Montažna shema

Zaenkrat bomo tu dali več ali manj vse. Ko se bo vsebina širila bomo podforume dodajali.

Montažna shema

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 04 Nov 2018, 23:16

Kaj pravite na tako montažno shemo (za ročno polaganje):
montaznaxxx.JPG
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Težava sveta je, da so inteligentni ljudje polni dvomov, medtem ko so neumni polni samozavesti. (Charles Bukowski)
s54mtb
 
Prispevkov: 8295
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1096 krat
Prejel zahvalo: 2668 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a radix » 04 Nov 2018, 23:18

Sem jo že na roke delal s flomastri :D.
Sicer je to baje uporaben program, ampak ga nisem še sprobal...
radix
 
Prispevkov: 1195
Pridružen: 04 Feb 2015, 19:19
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 195 krat
Prejel zahvalo: 269 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Nov 2018, 23:23

Všeč mi je ideja, da se tisto kar se večkrat pojavi označi kar z barvo. Pride prav tudi kasneje, če se išče kakšno napako.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28846
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5404 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 04 Nov 2018, 23:36

VolkD je napisal/-a:Všeč mi je ideja, da se tisto kar se večkrat pojavi označi kar z barvo. Pride prav tudi kasneje, če se išče kakšno napako.


Saj drugače si tudi jaz tako naredim ročno z označevalnimi flumastri. Ampak za dokumentacijo je pa dobro tole zrisat v digitalni obliki.
Težava sveta je, da so inteligentni ljudje polni dvomov, medtem ko so neumni polni samozavesti. (Charles Bukowski)
s54mtb
 
Prispevkov: 8295
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1096 krat
Prejel zahvalo: 2668 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Nov 2018, 23:48

Jaz s takimi flomastri označujem kaj sem že prispajkal.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28846
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5404 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a miharix » 05 Nov 2018, 16:43

Ne vem če je tak način uporaben v proizvodnji a ko sem to zasledil mi je zgledalo fancy 8-)
https://openscopeproject.org/InteractiveHtmlBomDemo/
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 659
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 207 krat
Prejel zahvalo: 153 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a VolkD » 05 Nov 2018, 18:28

Ja fascinantno je.
Ampak tudi moji 3Dpdf-ji so fascinantni. Kljub temu ne vem, če kdo uporablja te stvari za zlaganje.

To da lepo izgleda, še ne pomeni, da je tudi zelo uporabno.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28846
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5404 krat
Prejel zahvalo: 3695 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a LiPo » 06 Nov 2018, 17:47

Jaz uporabljam kar digitalno montažno shemo:

V Altiumu shematika. Izbere element, potem poiščem enake vrednosti.
Elemente se oznacijo v shematiki in PCB.
To je uporabno za nulte verzije.. oz male serije.

LPG
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 707
Pridružen: 04 Apr 2015, 16:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 86 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a Cloud » 06 Nov 2018, 18:23

Draftsman je kar uporabna funkcija v Altiumu
Cloud
 
Prispevkov: 1430
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 06 Nov 2018, 19:13

Kako pa draftsman izpiše vrednost elementa namesto identifierja?

Jaz ga ravno zaradi tega ne uporabljam. Tudi pdf je v nekem čudnem formatu, saj ga ni možno uporabiti v npr. corel, AI ali drugih grafičnih urejevalnikih.
Težava sveta je, da so inteligentni ljudje polni dvomov, medtem ko so neumni polni samozavesti. (Charles Bukowski)
s54mtb
 
Prispevkov: 8295
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1096 krat
Prejel zahvalo: 2668 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a Cloud » 06 Nov 2018, 20:12

Jaz si na sheet dam PCB v neki normalni velikosti in zraven BOM. Če bi pa hotel imeti vrednosti bi pa verjetno moral v knjižnicah dodati mehanical layer na katerem =Value in potem izbereš ta layer v draftsmanu
Cloud
 
Prispevkov: 1430
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 9

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 06 Nov 2018, 20:30

Cloud je napisal/-a:Jaz si na sheet dam PCB v neki normalni velikosti in zraven BOM. Če bi pa hotel imeti vrednosti bi pa verjetno moral v knjižnicah dodati mehanical layer na katerem =Value in potem izbereš ta layer v draftsmanu


Hm, dobra ideja. Bom poskusil.
Težava sveta je, da so inteligentni ljudje polni dvomov, medtem ko so neumni polni samozavesti. (Charles Bukowski)
s54mtb
 
Prispevkov: 8295
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 1096 krat
Prejel zahvalo: 2668 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Montažna shema

OdgovorNapisal/-a Cloud » 07 Nov 2018, 10:35

Sicer iscem se nacin, kjer bi se dalo to naresti avtomatsko, ker za enkrat rocno nastavim component line na thick potem pa selectam komponente, ki imajo enake vrednosti in za njih nastavim specificno barvo. Bom pogledal, ko pridem domov ce imam kaksen projekt tako narjen, da objavim screen shoot.
Cloud
 
Prispevkov: 1430
Pridružen: 18 Mar 2015, 08:24
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 26 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 9


Vrni se na Elektronika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost