Če ima kdo postajo nažgano, bi prosil če lahko prisluhne, ali mW gretje oblakov pride sploh kam.
Jah, to kar imam v moji stari postaji je 450Hz filter za CW. Še to je bil za tiste čase čudeč, ki ga je bilo treba posebej kupiti in kar drago plačati.S53DZ je napisal/-a:Uporabi ožji MF filter za sprejem, sicer ti šum prekrije signal!
Za sprejem tako počasnega CW signala potrebuješ zelo majhno pasovno širino.
Element (pika) ima namreč frekvenco 167mHz. Torej je za sprejem teoretično dovolj 0,333Hz kanal.
Ja v šumu, ha... ti bi moral biti tu pri meni - "vidim" namreč celo severno Italijo, torej večji del industrijskega področja. Tako, da lahko mirno dodamo še kup teh dB zraven.S53DZ je napisal/-a:No, to je 30dB razlike v šumu!
Nič ne bom delal. Ni nobene možnosti, da bi to lahko slišal. Ko sem omenjal svoji pozicijo in odprtost proti Italiji sem to naredil zato, da bo jasno, da pravzaprav ni nobene možnosti, da bi sprejel kaj takega na tej razdalji, pri čemer imam v tej smeri za nameček še Vremščico in v neposredni bližini pogorje Brkinov.S53DZ je napisal/-a:VolkD, na delo! Naredi filter. Hi
VolkD je napisal/-a:Nič ne bom delal. Ni nobene možnosti, da bi to lahko slišal. Ko sem omenjal svoji pozicijo in odprtost proti Italiji sem to naredil zato, da bo jasno, da pravzaprav ni nobene možnosti, da bi sprejel kaj takega na tej razdalji, pri čemer imam v tej smeri za nameček še Vremščico in v neposredni bližini pogorje Brkinov.S53DZ je napisal/-a:VolkD, na delo! Naredi filter. Hi
s54mtb je napisal/-a:Iščem pa primerno shemo za 50-100mW izhodni ojačevalnik za 18MHz s pomočjo enega od naštetih transistorjev:
BFU730F
MGA82563BL
BFG425W
BFT25A
s54mtb je napisal/-a: Hm, na 18MHz bo kar vsak FET dal še kaj od sebe?
S53DZ je napisal/-a:Mare,
glede na tole v temi "Kaj počnem v dec.2016":
si poglej še to rešitev:
http://qrp-labs.com/ultimate3/u3info/u3sbifilar.html
Vrni se na Radioamaterske samogradnje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov