Stran 1 od 1

PoScope in alternative

OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2021, 22:16
Napisal/-a S55RU
Za eno posebno uporabo iščem "poceni" rešitev, ki bi služila namenu indikaciji signalov v nizkonapetostnih aplikacijah. Torej nič posebnega, v večini 5V in 12V stvari, dvomim da bo presegalo 20 V v najslabšem primeru. Ter nizke frekvence, kiloherci, max nekaj megahercev. Natančnost ni pomembna, bolj je pomembno da zazna obliko signala ter da se vidi, če je signal pokvarjen ali ne (recimo ali ga vleče na maso, itd). Zaželjeno je, da ima možnost logiranja, da se lahko spremlja časovno pogojene pojave, npr. spremembe zaradi pregrevanja. 2 kanala zadoščata. Ter stvar mora biti dovolj enostavna za uporabo pri osebi, ki je sicer tehnični tip a ni elektronik/elektrotehnik. Uporabnik ne bom jaz, temveč nekdo drug, ki ni ravno blizu meni. Druga želja je dokaj hitra dostava, saj nimam časa čakati 3 mesece na Kitajce, zadeva mora biti dostopna v max 1 mesecu.

Malo gledam po spletu in sem naletel na PoScope, ki ga menda proizvaja podjetje našega člana (Borisz, če se ne motim). Vidim, da je v spletni trgovini na voljo, sicer potencialni kupec bom fizična oseba, ne podjetje. Verjetno to ni težava? Še prej pa bi se rad malo pozanimal, če kdo od forumašev pozna oziroma uporablja ta proizvod. Iskanje po spletu da precej zadetkov, toda v večini primerov so že kar stari, nič ni novejšega. Opaznih je nekaj težav s SW, upam da so že rešeni ter da program dela na Win8 brez težav? Kakšne so pa kaj izkušnje z uporabnostjo? Mega1 ali Mega50?
Ter če kdo predlaga še kakšno alternativo za ceno <100 € z DDV vred, USB verzija, z dostavo v roku meseca dni ali manj (torej SLO ali EU), enostavno za uporabo. Hvala.

Re: PoScope in alternative

OdgovorObjavljeno: 10 Jun 2021, 23:00
Napisal/-a airwolf
Ga uporabljam, predvsem na terenu kamor ne morem vleči ta velikega DS1052E.
SW je stabilen, tudi na Win 10 64 bit.
Pa za večino senzorjev v kmetijstvu je dost hiter, da vidiš če se kaj dogaja.
Pa vmes imam še PoUSB izolator.

Uporabljam pa prejšnjo generacijo PoScope.

Re: PoScope in alternative

OdgovorObjavljeno: 11 Jun 2021, 18:23
Napisal/-a S55RU
Hvala za mnenje, me veseli tvoja dobra izkušnja. Uporabljaš poscope basic, verjetno?

Ima še kdo izkušnje s temi inštrumenti? Vem, da niso nadomestek pravega osciloskopa (nadomestka ne rabim, imam že osciloskop) toda včasih rabiš nekaj prenosnega, majhnega in relativno poceni a hkrati še vedno dovolj zmogljivega. Tu se mi zdi kar ustrezen produkt. Upam, da se ne motim, nimam izkušenj s tem segmentom inštrumentov, učim pa se raje na izkušnjah drugih, ne svojih napakah.

Re: PoScope in alternative

OdgovorObjavljeno: 11 Jun 2021, 19:23
Napisal/-a jure94
Na voljo imaš Mega1 in 50. Razlika je v frekvenci vzorčenja. Glede na to, da si napisal, da bi meril do max nekaj MHz, bo Mega 1 prepočasen.
Sicer je prenosljiva zadeva ampak ni "standalone". Torej še vedno rabiš PC.
Nazadnje, ko sem ga uporabljal, je SW kdaj ponagajal (zamrznil), ampak od tega je že nekaj let. Načeloma pa je osciloskop več kot ok za svoje denar.
Vsekakor bi gledal za Mega50.

Re: PoScope in alternative

OdgovorObjavljeno: 11 Jun 2021, 22:13
Napisal/-a airwolf
S55RU je napisal/-a:Hvala za mnenje, me veseli tvoja dobra izkušnja. Uporabljaš poscope basic, verjetno?

Ja poscope basic.
Za moje potrebe na terenu čez glavo.