reber je napisal/-a:Lučka na števcu stalno sveti, če je odklopnik v števcu na daljavo izklopljen. Če je hiša dalj časa prazna, se splača odklopit in prekinit pogodbo za nekaj časa. Slabih 7eur je bil izklop in toliko vklop, ker je daljinsko.
V primeru odklopa, porabe ni, tako da mogoče lučka sveti iz tega razloga. Lahko tudi vsak sam proba, kdor nima glavnega stikala, pa vse varovalke ven, pa da vidimo
.
reber je napisal/-a:Kaj imajo tvoji sosedje in zastareli FID res ne vem, najbrž tudi tebi ni jasno kaj si želel povedat
Bom še 1x napisal, nekoliko drugače. V hiši, kjer skoraj eno leto nihče ni živel, zato nismo rabili elektrike, sem uredil prekinitev pogodbe z dobaviteljem električne energije. Ker števec omogoča odčitke na daljavo, omogoča tudi izklop na daljavo brez obiska rajonskega električarja. Ko so števec na daljavo izklopili (odklopnik v števcu) je bila hiša brez elektrike, lučka na števcu je stalno gorela vse do ponovnega vklopa, no, potem je spet utripala. Jasno sedaj?
Ali lučka gori če je samo poraba 0 pa ne vem, nisem nikoli gledal lučke, če sem slučajno kaj delal na inštalaciji in izklopil glavno stikalo.
reber je napisal/-a:Saj me v bistvu ne zanima, napisal sem samo, da je lučka stalno gorela, ko je bil narejen daljinski izklop in da se to mogoče ujema s tistimi navedbami, ki ste jih napisali drugi.
Kdor ne verjame, lahko sam proba.
DusanK je napisal/-a:kobranka je napisal/-a:Včasih je še dobro vedeti kadar ni odjema, da ledica gori. Tako kot, da bi obstal kolešček na rdečem. Je verjetno dobro upoštevati pri odčitavanju, da ti ne začne kakšne kvake risati v graf.
Se to lahko dejansko zgodi?
VolkD je napisal/-a:No pa sem se prijavil in glasoval ZA.
Aleks je napisal/-a:Potem so mi dali vedeti:
- da jim ni všeč, da jim po mailu pošiljam odgovor ministrstva
- da jim ni všeč, da se brska po njihovih števcih (da stranke zahtevajo dostop do P1 vmesnika)
- po pojasnilu, da so novejši števci, ki napajajo vmesnik in so števci brez napajanja za P1 vmesnik, da jim ni všeč, da bom porabljal njihovo elektriko. Na vprašanje ali ve, ali ta elektrika pride pred štetjem porabe ali po štetju porabe pa ni imel odgovora.
- in da jim ni všeč, da bodo morali pri rednih menjavah števcev gledati še na prisotnost P1 vmesnika
Pandič je verjetno na jahtiMadMax je napisal/-a:Ko boš v domačem koncu poišči "pandiča", pa ga podrezaj kako je s tem.
tilz0R je napisal/-a:Ali pa mogoče kar Shelly EM z kleščami, da meri po fazah.
Aleks je napisal/-a:Nočejo, "da brskamo" po njihovi opremi.
Skratka norca se delajo z nas, ker se država prej ne uskladi z distributerji.
Most Iskra’s DIN rail mountable energy meters support Modbus RTU over RS485 and IR. To integrate them, you will need a Modbus TCP gateway or Iskra’s Smart Gateway:
Impact series (IE38XX / IE14XX)
WM series (WM3XX / WM1XX)
POWER QUALITY ANALYZERS
These devices typically support Ethernet connections and use Modbus TCP for data polling:
iMT/MT series (MTXXX / iMTXXX)
iMC/MC series (MCXXX / iMCXXX)
kobranka je napisal/-a:Ta kitajski števec pa je?
malci je napisal/-a:Za aktiviranje porta P1 na števcu AM550 sem samo na info@elektro.ljubljana.si poslal sporočilo z željo po odprtju porta in so mi ga odprli v nekaj dneh
Ali lahko malo več napišeš o odpiranju porta?.........
malci je napisal/-a:Pozdrav.
Sam sem se potem odločil za P1-meter od Home Wizard.
https://www.homewizard.com/p1-meter/
Včeraj sem ga prejel in intergrila v HA sistem v 5-ih minutah. Brez težav. Zaenkrat sem zelo zadovoljen (sploh za ta denar - 35€ s poštnino), čeprav je res, da se v HA še malo učim in eksperimentiram. Osveževanje je na cca 5s oz manj. Želja je, da bo Ha računa 15-minutno povprečno moč.
Za aktiviranje porta P1 na števcu AM550 sem samo na info@elektro.ljubljana.si poslal sporočilo z željo po odprtju porta in so mi ga odprli v nekaj dneh
Več pa iz spodnjih dveh slik.
lp
Uroš
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov