forest70 je napisal/-a:Koliko sem razbrl je 1 perioda 320ms, kar da 3.125Hz
DusanK je napisal/-a:To meriš srčni utrip pri obremenitvi?
Jaz sem tvoj graf povečal na ekranu in ga prilagodil na 80% pri ločljivosti mojega ekrana 1920x1080, torej toliko, da sem dobil tvoj moder pravokotnik po širini točno 8 cm, ki predstavlja en cikel.
Vzel sem ravnilo in izmeril celoten viden graf, ki meri 37,5cm.
Delil sem ga z 8 in dobil = 4,687 kar pomeni toliko ciklov v celotnem grafu, ki je dolg 1,5 sek.
f= 4,687/1,5 = 3,12 Hz
Lahko pa se motim, ker če je to srčni utrip je potem to kar velikih 187 utripov/min (3,12x60).
javr je napisal/-a:...
Problem je da se zadeva ne da zdraviti dokler se ne posname kateri del srca povzroča probleme, samo preden v takih primerih jaz pridem do medicinsko priznanega 12-kanalnega EKG-ja, pa naj bo v najbližjem zdr.domu ali v rešilcu, "napad" mine, medicinsko priznanega Holterja, vrednega 5.000€+, pa ne morem imeti sposojenega 24/7, vsaj jaz ne vem za to možnost, mogoče kdo pozna kakšno "kitajsko" varianto za 5-10% te cene...
Skoraj 500 LED bo šlolado je napisal/-a:Mal printam...še 5 takih...
javr je napisal/-a:joj![]()
saj vse piše v navodilih:
As a result, each 1 mm (small) horizontal box corresponds to 0.04 sec (40 ms), with heavier lines forming larger boxes that include five
small boxes and hence represent 0.20 sec (200 ms) intervals.
torej, ja, 8 delcev x 40ms = 0,32 sek = 3,125 Hz
Me pa vseeno zanima kako je forest70 to ugotovil brez navodil.
VolkD je napisal/-a:Skoraj 500 LED bo šlolado je napisal/-a:Mal printam...še 5 takih...
Kolikšna bo maximalna poraba pri samih osmicah ?lado je napisal/-a:504!!
booxco je napisal/-a:javr je napisal/-a:joj![]()
saj vse piše v navodilih:
As a result, each 1 mm (small) horizontal box corresponds to 0.04 sec (40 ms), with heavier lines forming larger boxes that include five
small boxes and hence represent 0.20 sec (200 ms) intervals.
torej, ja, 8 delcev x 40ms = 0,32 sek = 3,125 Hz
Me pa vseeno zanima kako je forest70 to ugotovil brez navodil.
Čisto na vrhu imaš pri rdečih črtah številke 0-1000 s korakom po 200. To so milisekunde. Pet polj je med črtami, torej 200ms/5 = 40ms na polje. Perioda je pa približno 8 polj.
lado je napisal/-a:Printam, jedkam, vrtam, lotam...še 6x toliko...
javr je napisal/-a:...................... , a ko komu rečem da utrip v takih primerih gre do 200/min (če s pomočjo štoparice, ki je na vsakem mobiju, v pol minute našteješ 100 utripov, je to 200/min) me ne jemlje več resno ...............
javr je napisal/-a: Me pa vseeno zanima kako je forest70 to ugotovil brez navodil.
forest70 je napisal/-a:javr je napisal/-a: Me pa vseeno zanima kako je forest70 to ugotovil brez navodil.
Saj je enostavno:
od 200 do 400 imaš 5 kvadratkov, torej 200ms, torej je vsak kvadratek 80ms in prišteješ še kar je na levi 1 kvadrate in pol in na desni en kvadratek in pol znese 320
DusanK je napisal/-a:Verjamem, da je lapsus.... kvadratek je 40ms. Širina modrega kvadrata pa je cca. 8 kvadratkov po 40ms=320ms.
Po forumu brska: lado in 1 gost