, ter kaj nastavim na tem pinu, da bo bralo vrednost?

LP
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 28 Nov 2015, 23:18

Vežeš rele na pin proti GND. PoKeys bo to zaznal kot stikalo. Naprej prosim poglej v manual. Če ne bo šlo, me jutri pingni.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2874
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 665 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a damo » 29 Nov 2015, 01:48

Se da pokija kako povezat na wifi?
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 562
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 29 Nov 2015, 08:41

Zaenkrat samo preko wireless routerja.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a damo » 29 Nov 2015, 09:08

Se kaj razmišlja v smeri priključitve recimo esp8266?
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo
 
Prispevkov: 562
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:18
Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 46 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 29 Nov 2015, 09:11

Vsekakor se razmišlja, a je pred tem še nekaj višje-prioritetnih zadev, ki jih je potrebno izpeljati.
Sama implementacija esp8266 ni tolikšen problem - dodatno delo in precej stroškov predstavljajo testi, ki jih je potrebno narediti, da takšno napravo lahko prodajaš...
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 21 Dec 2015, 18:11

borisz je napisal/-a:Vežeš rele na pin proti GND. PoKeys bo to zaznal kot stikalo. Naprej prosim poglej v manual. Če ne bo šlo, me jutri pingni.



Zdravo,

če prav razumem grem iz GND preko releja, na recimo pin 50. Kaj pa potem v pokeysu nastavim da mi bo na web interfacu kazalo recimo deluje/nedeluje.

lp
primozib
 
Prispevkov: 119
Pridružen: 08 Apr 2015, 10:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 21 Dec 2015, 19:19

Nastaviš pin 50 kot digitalni vhod. Nato odpreš Web interface configuration in dodaš novo polje z 'Data source' nastavljenim na pin 50. Za prikaz On/Off izberi v 'Display type' možnost 'On/Off display'.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 61
Pridružen: 09 Feb 2015, 20:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 21 Dec 2015, 21:51

Nekaj časa nisem vzel v roke pokeys-a, pa nisem povsem na tekočem, zato bom vprašal kar tukaj, saj bo odgovor iz prve roke.

Imam PoKeys56U. Gledam stran: https://www.poscope.com/PoKeys56U kjer piše "NEW: Support for PoBlocks graphical programming software". Fino. Ker nisem preveč domač v PoBlocks, bom vprašal nekaj začetniških. Zanima me, kako bi naredil naslednje dve nalogi (če je seveda izvedljivo):

1. izmeril širino in frekvenco PWM signala in to izpisal v IDE, oz. na ekranu PC (v nadaljevanju morda celo na 2x16 LCD, brez PC). Zahteve niso "hude", frekvence med 0,5Hz in 10kHz.
2. generiral vlakec impulzov z vnaprej definiranimi trajanji enk in ničel, npr. tri enice v trajanju 1s, z 1s pavzo, pa 2s pavze, pa 5 enic po 1s s 1s pavze vmes itd... Rad bi, da je "input" relativno enostaven, npr. v obliki tabele.

Kot se spomnim preizkušanja pred nekaj časa, predvidevam, da poblocks "program" lahko potem deluje brez PC, ali ne?

Hvala za vsakršen namig. To bo šlo v "splošnodobre" namene - za QRPP radiomaterstvo.
Težava sveta je, da so inteligentni ljudje polni dvomov, medtem ko so neumni polni samozavesti. (Charles Bukowski)
s54mtb
 
Prispevkov: 8166
Pridružen: 15 Jan 2015, 01:10
Zahvalil se je: 1064 krat
Prejel zahvalo: 2604 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 21 Dec 2015, 22:22

Mare, poglej, če imaš slučajno gor LPC1768. Potem ga lahko na roke nadgradiš na PoKeys57. Daj prosim sporoči.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2874
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:05
Zahvalil se je: 660 krat
Prejel zahvalo: 665 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Naslednja

Vrni se na Software

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost