Pokeys 57E

programski jeziki in programiranje

Moderator: tilz0R

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 21 Dec 2015, 22:08

borisz je napisal/-a:Mare, poglej, če imaš slučajno gor LPC1768. Potem ga lahko na roke nadgradiš na PoKeys57. Daj prosim sporoči.


Res je, LPC1768 je gor.

serijska 31017
s54mtb
 
Prispevkov: 6841
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 896 krat
Prejel zahvalo: 2190 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 23 Dec 2015, 17:53

Oj,

sedaj deluje vse super in fajn, me pa moti da ko gledam temperature v web interfacu, se je treba kar naprej logirat, se da kje nastaviti da ostaneš stalno logiran?

lp
primozib
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 08 Apr 2015, 09:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 23 Dec 2015, 19:11

@Primoz: Omogoči opcijo 'Allow anonymous access...' v nastavitvah Dashboard-a.

@Mare: Izvedi upgrade na firmware serije 57 - Device > Upgrade firmware ter izberi PoKeys57 series firmware v seznamu.

Pini 40, 41, 42 in 43 podpirajo 'Pulse capture' v sklopu 'Digital counter' funkcionalnosti pina. Na izbranem pinu je potrebno vklopiti števec (v PoKeys aplikaciji), ki šteje rising in falling pulze (priložen je primer, ki deluje s pinom 40).
Zadeva deluje z interrupti, časi so podani v 40 ns (25 MHz).

Koda v 'Custom PoIL block'-u je takšna:
Koda: Izberi vse
# Capture 1
LOAD Dh04E0   # Naložimo 'ON' čas pulza
STORE on1       # Shranimo rezultat na izhod on1

LOAD Dh04F0  # Naložimo 'OFF' čas pulza
STORE off1     # Shranimo rezultat na izhod off1


Glede vlakca impulzev: svetujem blok 'Event drum' (pod 'Extended'). Enostavno poklikaš sekvenco pulzev (pač enostaven programator z bobnom kot v starih mašinah). Potrebuješ le še clock source ter števec.
Priponke
FilteredCapture.xml
(3.25 KiB) Prenešeno 22 krat
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a javr » 24 Dec 2015, 21:54

kako kaže z branjem M-Bus (Meter-Bus) ?
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 26 Dec 2015, 11:16

M-Bus je v planu, a so žal pred tem na vrsti še druge nadgradnje.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a javr » 26 Dec 2015, 12:20

zanimivo, ker M-Bus čitalca z web-serverjem ne dobiš za manj kot 500€, vsaj jaz ga nisem našel, Pokeys pa stane 60€ ali koliko že
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a LiPo » 26 Dec 2015, 15:18

javr je napisal/-a:zanimivo, ker M-Bus čitalca z web-serverjem ne dobiš za manj kot 500€, vsaj jaz ga nisem našel, Pokeys pa stane 60€ ali koliko že



M-BUS je kar kompleksna zadeva.
Jaz sem se s tem ukvarjal pred 10 leti.
Je pa res odvisno kaj bi zelel imeti.

Če rabiš napravo, ki bi podprla par m-bus napravic. Potem se lahko sam poigraš.

Strojno M-BUS ni nič drigega kot tokovno napetostna zanka.
Serijsko pa tudi zelo enostavno. navaden serijski protokol.

Problem je edino v dekodiranju podatki, ki jih dobiš z M-BUs naprave.
Ker je protokol zelo širok je kar veliko dekodiranja, ce zeliš poplno podporo.
Če pa imaš zeljo podrepi nekaj naprav potem pa namensko napišeš
driver in to je to.


Lp Grega
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 620
Pridružen: 04 Apr 2015, 16:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 20 krat
Prejel zahvalo: 74 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 14

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a javr » 26 Dec 2015, 19:50

želja je: iz toplotnega števca dobiti podatke: temperatura dovod, temperatura povratek, pretok in moč. Te podatke pošiljati na internet, da so vidni od kjerkoli in vsaj 1-krat na minuto shranjevati na spominsko kartico .
Potem pa naprej na elektro števec.
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a mujo » 27 Dec 2015, 16:57

javr,
Je to za osebno uporabo?
mujo
 
Prispevkov: 656
Pridružen: 21 Jan 2015, 09:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 134 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a javr » 27 Dec 2015, 18:00

za osebno uporabo, za števec na sliki; toplotna postaja daljinskega ogrevanja.
Priponke
stevec.jpg
___
Uporabniški avatar
javr
 
Prispevkov: 921
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:06
Zahvalil se je: 43 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 05 Jan 2016, 12:42

Pozdrav,

zanima me kako bi lahko podatke iz pokeysa spravil v pribljižno tako obliko?
Slika
primozib
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 08 Apr 2015, 09:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 05 Jan 2016, 12:44

Vzeti moraš nek SCADA software in ga povezati s PoKeys.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2309
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 510 krat
Prejel zahvalo: 571 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 109

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 05 Jan 2016, 12:51

Priporočate kakšen enostaven brezplačen scada softwere
primozib
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 08 Apr 2015, 09:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 05 Jan 2016, 12:52

Na žalost nimam pojma o tem. Če boš kaj pametnega našel, ti pa bomo pomagali povezati.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2309
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 510 krat
Prejel zahvalo: 571 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 109

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a milan62 » 05 Jan 2016, 13:55

S programom Profilab Expert bi lahko cenovno ugodno naredil dosti dober približek tvojim željam

http://www.abacom-online.de/uk/html/pro ... xpert.html

Sam sem na ta način opremil nekaj laboratorijskih naprav

LP
milan62
 
Prispevkov: 229
Pridružen: 19 Avg 2015, 22:22
Kraj: Kranj
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 45 krat
Uporabnika povabil: diehart
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 05 Jan 2016, 14:35

Pozdrav,

tole je že fino in fajn, vendar bi za začetek raje imel free verzijo, pa čeprav morda ne omogoča vseh funkciji. Ker gre povsem za domačo uporabo, nebi plačeval za licence.

lp
primozib
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 08 Apr 2015, 09:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 05 Jan 2016, 14:49

Sem na hitro malo pogooglal.
http://rapidscada.org/ -> modbus TCp -> www.poscope.com/PoKeys57E
Tole bi moralo delovati.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2309
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 510 krat
Prejel zahvalo: 571 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 109

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 24 Feb 2016, 08:43

Pozdravlejni,

končno mi je uspelo spraviti podatke o temperaturnih senzorjih na xively portal. Imam pa težavo da mi za 2 senzorjev ne pošilja podatkov. V Web interbece seting imam obkljukano "web report".

Imam pa še eno vprašanje kaj je potrebno nastviti da lahko pošiljaš na neko stran podatke o senzorjih, da bi lahko na spletni strani prikazoval temperaturo v okolici doma?

Lp
primozib
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 08 Apr 2015, 09:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 25 Feb 2016, 18:16

Katera verzija FW se uporablja? Pri verziji 4.1.50 smo odpravili nekaj težav s pošiljanjem podatkov.

Drugega vprašanja ne razumem - podatki se morajo nekje shranjevati. Kaj je mišljeno kot 'na neko stran'?
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 25 Feb 2016, 21:45

Pozdrav,

trenutno se uporablja FW 4.1.49.

drugo vprašanje:) podatke bi rad pošiljan na stran recimo www.mojadomena.si, za to domeno je zakupljen prostor na nekem strežniku. na xively se pošilja v neki datoteki.
Če poenostavim, kako to datoteko ki se pošilja na xively poslati na nek drug server?
primozib
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 08 Apr 2015, 09:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 26 Feb 2016, 05:47

Podatki se pošiljajo preko PUT (http://php.net/manual/en/features.file- ... method.php) ali POST ukazov HTTP protokola. Na serverski strani je potrebno narediti skripto, ki te podatke sprejme ter vpiše v bazo za kasnejšo uporabo.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a stbe » 01 Avg 2016, 19:57

Imam pokeys 57 in sem nadgradil firmvare. Zdaj se ne poveže več na omrežje oziroma ga ne vidim niti na routerju, da bi imel IP in niti v komunikacijskem oknu se ne prikaže. Zelena lučka dvakrat hitro utripne in nato malo pavzira. V čem bi lahko bil problem?
Hvala za odgovor in lp
stbe
 
Prispevkov: 63
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:15
Kraj: Obala
Zahvalil se je: 35 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 02 Avg 2016, 04:43

S katero verzijo FW si nadgradil?
Takšno utripanje nakazuje, da čaka na DHCP server. V določenih primerih se PoKeys na začetku ni povezal na DHCP, pomagalo je, da se je ethernet kabel odklopilo in ponovno priklopilo. Svetujem, da nadgradiš na 4.2.6 beta.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a primozib » 02 Avg 2016, 21:07

Pozdrav,

na pokeys imam priklopljeno cca. 20 temperaturnih senzorjev, nekaj senzorjev vlage, ter en merilnik nivoja vode, ki deluje kot stikalo, samo on, off.
Podatke senzorjev prenašam na xively.
Zanima pa me kako bi prenesel signal nivoja vode na xively, v obliki "dovolj vode" - pomankanje vode", sedaj mi prenese "1" in "0"?


lp
primozib
 
Prispevkov: 113
Pridružen: 08 Apr 2015, 09:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 03 Avg 2016, 04:42

Tekstovne vrednosti žal niso podprte.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a igo » 03 Avg 2016, 05:47

neoto je napisal/-a:Tekstovne vrednosti žal niso podprte.
Kaj pa niz 8-bitnih števil?
Naprimer niz konstant z ustreznimi pomeni v ASCII tabeli?

Itak bi morala biti stvar xively-ja, kako si prejete vrednosti razlaga, četudi jih drugo za drugo naniza na fiksne pozicije, da rezultat izgleda kot skupina besed.
Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
igo
 
Prispevkov: 962
Pridružen: 11 Apr 2015, 12:38
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 217 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a stbe » 29 Nov 2016, 12:44

Zdravo,
Priklapljal sem 1wire temperaturne senzorje na Pokeys, vendar mi senzorji, ki imajo par metrov podaljšan kabel ne delujejo.
kakšen je najboljši kabel za podaljševanje? Ali so kakšne druge zakonitosti pri podaljševanju?
Koliko smo pa omejeni pri senzorju AM2321B, če je seveda tudi ta podprt?
Katere temperaturne senzorje priporočate kot najzaneslivejše?

lp, Stbe
stbe
 
Prispevkov: 63
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:15
Kraj: Obala
Zahvalil se je: 35 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 29 Nov 2016, 13:18

Pri 1wire je problem kapacitivnost kabla in, če je kapacitivnost prevelika, PoKeys ne more komunicirati. Vzemi kable z najmanjšo kapacitivnostjo.
Za vlago priporočam, da vzameš Sensirion SHT21. Ni več tako drag kot je bil v preteklosti in je zelo dober. Preveri, če je podprt tudi kak novejši senzor.
TUdi 1 wire so zanesljivi, če niso ponarejeni.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2309
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 510 krat
Prejel zahvalo: 571 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 109

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Saso » 30 Dec 2016, 20:26

Eno vpršanje za razvijalce in poznavalce PoKeys-a

Na PoExtBus bi rad poslal 36 bytov. Aplikacija je trenutno v delphi-ju. Očitno dll sprejme samo dolžino 10 bytov in ne več ne manj.
Mogoče se motim in samo ne znam tega uredit. Na extbas lahko pošljem 1x,2x...nx 10 bytov, ne morem pa jih poslati 12 ali pa 36... v enem kosu.
Trenutno je zadeva rešena na način, da prve 4 byte pošljem przne, potem pa pošljem 36 bytov pravih podatkov.

Glede na to da so registri target chipa 12 bitni, moram pazit da pošljem v prvih 10 bytov pravo zaporedje, v drugih 10 bytov pravo zaporedje...
V kolikor bi lahko poslal 36 bytov v enem kosu se tega lahko rešim. Koliko chipov bo na koncu v seriji IN/OUT pa je odvosno od aplikacije.

Skratka zadevo bom že rešil, zamima me samo ali je to možno ali samo jaz ne vem kako to rešit na eleganten način.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 362
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 31 Dec 2016, 08:06

PoExtBus je omejen na 10 bajtov. Osveževanje PoExtBus naprav je nadzorovano s strani PoKeysa, zato ni rečeno, da bodo podatki poslani takoj in samo enkrat...

Boljša alternativa je uporaba SPI. Pri SPI se lahko pošlje 1-55 bajtov z enim ukazom.

Funkcije so naslednje:
bool SPIWrite(byte[] data, int length, int pinCS);
bool SPIconfigure(byte prescaler, byte format);

prescaler deli osnovni clock (25 MHz), format pa določa polariteto clock linije in katera fronta se uporabi za prenos podatkov (bit 0 = polariteta, bit 1 = fronta)
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Saso » 31 Dec 2016, 09:19

Hvala.
Tole bom pa šev teh dneh sprobal.
Če se kje zatakne se pa javim.
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 362
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a Saso » 31 Dec 2016, 13:07

Ne vem če je tole dovolj za delovanje?

device.SPIconfigure(2, 1);
device.SPIWrite(psaInMatrix, 36, 3);

Drugo vprašanje pa je če bo tole delalo, saj moj chip (TLC5947) uporablja samo CLK in SIN.
Bo to delalo, je potrebno na Pokeys-u povezat MISO/MOSI z enim 10 k uporom med seboj?

So potrebne še kakšne druge nastavitve SPI 23,25,28 ter CS pina, ker jaz ne spravim ven ničesar.

Hvala
_______________
LP
Sašo
Uporabniški avatar
Saso
 
Prispevkov: 362
Pridružen: 18 Jan 2015, 19:41
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 20

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a mucek » 31 Dec 2016, 14:03

SIN je verjetno SerialIn in ga verjetno povezes le na MOSI (master out slave in). Vsaj ponavadi je tako.

Lp, g
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1205
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 330 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 60

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a satelitko » 03 Jan 2017, 15:26

Kako na Pokeys priklopiti vsaj 20 temp. senzorjev tipa KTY? One wire mi zaradi razdalj ne dišijo preveč.
satelitko
 
Prispevkov: 328
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 38 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 22

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 03 Jan 2017, 15:46

Za KTY potrebuje zunanji ADC in multiplekser na 20 vhodov.
Primeren ADC je na dodatku PoSensors2: https://www.poscope.com/product/posensor2/
Dodaš pa še multiplekser, ki ga lahko krmiliš z IO pini.
V PoBlocks si lahko narediš program: http://blog.poscope.com/poblocks-tutori ... gine-poil/
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2309
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 510 krat
Prejel zahvalo: 571 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 109

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a zanka » 12 Apr 2017, 11:56

Se kdo s tem igra izključno preko UDP (po specifikaciji ustvarja pakete in pošilja)?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1231
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 13 Apr 2017, 06:11

Open-source in cross-platform knjižnica (ki podpira tudi UDP) je na voljo na https://bitbucket.org/mbosnak/pokeyslib
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a stbe » 25 Apr 2017, 21:29

Ali vam Web vmesnik in vklapljanje izhodov dela normalno. Meni namreč ne dela. Ko pritisneš gumb za vklop izklopljenega izhoda se pokažeta dve črtici namesto statusa. Ko daš osvežitev spletne strani se vrne staro stanje izhoda.
stbe
 
Prispevkov: 63
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:15
Kraj: Obala
Zahvalil se je: 35 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 26 Avg 2017, 09:43

Nisem bral cele teme, se da na pokeys 57e priklopit pt1000? Kaksna navodila bi bila zazeljena.
jlbohinc
 
Prispevkov: 346
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 26 Avg 2017, 10:04

Priklopit se ga da, vendar trenutno PoKeys še ne interpretira vrednosti upora kot temperaturo.
V roku nekaj tednov je v planu podpreti tudi ravno to - takrat bomo tudi objavili navodila, kako se Pt1000 (ali Pt100) pravilno priključi.
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 26 Avg 2017, 10:36

neoto je napisal/-a:Priklopit se ga da, vendar trenutno PoKeys še ne interpretira vrednosti upora kot temperaturo.
V roku nekaj tednov je v planu podpreti tudi ravno to - takrat bomo tudi objavili navodila, kako se Pt1000 (ali Pt100) pravilno priključi.



super, plan imam izdelat elektroniko za centralno kurjavo. Pokeysa se nimam (se ga da dobit kaj ceneje kot na spletni strani?), sicer pa zaenkrat bodo uporabljeni Ds18B20, potem v prihodnosti pa bi se na pokeys priklopil se solarni sistem za ogrevanje vode, ki pa ima pt1000 senzorje.

