I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV

Tu so vsi oglasi, ki so se iztekli, katerih stvari so prodane,....

I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV  Tema je rešena

OdgovorNapisal/-a krmarko » 10 Avg 2017, 00:15

:_bow Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za kabelsko TV Telemach. Če je komu odveč, se priporočam zanj. Za LCD TV imam že IC kartico, za starejši analogni TV pa rabim še D/A pretvornik ( :!: še dodatna mesečna naročnina pri distributerju mi je predraga!). :mrgreen:
Uporabniški avatar
krmarko
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 20 Apr 2016, 21:06
Kraj: Maribor-Studenci
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: SamoBr
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV

OdgovorNapisal/-a Andrej64 » 10 Avg 2017, 10:47

Telemach zaenkrat prek kabelskega omrežja še vedno distribuira istočasno digitalno in analogno TV, tako, da ne vidim potrebe po pretvorniku. Razen, če te moti vedno manjše število programov v analogni programski shemi.

Pri nas doma imamo njhovo optiko in imamo v "lokalni" kabelski mreži še vedno določeno število analognih programov, katere še vedno "koristita" dva CRT TV-ja. Prav tako je z radijem.
Andrej64
 
Prispevkov: 96
Pridružen: 19 Jan 2015, 07:35
Kraj: Ljubljana - Črnuče
Zahvalil se je: 4 krat
Prejel zahvalo: 15 krat
Uporabnika povabil: s55m
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV

OdgovorNapisal/-a krmarko » 10 Avg 2017, 16:23

Andrej64 je napisal/-a:Telemach zaenkrat prek kabelskega omrežja še vedno distribuira istočasno digitalno in analogno TV, tako, da ne vidim potrebe po pretvorniku. Razen, če te moti vedno manjše število programov v analogni programski shemi.

Pri nas doma imamo njhovo optiko in imamo v "lokalni" kabelski mreži še vedno določeno število analognih programov, katere še vedno "koristita" dva CRT TV-ja. Prav tako je z radijem.


:_kisscheek Hvala za tolažilni odgovor. Tudi pri nas delujeta dva LCD z IC kartico. Res pa me moti to, da je vedno manj analognih programov (trenutno jih lahko gledamo le 30 !). Pred kratkim so izločili še nekaj programov, ki smo jih zelo radi gledali in jih sedaj lahko gledamo le na LCD TV z IC. Na vikendu, kjer pa imamo samo analogni TV, pa žal ne več. Zato, da bi jih lahko gledali še naprej, zahteva operater še dodatno mesečno naročnino 3€ za še dodatni D/A modem, ki pa jo že sedaj "preveč" plačujemo 38,50€. V tem je moj problem. :tappingfoot
Uporabniški avatar
krmarko
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 20 Apr 2016, 21:06
Kraj: Maribor-Studenci
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: SamoBr
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV

OdgovorNapisal/-a krmarko » 12 Avg 2017, 18:55

:?: Ali je že kdo preizkusil in ugotovil, da res ne deluje D/A modem ali konverter, če ni pri vključitvi predhodno tudi programiran s strani distributerja za tega naročnika? Morda je komu znano koliko A/CH nudijo za CRT-TV posamezni distributerji še brezplačno ali morda za kakšno ceno. To me zanima, ker če niso izpolnjeni vsi navedeni pogoji ali je sploh še smiselno, da iščem D/A modem ali konverter. :_dunno
Uporabniški avatar
krmarko
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 20 Apr 2016, 21:06
Kraj: Maribor-Studenci
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: SamoBr
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV

OdgovorNapisal/-a s56rir » 12 Avg 2017, 19:08

Povprašaj direktno pri distributerju. Pri nas je tako, da mora biti kartica predprogramirana, drugače ne deluje. Brezplačna pa je pri cenejših paketih samo ena digitalna TV enota. Imamo pa drugega ponudnika, ki pa bo verjetno v prihodnosti tudi pod Telemach (temu sedaj pravijo strateško partnerstvo).
Uporabniški avatar
s56rir
 
Prispevkov: 266
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:32
Kraj: Prlekija (JN86BN)
Zahvalil se je: 155 krat
Prejel zahvalo: 57 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV

OdgovorNapisal/-a krmarko » 29 Sep 2017, 21:32

krmarko je napisal/-a::?: Ali je že kdo preizkusil in ugotovil, da res ne deluje D/A modem ali konverter, če ni pri vključitvi predhodno tudi programiran s strani distributerja za tega naročnika? Morda je komu znano koliko A/CH nudijo za CRT-TV posamezni distributerji še brezplačno ali morda za kakšno ceno. To me zanima, ker če niso izpolnjeni vsi navedeni pogoji ali je sploh še smiselno, da iščem D/A modem ali konverter. :_dunno


:_bow Na moje vprašanje: "Ali je že kdo preizkusil in ugotovil, da res ne deluje D/A modem ali konverter, če ni pri vključitvi predhodno tudi programiran s strani distributerja za tega naročnika?", mi je pomagal odgovoriti znanec, s katerim sva pri meni priklopila njegov konverter na moj kabelski priključek na s scartom CRT-TV. :_seeingstars Na sliki se je res pojavila "ključavnica", torej se ne da gledati več analognih programov, kot jih ponuja distributer! :!: Torej ni smiselno iskati dodatnih "škatel" za D/A pretvorbo. Zato zaključujem to temo!
Uporabniški avatar
krmarko
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 20 Apr 2016, 21:06
Kraj: Maribor-Studenci
Zahvalil se je: 49 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: SamoBr
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: I,K: Potrebujem digitalno-analogni pretvornik za CTV

OdgovorNapisal/-a satelitko » 02 Okt 2017, 08:02

Nič ne zapiraj, ker trosiš neresnice.
TM uporablja dve vrsti kodiranja.
Njihovi sprejemniki (D3) rabijo povezavo s centralo (priključen mora biti podobno kot modem) in jih ne moreš kar tako fejkat.
Moduli + kartice, ki gredo v TV, so pa CONAX in tu je komunikacija enosmerna. če receiver kupiš na prostem trgu, moraš samo gledat, da podpira CONAX, ali pa vsaj da ima CI slot, v katerega potem vtakneš modul (kot pri TV). Tu ni nobenih težav, prav tako se da original CONAX kartico distribuirati wireless po bajti na 6 dodatnih odjemalcev (tudi na 12 sem že sprobal in deluje).
Je pa res, da vedno bolj tiščijo svoje module D3, s katerimi omenjena zadeva ne gre. Ampak če zahtevaš, boš tudi dobil Conax.
satelitko
 
Prispevkov: 328
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:26
Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 27 krat
Prejel zahvalo: 38 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 22


Vrni se na Oglasi, ki niso več aktualni

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov