Moderator: forpobi
eden boljših fluksov za spajkanje. Je pa precej težaven za odstranjevanje, to je hkrati njegova slaba lastnost zaradi katere ga ljudje ne marajo.JernejL je napisal/-a:Bi se dalo razložiti za kaj se lahko stearin uporablja - ker wikipedija omenja samo vosek.
Kroko je napisal/-a:S stearinom se lahko spajka tudi aluminij.
satelitko
Protoncek
kobranka
VolkD
satelitko
Pluton
Protoncek
kobranka
VolkD
s55m je napisal/-a:Hmmm, morda, dokler je hladna???
Ne komplicirajte! Nikjer ne piše, da je treba konico držati dve minuti. Niti 2 sekundi ne. Dovolj je dotik, da izničimo eventuelni naboj.Protoncek je napisal/-a:Ok kar nekaj koristnih nasvetov, ampak tisti del, kjer omenja, da je “ozemljitev popolnoma nepotrebna, samo pred vsakim spajkanjem se moramo dotakniti konice spajkalnika”…dotakniti konice, segrete na 400+ stopinj…?
![]()
VolkD je napisal/-a:Ne komplicirajte! Nikjer ne piše, da je treba konico držati dve minuti. Niti 2 sekundi ne. Dovolj je dotik, da izničimo eventuelni naboj.
satelitko
Pluton
Protoncek
kobranka
VolkD
Pluton je napisal/-a:Da ni to stearinska kislina? https://en.wikipedia.org/wiki/Stearic_acid
Stearin naj bi bil rahlo drugačen: https://en.wikipedia.org/wiki/Stearin
Ja, če bi ga lahko raztopil, bi bilo idealno, žal je tole slabo topno v čemerkoli.Protoncek je napisal/-a:Mogoče še podvprašanje: a se to uporablja “kar tako” - pač dodaš košček zraven - ali ga je treba v čem raztopiti?
VolkD je napisal/-a:Ja, če bi ga lahko raztopil, bi bilo idealno, žal je tole slabo topno v čemerkoli.
Preprosto sem ga obrisal. Kasneje pa sem obrisal še z acetonom. Verjetno bi bilo bolje z dietiletrom, žal ga nimam.Protoncek je napisal/-a:Torej je mogoče ena opcija, da se ga raztopi (s toploto) v majhno nizko “šalčko”.
Protoncek je napisal/-a:Stearin je prišel, hvala! Na hitro sem probal spajkat kar alu folijo: kot za šalo…![]()
Kako pa je s plačilom?
s57dc
Krampus
dejko1
s57dc
Krampus
dejko1
mi4je
s57dc
Krampus
blax
dejko1
mi4je
s57dc
Krampus
Vrni se na Mali oglasi (Kupim, Prodam, Darujem)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov