K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

Tu spada vse, kar prodajamo, iščemo, kupujemo, darujemo. Tu ne sodi komercialna prodaja. Komercialna prodaja se šteje kot oglaševanje, ki pa na forumu ni dovoljeno.

Moderator: forpobi

K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Sep 2022, 10:19

Kupim stikalo ali vsaj približek z funkcijami preklopa iz 0,1,2,3 je za električni radiator.
Priponke
20220921_111212.jpg
20220921_111225.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2083
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 720 krat
Prejel zahvalo: 470 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 21 Sep 2022, 10:24

Koliko more biti tokovno zmogljivo?
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3055
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 319 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Sep 2022, 11:25

15 A.
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2083
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 720 krat
Prejel zahvalo: 470 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 21 Sep 2022, 11:56

Če ti je 120V dovolj, potem je to čisto OK
https://si.farnell.com/grayhill/19001-0 ... dp/1384518

(Verjetno) karkoli iz tega seznama:
https://uk.rs-online.com/web/c/switches ... 4294572239

Preveri napetost, ker jih je ogromno normiranih na 125V.
https://www.digikey.si/en/products/filt ... PmhYyJGRQA
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3055
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 319 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Sep 2022, 12:25

250 V-15 A, Samo taki. Piše na stikalu. :_dunno
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2083
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 720 krat
Prejel zahvalo: 470 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 21 Sep 2022, 12:30

Potem poglej link od RS-a. So vsi >250V.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3055
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 319 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Sep 2022, 12:46

Težko bo najti take velikosti 3x3 cm 2,5 debeline in z tremi izvodi, čeravno piše da za tri pozicije gre za 2 grelca v povezavi, še sam ne vam zakaj potem 3 pozicije.
Priponke
20220921_105803.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2083
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 720 krat
Prejel zahvalo: 470 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 21 Sep 2022, 13:08

Kako pa veš, da je stikalo fuč?

Drugače, tole je namensko stikalo, glede na to, da ima samo 3 priklope. Lahko ga zamenjaš pa z 3 navadnimi, SPST 16A, kjer je eno stikalo 1€, edino luknjo v radiatorju boš moral malo povečati.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3055
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 319 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a MadMax » 21 Sep 2022, 14:25

Pomoje pa to ni 0-1-2-3 temveč 0-1-2-(1+2)...
Za nadomestek rabiš torej le 2 navadna stikala.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 3142
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 656 krat
Prejel zahvalo: 776 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Sep 2022, 15:42

Nisem bil doma pa sedaj odpišem, na zunanjem delu kjer je vrtljivi del stikala je---slika.
stikalo je za nič ker sem ga poizkusil z multimetrom in pozneje z spojenimi žicami.>dela normalno, bom moral pač dati drugo stikalo.
Priponke
20220921_163653.jpg
20220921_163653.jpg
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2083
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 720 krat
Prejel zahvalo: 470 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 21 Sep 2022, 15:51

MadMax je napisal/-a:Pomoje pa to ni 0-1-2-3 temveč 0-1-2-(1+2)...
Za nadomestek rabiš torej le 2 navadna stikala.

*Ups, dvema. Sem pozabil, da za nedelovanje ne rabiš stikala :D

kobraN je napisal/-a:Nisem bil doma pa sedaj odpišem, na zunanjem delu kjer je vrtljivi del stikala je---slika.
stikalo je za nič ker sem ga poizkusil z multimetrom in pozneje z spojenimi žicami.>dela normalno, bom moral pač dati drugo stikalo.

Dobro, potem je res stikalo. Upam, da si ob odklopu označil, katera žica je katera.

Če lahko v to čelno ploščo narediš dve pravokotni luknji, lahko tudi 2 stikala dodaš tja (ne bi smel biti problem). Morda zahteva malo predelava z zakrivanjem luknje, a z 3d tiskanjem adapterja je to sila enostavno.
Svetujem ti predelavo, ker točno tako stikalo boš stežka dobil, morda pri kakšnem kitajcu.

tale zgleda enak tvojemu, le da je dvopolen. Pa tudi cena je normalna.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3055
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 319 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 21 Sep 2022, 15:54

kobraN je napisal/-a:Nisem bil doma pa sedaj odpišem, na zunanjem delu kjer je vrtljivi del stikala je---slika.
stikalo je za nič ker sem ga poizkusil z multimetrom in pozneje z spojenimi žicami.>dela normalno, bom moral pač dati drugo stikalo.


Če spiliš okroglo luknjo na pravokotne dimenzije tega (29x22mm), potem ti je ta predelava dolga eno popoldne in strošek manj od škatlice cigaret.
Priponke
tumbnail_d0cf09d5-00fa-4717-8f71-f983b97df1e3.jpg
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3055
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 319 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Sep 2022, 15:58

ja verjetno bo to tisto kar iščem, hvala za pomoč...
1PC Electric Room Heater Gear Knob Switch 3Pin 5Pin Rotary Switch Selector AC 250V 16A Temperature Control Switch
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2083
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 720 krat
Prejel zahvalo: 470 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobraN » 21 Sep 2022, 16:07

no saj to tvoje prikazano bi bilo tudi v redu predelava ni problem , samo vezava ??
Brane.
-----------------------------------
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 2083
Pridružen: 26 Mar 2016, 19:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 720 krat
Prejel zahvalo: 470 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 236

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a Jakey » 21 Sep 2022, 16:35

kobraN je napisal/-a:no saj to tvoje prikazano bi bilo tudi v redu predelava ni problem , samo vezava ??

Če lučke ne rabiš, potem samo na isti strani daš 2 kontakta skupaj in dovod na tvojem stikalu tja. Preostala dva gresta na izhoda stikala. Boš pač vklapljal 1. grelec, 2. grelec ali pa 1.+2. grelec, odvisno koliko te bo zeblo.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 3055
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 253 krat
Prejel zahvalo: 319 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a EL84 » 22 Sep 2022, 14:18

lahko pa uporabiš tudi stikalo 0-1 in vežeš nanj grelce s polno močjo. Temperaturo pa itak regulira termostat, ki je sigurno tudi montiran na radiatorju.
EL84
 
Prispevkov: 485
Pridružen: 17 Feb 2015, 16:52
Kraj: Škofja Loka
Zahvalil se je: 72 krat
Prejel zahvalo: 81 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a sslavc » 22 Sep 2022, 14:55

Mislim, da mora biti stikalo zaradi temperature bakelitno in ne plastično.
Brez nič ni nič.
Uporabniški avatar
sslavc
 
Prispevkov: 199
Pridružen: 13 Nov 2017, 13:31
Kraj: Ljubljana - Podutik
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 87 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: K; Stikalo 250v --0,1,2,3.

OdgovorNapisal/-a kobranka » 23 Sep 2022, 10:40

Jaz pa mislim, da so šparali in so dali kar plastičnega, zato je prehitro izpustilo dušo. To bi tudi moralo biti vidno na ohišju zdajšnjega stikala.
kobranka
 
Prispevkov: 2926
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 648 krat
Prejel zahvalo: 220 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 44


Vrni se na Mali oglasi (Kupim, Prodam, Darujem)

Kdo je na strani

Po forumu brska: leonk, mi4je, zahac in 2 gostov