Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

Zaenkrat bomo tu dali več ali manj vse. Ko se bo vsebina širila bomo podforume dodajali.

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Nov 2016, 17:10

stupidcat je napisal/-a:Me pa vseeno zanim ce bi lahko bil trafo pravi saj je volkd napisal da jih je vec.
Ja lahko bi bil. Ampak za začetek je bolje, da imaš nekaj za kar veš, da deluje. Saj potem, ko ti bo delalo, boš lahko preizkusil tudi tega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a stupidcat » 13 Nov 2016, 17:43

Saj bom nehal a kaj...
Razkopal sem ze sedem napajalnikov pa mi se vedno manjka LF 1250D00, Trafo1...
Zato me zanima ce lahko TR1 nadomestim z cem drugim recimo:
AET0S0EE16 (zanj ne nejdem nobenih podatkov) ali
EE-16
It's never to late to repair mistakes!
If you don't destroy everything.
Uporabniški avatar
stupidcat
 
Prispevkov: 57
Pridružen: 01 Nov 2015, 21:21
Kraj: Grosuplje
Zahvalil se je: 14 krat
Prejel zahvalo: 5 krat
Uporabnika povabil: Jakey
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a koala33 » 13 Nov 2016, 19:14

Če paše razpored nogic, si na dobri poti, da je pravi.
LP, Aljoša
koala33
 
Prispevkov: 548
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:22
Kraj: Krka
Zahvalil se je: 67 krat
Prejel zahvalo: 65 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 62

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a CharlyG » 14 Nov 2016, 17:32

Veliki transformator mora imeti oznako 35D če je 35L potem ima 12v izhod na drugi strani in trafo ne bo pravi
razen če prevežeš povezave poglej na originalnem vezju pa ti bo vse jasno.
Napajalnik mora imeti vsaj 350w maksimalne moči vsi švohnejši niso uporabni :_naughty
CharlyG
 
Prispevkov: 42
Pridružen: 19 Sep 2016, 19:59
Kraj: Žimarice Sodražica Ribnica
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: skat
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Nov 2016, 10:54

No naredil sem 5 malih ploščic.
IMG_6180 (Medium).JPG

Za 0.8mm (mislim, da je ta) sem si žal izbral sveder, ki je bil za malo kratek. Če bi bil za 0,1mm daljši bi bile luknje v redu.

Saj ni tako grozno, samo :)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a s54jp » 03 Dec 2016, 11:46

Končno sem se še jaz lotil svojih napajalnikov. Eden je zagnal od prve, drugi mi je pobral kup živcec in časa.
Kljub temu da je vse izpravno napajalnik ne deluje, sproti sem preverjal komponente preden sem jih vgradil v vezje, da ne bo naknadnega sr***.

Da se ne bi to zgodilo še komu bom objavil eno "hinavščino".
Za kaj gre: A733 (Q5) ni vedno pin-kompatibilen, odvisno od proizvajalca, kar se lepo vidi iz spodnjih slik.
Tako da je potrebno biti pozoren, ni dovolj dati tranzistor v tester in ugotoviti da je (ali ni) izpraven.

Če se da napačni tranzistor v vezje, na fotki Dušan ugotovi da je vse OK...ampak zadeva ne deluje.
Pojavi se napetost na 4 nogici TL494 in blokira signal na izhodih , pin 8 in 11.
Ta dva pina je potrebno obvezno preveriti prej preden se obsodi kak trafo da je za nič iz starega PC napajalnika.

Signal oscilatorja na nogici 5 deluje (žaga).

In v takšnem stanju lahko menjujete transformatorje do sodnjega dne in napajalnik ne bo deloval. (vse dokler ne uničite .pcb)

Čudi me da se z podobnim problemom še ni srečal nobeden, če vzamem v obzir koliko različnih napajalnikov, različnih proizvajalcev ste razdrli.
Nekaj je bilo v preteklosti govora o Q5 da ga je Darko narobe obrnil, ampak na shemi, če se ne motim...
Tudi napačni je OK če ima dovolj dolge nogice da mu se dajo pravilno povezati pini.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
s54jp
 
Prispevkov: 487
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: JN76NI
Zahvalil se je: 115 krat
Prejel zahvalo: 122 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a s54jp » 03 Dec 2016, 15:34

Tudi 2SC945 je lahko v vezju napačen če je uporabljen tak kateri ima v sredini B (bazo) namesto C (kolektorja).

Za Darkovo tiskano vezje so predvideni tranzistorji z C v sredini, ne glede ali gre za 2SC945 ali za 2SA733.

Na to nisem bil pozoren, in po sreči teh napačnih 2SC945 nisem uporabil, več prave z C v sredini.
Za to prosim pozor, da ne bo po nepotrebnem izgubljanje časa in živcev!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
s54jp
 
Prispevkov: 487
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Kraj: JN76NI
Zahvalil se je: 115 krat
Prejel zahvalo: 122 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 02 Mar 2017, 17:10

Se slučajno kje že pobira seznam za PTZ traflce?
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Mar 2017, 21:24

Jakey je napisal/-a:Se slučajno kje že pobira seznam za PTZ traflce?
Naredi ga - odpri temo in se prijavi prvi vanjo :)
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Asterix » 03 Mar 2017, 17:05

Kar nekaj časa je že, ko sem začel sestavljati napajalnik vendar ga še nisem dokončal, ker sem moje znanje že izčrpal. Imam problem ker se ne zažene, z niti brez male ploščice, ko ga priklopim preko žarnice žarnica ne sveti vendar na izhodu tudi nič. Imam ploščico 2016 Maj V 1.2. Na TL 494 sem meril napetosti in na 1 pinu 0, pin 12 18V, pin 13,14,15 pa 5V. Zanima me kaj naj še preverim ali pa kje naj začnem iskati napako za nedelovanje. :_seeingstars
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Asterix
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 26 Dec 2015, 22:00
Kraj: jn76ha
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a DusanK » 03 Mar 2017, 17:08

Daj še (ostro) sliko ali dve spodnje strani.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1535
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 395 krat
Prejel zahvalo: 691 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Asterix » 03 Mar 2017, 17:39

Še spodnja stran
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Asterix
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 26 Dec 2015, 22:00
Kraj: jn76ha
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Mar 2017, 17:43

Tudi tisti "upor", ki je natisnjen na vezju, bo treba še malo pospajkat.
No pa zdajšnje težave verjetno niso zaradi tega.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Mar 2017, 17:51

Izmeri napetost na C18 in C19. Pazljivo! To je na mrežni strani! Na vsakem od elektrolitov bi moralo biti okrog 160 do 170 V.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Asterix » 03 Mar 2017, 18:44

Sem zmeril in obakrat 157 V
Uporabniški avatar
Asterix
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 26 Dec 2015, 22:00
Kraj: jn76ha
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Mar 2017, 18:45

Si prepričan, da imaš ustrezen mali transformator ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Asterix » 03 Mar 2017, 18:49

Odspajkan je bil iz ploščice ki je imel gor TL494 na tiskanino se tudi ujema - luknje
Uporabniški avatar
Asterix
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 26 Dec 2015, 22:00
Kraj: jn76ha
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a DusanK » 04 Mar 2017, 01:43

Kakšnih napak ni videti.
Če si imel varovalko noter potem luč ne bo svetila.
Mogoče TL494 ne štarta ali pa ne deluje, čeprav 5V generira. Če imaš osciloskop pomeri izhode 8 in 11, če je kakšna frekvenca v kateri plešeta Q3/Q4.
Ima Q5 oznako 2SA733, ostali Q3, 4 in 6 pa 2SC945?
Lahko preizkusiš brez C3 (220pF) ali pa kombinacijo R31(27k)+C3a(10nF) nadomestiš z 1M uporom.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1535
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 395 krat
Prejel zahvalo: 691 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a radix » 04 Mar 2017, 11:31

Zaenkrat pusti kondenzatorje in upore pri miru. Ti so samo nastavitev frekvenčnega odziva ojačevalnika napake.

Izmeri napetost na vhodu DTC (pin 4).
radix
 
Prispevkov: 897
Pridružen: 04 Feb 2015, 20:19
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 154 krat
Prejel zahvalo: 185 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Asterix » 04 Mar 2017, 14:27

Varovalka je prekinjena, tako da gre preko žarnice in ne sveti. Osciloskopa žal ne nimam tako, da ne morem pomeriti. Tranzistorje sem dal take, ki so na sliki spodaj.
Napetost na vhodu pin 4 je 0V.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Asterix
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 26 Dec 2015, 22:00
Kraj: jn76ha
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Mar 2017, 15:29

Bojim se, da tebi zadeva sploh ne oscilira. Razloga pa nebi vedel, ampak bom malo brcnil na slepo. Menjaj čip !
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a andrejj » 04 Mar 2017, 16:15

Jaz vzel en PC napajalnik in sem odspajkal čip.Potem sem dal podnožek za čip.Tako sem lahko testiral čip če dela ali ne.Jaz še nisem končal z nastavljiv napajalnikom.Delal je in prenehal.Milslim da sem preveč obremenil.Ko bom imel časa bom pregledal.
Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 770
Pridružen: 18 Jan 2015, 22:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 110 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a DusanK » 04 Mar 2017, 16:21

Ker nimam tega napajalnika so tu orientacijske vrednosti napetosti na posameznih pinih delujočega ATX napajalnika s tem čipom. Meritev je bila s klasičnim voltmetrom (multimetrom), 1x na čipu med delovanjem, drugič brez čipa torej na podnožju DIL 16.

Seveda takrat napajalnik ne deluje, ima pa podnožje določene napetosti, ki lahko služijo za orientacijo pri iskanju vzrokov nedelovanja. Podobnost s tem napajalnikom zna biti sorazmerno visoka.

Lahko tudi kdo, ki ima ta delujoč regulacijski napajalnik opravi meritve in napiše svoje cifre. Zgolj za lažje servisiranje in iskanje napak(e).
Bodite pazljivi pri rokovanju, da vas ne rukne štrom. :_seeingstars
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1535
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 395 krat
Prejel zahvalo: 691 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 06 Mar 2017, 18:47

Ali se lahko pri mali plošči uporabi enak kondenzator za C7(56nF) in C11(47nF)? IC nima 56nF.
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Mar 2017, 18:49

Jakey je napisal/-a:Ali se lahko pri mali plošči uporabi enak kondenzator za C7(56nF) in C11(47nF)? IC nima 56nF.
Poizkusi in poročaj če dela. No delalo bo, zanima me če bo kaj norelo. Saj veš piskanje in čričkanje.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 06 Mar 2017, 19:00

VolkD je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:Ali se lahko pri mali plošči uporabi enak kondenzator za C7(56nF) in C11(47nF)? IC nima 56nF.
Poizkusi in poročaj če dela. No delalo bo, zanima me če bo kaj norelo. Saj veš piskanje in čričkanje.

Takoj, ko bo PETEZE TRAFO.
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Mar 2017, 19:38

Jakey je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:Ali se lahko pri mali plošči uporabi enak kondenzator za C7(56nF) in C11(47nF)? IC nima 56nF.
Poizkusi in poročaj če dela. No delalo bo, zanima me če bo kaj norelo. Saj veš piskanje in čričkanje.

Takoj, ko bo PETEZE TRAFO.
V tem tednu bo!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a gumby » 06 Mar 2017, 19:57

Težko verjamem, da nimaš nobegena 12V napajalnika... :roll:
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1737
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 79 krat
Prejel zahvalo: 376 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 47

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 06 Mar 2017, 20:01

VolkD je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Poizkusi in poročaj če dela. No delalo bo, zanima me če bo kaj norelo. Saj veš piskanje in čričkanje.

Takoj, ko bo PETEZE TRAFO.
V tem tednu bo!

Te držim za besedo!

gumby je napisal/-a:Težko verjamem, da nimaš nobegena 12V napajalnika... :roll:

Imam. Ampak nimam še SMDjev, katere pričakujem proti koncu tedna, mogoče začetek naslednjega. Sem jih pa ravnokar naročil.

EVO GA!!!
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a CharlyG » 08 Mar 2017, 11:46

Asterix je napisal/-a:Kar nekaj časa je že, ko sem začel sestavljati napajalnik vendar ga še nisem dokončal, ker sem moje znanje že izčrpal. Imam problem ker se ne zažene, z niti brez male ploščice, ko ga priklopim preko žarnice žarnica ne sveti vendar na izhodu tudi nič. Imam ploščico 2016 Maj V 1.2. Na TL 494 sem meril napetosti in na 1 pinu 0, pin 12 18V, pin 13,14,15 pa 5V. Zanima me kaj naj še preverim ali pa kje naj začnem iskati napako za nedelovanje. :_seeingstars

Na veliki plati imaš moder trimer obrni ga v levo pa bo začel delovati. Zaščita je nastavljena narobe zato noče štartat (kar že nekaj takih primerov vse oK
ampak zadeva ne dela :o )
CharlyG
 
Prispevkov: 42
Pridružen: 19 Sep 2016, 19:59
Kraj: Žimarice Sodražica Ribnica
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 13 krat
Uporabnika povabil: skat
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 20 Mar 2017, 22:29

VolkD je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a: Poizkusi in poročaj če dela. No delalo bo, zanima me če bo kaj norelo. Saj veš piskanje in čričkanje.

Takoj, ko bo PETEZE TRAFO.
V tem tednu bo!

Kdaj cca. se bo začelo z vplačili?
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Asterix » 26 Mar 2017, 21:02

Spet sem se malo igral in na veliki plati sem zamenjal mali TR hvala VolkD :D nato je stvar oživela. Sedaj moram še vse skupaj spraviti v ohišje in nastaviti trimerje potem pa še malo obremenit :) :) ter sprobati, da vidim če deluje. Na hitro sem sprobal samo napetost in gre do 26V več pa v naslednjih dneh.... :D :D
Uporabniški avatar
Asterix
 
Prispevkov: 40
Pridružen: 26 Dec 2015, 22:00
Kraj: jn76ha
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 26 Mar 2017, 21:51

Jakey je napisal/-a:Kdaj cca. se bo začelo z vplačili?
Šment, tole sem spregledal. Lahko vplačaš!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 27 Mar 2017, 01:33

VolkD je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:Kdaj cca. se bo začelo z vplačili?
Šment, tole sem spregledal. Lahko vplačaš!

Podatki z vplačilo?
Al so ični kot pri prvem naročilu?

Ps: Kdaj cca boš po LJ hodil? Ali je tokrat le pošta v poštev?
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Mar 2017, 02:26

Jakey je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:Kdaj cca. se bo začelo z vplačili?
Šment, tole sem spregledal. Lahko vplačaš!

Podatki z vplačilo?
Al so ični kot pri prvem naročilu?

Ps: Kdaj cca boš po LJ hodil? Ali je tokrat le pošta v poštev?
Jutri (danes 27.3) bom v Ljubljani Dobiš vse - podatke in trafo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a S53SG » 02 Apr 2017, 13:49

@radix, seveda, logično =)
Malo napredka pri meni, sem opazil, da je PCB v1.4 main boarda objavljana TUKAJ in ne med dokumentacijo, tako da sem jedkal še to verzijo.
Manjka le še trafo 2x12, nekaj elektrolitov, lm7812 in priključne sponke spredaj.

edit: vidim da sem v napačno temo tole pisal, admin?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
S53SG
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 02 Apr 2017, 16:02

S53SG je napisal/-a:edit: vidim da sem v napačno temo tole pisal, admin?
Done!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a DusanK » 02 Apr 2017, 18:50

S53SG je napisal/-a:Manjka le še trafo 2x12, nekaj elektrolitov, lm7812 in priključne sponke spredaj....

Manjka ti še dioda D1 na mali ploščici, kjer so potenciometri... Kaj več se ne vidi.
Sicer pa lična formula 1 med napajalniki. Upam, da tudi vžge v prvo. ;)
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK
 
Prispevkov: 1535
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:43
Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 395 krat
Prejel zahvalo: 691 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 111

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a S53SG » 07 Maj 2017, 01:49

Ni ravno iz prve uspelo, ampak vseeno,še en delujoči... :D
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
S53SG
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 07 Maj 2017, 02:01

S53SG je napisal/-a:Ni ravno iz prve uspelo, ampak vseeno,še en delujoči... :D

2 vprašanji:
1- čemu ti služita tista dva ročaja na čelni plošči?
2- čemu printanje nosilca dušilke?
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Maj 2017, 02:42

S53SG je napisal/-a:Ni ravno iz prve uspelo, ampak vseeno,še en delujoči... :D
Pozor! Za resne preizkuse večjih tokovnih obremenitev mora biti škatla zaprta. Le tako se ustvari ustrezen zračni tok preko hladilnih reber.

Enkrat sem polnil avtomobilski akumulator kar pri odprtem, pa precej prazen akumulator je bil. Tranzistorji so zdržali nekje 7 minut.
Dobra stran tovrstnih napajalnikov je, da ko crknejo, na izhodu ne dajo nobene napetosti. Klasišni pa največkrat dajo precej previsoko.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 18525
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3280 krat
Prejel zahvalo: 2654 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a S53SG » 07 Maj 2017, 12:42

Jakey je napisal/-a:2 vprašanji:
1- čemu ti služita tista dva ročaja na čelni plošči?
2- čemu printanje nosilca dušilke?

1. Kaj pa vem, teh ročajev imam nekaj viška, pa sem mislil da škodi ne, če je.... :_dunno
2. Kako pa? Najenostavnejša izdelava in montaža. S pločevino je preveč dela...

@VolkD, tako si mislil? :mrgreen: (Sem hitro nehal, ker so banana vtičnice postale vroče...)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Zadnjič spremenil S53SG, dne 07 Maj 2017, 12:48, skupaj popravljeno 2 krat.
S53SG
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a S53SG » 07 Maj 2017, 12:43

Pa transformator 2x12 je ustrezen tale; http://si.farnell.com/myrra/44237/trans ... dp/1214601
Organ donator je pa bil odslužen Tagan-ov usmernik.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
S53SG
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a Jakey » 08 Maj 2017, 02:02

S53SG je napisal/-a:
Jakey je napisal/-a:2 vprašanji:
1- čemu ti služita tista dva ročaja na čelni plošči?
2- čemu printanje nosilca dušilke?

1. Kaj pa vem, teh ročajev imam nekaj viška, pa sem mislil da škodi ne, če je.... :_dunno
2. Kako pa? Najenostavnejša izdelava in montaža. S pločevino je preveč dela...

@VolkD, tako si mislil? :mrgreen: (Sem hitro nehal, ker so banana vtičnice postale vroče...)


1. Služijo pa čemu? Sploh pa dva vodoravno? (nisem zajedljiv, resno sprašujem)
2. No ja. Zraven ohišja smo jih dobili vsi. Tam je bilo (v 90%) potrebno zvrtati samo 1 luknjo 3mm in je bila stvar gotova. Sigurno pa zvrtaš tisto luknjo hitreje kot samo zaženeš program, v katerem si risal 3d model.
Vseh čarov čar - električar!
Slabega štromarja ubije štrom, dobrega pa šnops.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1140
Pridružen: 03 Feb 2015, 15:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a S53SG » 08 Maj 2017, 05:30

1. Ravno dovolj sta, da lahko napajalnik izvlečeš naprej in dvigneš oz. neseš (Zato se pa imenuje ročaj, hm =)). Tem majhnim ročajem na front panelih je osnovna naloga, da lahko napravo izvlečeš proti sebi, hkrati pa nekoliko ščitijo front panel.

2. Hja, to pa ne vem - tudi spodnjega pokrova nisem dobil. Jaz sem namreč ohišje odkupil od uporabnika, ki ni uspel napajalnika izgraditi do konca. In sem ohišje dobil le v dveh kosih.
S53SG
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 06 Dec 2015, 19:30
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 10 krat
Uporabnika povabil: powr
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nastavljivi napajalnik iz PC napajalnika-debata

OdgovorNapisal/-a S56FPW » 10 Jun 2017, 00:01

Še ena verzija z LCD 2x16 in atmega8l
ostalo je pa enako
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
http://lea.hamradio.si/~s56fpw/
Uporabniški avatar
S56FPW
 
Prispevkov: 275
Pridružen: 27 Jan 2015, 00:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 84 krat
Prejel zahvalo: 136 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 27

Prejšnja

Vrni se na Elektronika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost