BMS ne balansira dobro

Zaenkrat bomo tu dali več ali manj vse. Ko se bo vsebina širila bomo podforume dodajali.

BMS ne balansira dobro

OdgovorNapisal/-a robi » 03 Maj 2021, 16:44

Na e skuterju sem začel opažat vedno večjo razliko med dvemi skupinami po tri celice. Skupaj je paket 6S in prve tri so zbalansirane na neko vrednost, recimo naprimer 4,1V , druga skupina pa na 3,6V.
Sem jih z namiznim polnilcem sam dopolnil, a čez čas se spet pojavi razlika in je vedno večja.
V paketu je 6 celic vzporedno in 6 paketov zaporedno.
BMS je kitajski, prilagam sliko dela, ki je po moje za balansiranje. Kaj bi lahko bilo narobe?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
robi
 
Prispevkov: 683
Pridružen: 14 Maj 2016, 15:31
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 201 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: BMS ne balansira dobro

OdgovorNapisal/-a robi » 03 Maj 2021, 16:45

Še meritev
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
robi
 
Prispevkov: 683
Pridružen: 14 Maj 2016, 15:31
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 201 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: BMS ne balansira dobro

OdgovorNapisal/-a Andrej64 » 03 Maj 2021, 19:18

Kako hiter je polnilec?
Andrej64
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 19 Jan 2015, 08:35
Kraj: Ljubljana - Črnuče
Zahvalil se je: 10 krat
Prejel zahvalo: 54 krat
Uporabnika povabil: s55m
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: BMS ne balansira dobro

OdgovorNapisal/-a mucek » 03 Maj 2021, 19:59

To en trojcek izgleda prazen, drug pa poln ... Ne vem, ce je tule samo tezava z balansiranjem. Daj pomeri idle tok po celicah, da ti nekaj stalno ne prazni spodnjega trojcka??
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1945
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 615 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 117

Re: BMS ne balansira dobro

OdgovorNapisal/-a robi » 03 Maj 2021, 20:39

Nič ni priklopljeno na samo tri celice. Na vseh 6 je bms in dodal sem še aktivni balancer 1A, ki pa ne reši problema.
Kako naj pomerim tok, če so z trakci zavarjene?
robi
 
Prispevkov: 683
Pridružen: 14 Maj 2016, 15:31
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 201 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: BMS ne balansira dobro

OdgovorNapisal/-a robi » 03 Maj 2021, 20:40

Andrej64 je napisal/-a:Kako hiter je polnilec?


Polnilec je 4A
robi
 
Prispevkov: 683
Pridružen: 14 Maj 2016, 15:31
Zahvalil se je: 119 krat
Prejel zahvalo: 201 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 21

Re: BMS ne balansira dobro

OdgovorNapisal/-a mucek » 03 Maj 2021, 21:13

Lahko da sam BMS kaj vlece na spodnjih 3 celicah. Bo treba kable proti BMSu za celice 1, 2 in 3 odklopit in vmes dat ampermeter, da vidis, ce ti mogoce bms stalno prazni prve 3 celice (skurjeni feti za balansiranje v stiku?). Bi pa to tudi s termokamero moral videti.
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 1945
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 74 krat
Prejel zahvalo: 615 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 117


Vrni se na Elektronika

Kdo je na strani

Po forumu brska: AhrefsBot [Bot] in 1 gost