Kar se pa pokeys relejev tice - to imajo svoj cip gor in se poveze preko i2c ali drugega protokola?
jlbohinc
 
Prispevkov: 346
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a borisz » 26 Avg 2017, 10:50

Novi releji - PoRelay8 imajo go svoj mikrokontroler. Na PoKeys se poveže s priloženim 5 pinskim kablom: https://www.poscope.com/product/porelay8/
PoRelay8 ima gor tudi CAN vodilo. Drugi tretji itd PoRelay8 lahko med sabo povežeš s CAN vodilom, ki je lahko precej dolgo.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2309
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 510 krat
Prejel zahvalo: 571 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 109

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 31 Avg 2017, 21:30

Nekaj se igram, priklopil sem releje in DS18B20 na pokeysa. Releje vklapljam preko spleta, temperaturo tudi berem.

Pa sem poštartal PoBlocks in nikakor ne ugotovim kako narediti enostavno funkcijo: vklopi rele, če je temp. nad določeno temperaturo. Uporabim easysensors in primerjam z neko referenco. Kaj mi je lahko referenca? Hočem navadno fiksno številko kot referenco zaenkrat.
jlbohinc
 
Prispevkov: 346
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 01 Sep 2017, 04:35

Desni klik na vhod in vpiši številko :)

V prilogi 'cheatsheet' za PoBlocks (je tudi v namestitveni mapi PoKeys-a).
Priponke
Cheatsheet.pdf
(93.94 KiB) Prenešeno 23 krat
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 01 Sep 2017, 07:58

neoto je napisal/-a:Desni klik na vhod in vpiši številko :)

V prilogi 'cheatsheet' za PoBlocks (je tudi v namestitveni mapi PoKeys-a).


Hvala, bom sprobal.

Bi rabil kak zacetni tecaj pokeysa :D
jlbohinc
 
Prispevkov: 346
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 03 Okt 2017, 16:00

Ima pokeys moznost, da prek web vmesnika vnesem neko spremenljivko, pokeys pa glede na stanje vhodov in te spremenljivke dolocil vklop izhoda.

Pa kar prakticno: Kupil sem sobni termostat, ki ni brezzicen, se pa napaja iz baterij. Na ta termostat bi zvezal esp8266 modul in bral stanje vhoda oz. releja termostata.
Pokeys bi ta podatek sprejemal, in v kolikor bi bila temperatura zalogovnika visja od dolocene, bi pokeys vklopil crpalko.
jlbohinc
 
Prispevkov: 346
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 03 Okt 2017, 18:30

Vsekakor možno je, tudi na več načinov.

Ena izmed variant je, da ESP8266 pošlje podatek direktno PoKeys-u preko UDP paketa (ni potrebno vzpostavljati povezave) kot vpis v 'Shared slot' podatek v PoBlocks. Ko je podatek v PoBlocks je možno realizirat skoraj poljubno logiko vklopa/izklopa črpalke. Kako programiraš ESP8266 (kateri jezik)?
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 03 Okt 2017, 20:40

neoto je napisal/-a:Vsekakor možno je, tudi na več načinov.

Ena izmed variant je, da ESP8266 pošlje podatek direktno PoKeys-u preko UDP paketa (ni potrebno vzpostavljati povezave) kot vpis v 'Shared slot' podatek v PoBlocks. Ko je podatek v PoBlocks je možno realizirat skoraj poljubno logiko vklopa/izklopa črpalke. Kako programiraš ESP8266 (kateri jezik)?


Programiral bom v arduino, modulov pa sicer se nimam.
jlbohinc
 
Prispevkov: 346
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 07 Okt 2017, 10:00

jlbohinc je napisal/-a:
neoto je napisal/-a:Vsekakor možno je, tudi na več načinov.

Ena izmed variant je, da ESP8266 pošlje podatek direktno PoKeys-u preko UDP paketa (ni potrebno vzpostavljati povezave) kot vpis v 'Shared slot' podatek v PoBlocks. Ko je podatek v PoBlocks je možno realizirat skoraj poljubno logiko vklopa/izklopa črpalke. Kako programiraš ESP8266 (kateri jezik)?


Programiral bom v arduino, modulov pa sicer se nimam.


Neoto, kako pa usposobim tole posiljanje UDP paketkov na Pokeysa? Sem gledal v poblocks in ne najdem nic, samo udp sender...
jlbohinc
 
Prispevkov: 346
Pridružen: 02 Apr 2015, 10:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Pokeys 57E

OdgovorNapisal/-a neoto » 07 Okt 2017, 10:12

Za Arduino žal še nimamo knjižnice za komunikacijo s PoKeys-i, ker ima bolj malo Arduinov podporo za USB host ali Ethernet.

Celotna odprtokodna knjižnica je na voljo na https://bitbucket.org/mbosnak/pokeyslib/

Za pošiljanje podatkov v PoKeys je bilo zamišljeno, da se uporablja PoIL shared data slot. Npr. tale funkcija omogoča vpis podatkov v programski prostor PoIL jedra (PoBlocks) direktno v PoIL shared slots:

Koda: Izberi vse
int32_t PK_PoILWriteSharedSlot(sPoKeysDevice* device, uint16_t firstSlotID, uint16_t slotsNum, int32_t * src)
{
    uint32_t i;
    uint16_t address2 = 0;
    uint8_t requestedSlots;

    if (device == NULL) return PK_ERR_NOT_CONNECTED;

    // Write in chunks of 54 bytes
    for (i = 0; i < slotsNum; i += 13)
    {
        if (slotsNum - i > 13)
            requestedSlots = 13;
        else
            requestedSlots = slotsNum - i;

        address2 = 4*(firstSlotID + i);

        // Unlike other memories, address is the ID of the shared slot
        CreateRequest(device->request, 0x82, 0x15, 4, (uint8_t)address2, (uint8_t)(address2 >> 8));
        device->request[8] = (uint8_t)requestedSlots * 4;

        memcpy(device->request + 9, (src + i), requestedSlots * 4);

        if (SendRequest(device) != PK_OK) return PK_ERR_TRANSFER;
    }

    return PK_OK;
}


Uporaba je precej enostavna - kličeš funkcijo, podaš ji ID slota, kamor želiš vpisat podatek, število slotov, ki jih želiš vpisati ter pointer na array vrednosti. Parameter 'device' lahko v tvojem primeru izpustiš, saj je v knjižnici uporabljen kot pointer na strukturo, ki vsebuje podatke o napravi, povezavi...

Funkcija CreateRequest je definirana kot
Koda: Izberi vse
int32_t CreateRequest(unsigned char * request, unsigned char type, unsigned char param1, unsigned char param2, unsigned char param3, unsigned char param4)
{
    if (request == NULL) return PK_ERR_NOT_CONNECTED;

    memset(request, 0, 64);

    request[1] = type;
    request[2] = param1;
    request[3] = param2;
    request[4] = param3;
    request[5] = param4;

    return PK_OK;
}


Za pošiljanje paketa se uporablja SendRequest, ki je tudi edina funkcija, ki jo bo potrebno prilagoditi za tvoj Arduino. Funkcija nastavi števec v sedmem bajtu (PoKeys bo zavrgel paket, če bo ta bajt enak kot v prejšnjemu paketu), izračuna checksum, pošlje paket, nato počaka na odgovor.
Koda: Izberi vse
        device->request[0] = 0xBB;
        device->request[6] = device->requestID;   // requestID se mora spremeniti za vsak nov poslan paket
        device->request[7] = getChecksum(device->request);
Uporabniški avatar
neoto
 
Prispevkov: 52
Pridružen: 09 Feb 2015, 19:55
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 0

Prejšnja

Vrni se na Software

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost