PORTD = 0xff (kar pomeni, da ima pull-up aktiven)
zanka je napisal/-a:Imam eno vezje in na njemu Atmega328PB, ki po nekaj urah delovanja zatrokira. Ne reši ga niti WDT. Koda je zanka, ki se ponovi vsako sekudo.
Sestavil sem še eno vezje z Atmega328P, ki je s približno enako kodo delovalo 18 ur, potem zatrokira in ga ne reši niti izklop iz napajanja in ponovni vklop. Po nekaj deset minutah le pride k sebi, da ga programator zazna. Ali pa tudi po več ur ne.
Vezje je precej enostavno. 100nF pri vsakem napajanju, 100nF in 10k pri RST in LCD1602. Uporablja se notranji oscilator.
Sigi je napisal/-a:zanka je napisal/-a:Imam eno vezje in na njemu Atmega328PB, ki po nekaj urah delovanja zatrokira. Ne reši ga niti WDT. Koda je zanka, ki se ponovi vsako sekudo.
Sestavil sem še eno vezje z Atmega328P, ki je s približno enako kodo delovalo 18 ur, potem zatrokira in ga ne reši niti izklop iz napajanja in ponovni vklop. Po nekaj deset minutah le pride k sebi, da ga programator zazna. Ali pa tudi po več ur ne.
Vezje je precej enostavno. 100nF pri vsakem napajanju, 100nF in 10k pri RST in LCD1602. Uporablja se notranji oscilator.
Ko tole ponovno berem... če po resetu niti s programatorjem ne oživi... to mora biti nekaj na hardveru. Morda kak kitajski 5v adapter, morda zelo nerodno povezane mase, ali pa je atmego kak kitajski diler potegnil iz smetnjaka za šrot. Ker z notranjo RC uro ne vem zakaj ne bi s programatorjem mogel dostopat do čipa, pa tudi da se po izklopu napajanja ne pobere... Reset pin si najbrž tudi stokrat preveril.
Da bi SW delal take probleme mi ni ravno verjetno.
VolkD je napisal/-a:Po moje je treba najprej ugotoviti ali je problem HW ali SW narave. Predlagam, da objaviš načrt in seveda kodo.
mondxxi je napisal/-a:Sta bila obe ATmege v enaki napajalni konfiguraciji? Mogoče celo isti napajalnik?
zanka je napisal/-a:Imam več TIV. Ker nimam vročega zraka, nimam druge izbire, itak je elementov malo.
Sedaj sem dal še 328P neposredno na USB 5V - UART TTL adapter in bom pustil čez noč in čez dan.
Imam eno vezje in na njemu Atmega328PB, ki po nekaj urah delovanja zatrokira. Ne reši ga niti WDT.
Razen, če se zadeva zapleza v zanko v kateri je tudi reset WDT.IgorK je napisal/-a:Če mene vprašaš bi najprej probal rešit ta problem. WDT mora vedno sprožiti reset v primeru blokade.
zanka je napisal/-a:napajan preko USB UART TTL prenosnega PC
int main(void)
{
PORTD = _BV(PD7) | _BV(PD6);
DDRB |= _BV(PB2);
for (;;) {
PORTB ^= _BV(PB2);
if (!(PIND & _BV(PD7))) {
_delay_ms(500);
}
else if (!(PIND & _BV(PD6))) {
_delay_ms(200);
}
_delay_ms(50);
}
}
DusanK je napisal/-a:Sigi je napisal/-a:zanka je napisal/-a:Imam eno vezje in na njemu Atmega328PB, ki po nekaj urah delovanja zatrokira. Ne reši ga niti WDT. Koda je zanka, ki se ponovi vsako sekudo.
Ko tole ponovno berem... če po resetu niti s programatorjem ne oživi... to mora biti nekaj na hardveru. Morda kak kitajski 5v adapter, morda zelo nerodno povezane mase, ali pa je atmego kak kitajski diler potegnil iz smetnjaka za šrot. Ker z notranjo RC uro ne vem zakaj ne bi s programatorjem mogel dostopat do čipa, pa tudi da se po izklopu napajanja ne pobere... Reset pin si najbrž tudi stokrat preveril.
Da bi SW delal take probleme mi ni ravno verjetno.
+1VolkD je napisal/-a:Po moje je treba najprej ugotoviti ali je problem HW ali SW narave. Predlagam, da objaviš načrt in seveda kodo.
+1
in priloži kako ostro sliko HW.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov