Napisal/-a JernejL » 24 Jun 2025, 09:45
Za ferrex mi piši na privat.. lahko naredim adapter ki bo lepo pasal, pa dam za eno forumsko ceno.
Oba trgovca - lidl in hofer sta imela preden sta se standardizirala, vsako leto 1-2 različna baterijska sistema.
Lidl je končno standardiziral okoli x12v in x20v sistema leta 2018.
Ko se je parkside najbolj prodajal in vsidral na trg z x20v serijo orodja pri nas - 2019-2020 so podobno začeli v hoferju - ferrex activenergy z letom 2020 (prve so bile MODRE mašine - ne sive), ampak so imeli ccca 20% višje cene, in ogromne težave z dobavo baterij v letih 2021-2022. Ko so končno baterije prišle na police pa vsaj pol leta niso imeli polnilcev. Vmes je lidl začel tudi z x20v performacne linijo in postal precej popularen - to se je poznalo tudi na aktivnosti različnih facebook strani za eno in drugo orodje.
2021 ko sem kupil prvi 3d tiskalnik sem kar nekaj adapterje v naredil iz x20v sistema na ferrex mašine.
Lani je imel hofer en teden ali dva že razprodajo orodja ko je bilo dodatno mislim da 30% znižano, letos pa razprodaja baterij in polnilcev. Novega orodja že od lani lep čas nisem videl. Ugibam da je hofer obupal in se umika z trga.