Kaj počnem september 2024

Zaenkrat bomo tu dali več ali manj vse. Ko se bo vsebina širila bomo podforume dodajali.

Re: Kaj počnem september 2024

OdgovorNapisal/-a dejko1 » 30 Sep 2024, 12:32

Tiste druge lise, ki si jih obkrožil, so pomojem ostanki fluksa iz proizvodnje, ker lokacijsko ne morejo biti kislina baterije (čeprav izgledajo precej podobno). Sem jih že pred slikanjem poskusil samo mehansko / na suho odstranit z zobno ščetko, pa se ne dajo. Mogoče bi šle z IPA/vodo, ampak sigurno ne vplivajo na delovanje. Pral sem samo robni del in kontakte, kjer je bila vsebina baterije. Bom naredil kot si napisal še z alkoholnim kisom (kjer je bila vsebina baterije) in potem z destilirano vodo / IPA.
dejko1

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 84 krat
Prejel zahvalo: 194 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 194

OdgovorNapisal/-a dejko1 » 03 Okt 2024, 11:45

Evo polnilec že deluje in pridno spet polni baterije.

Dodatno čiščenje z alkoholnim kisom je bilo definitivno dobra ideja, saj je med čiščenjem še malo šumelo, torej je bilo kljub predhodnemu pranju še nekaj preostanka baze na plošči. Bele lise od fluksa so pa tudi lepo šle stran z IPA. Dodatno sem še polotal vhodni konektor, kjer so bili spajkani spoji vhodnega konektorja že čisto utrujeni...
dejko1

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 84 krat
Prejel zahvalo: 194 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 194

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 04 Okt 2024, 12:24

Kuham se , zgleda en hitri 3 dnevni COVID , 2 dni kar vročica , zdaj me samo še občasno obliva ne boli pa več glava in zobje upam da smo jutri skozi
Uporabniški avatar
luccabrassi

Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 382 krat
Prejel zahvalo: 505 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 253

Prejšnja

Vrni se na Elektronika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov