Izdelava hibrida z RSP1/RTL-V4

Vse kar si radioamaterji sami naredimo zato, da bi naredili daljšo, boljšo in sploh radijsko zvezo.

Izdelava hibrida z RSP1/RTL-V4

OdgovorNapisal/-a S55TA » 02 Mar 2026, 16:41

Jaz pa sem se odločil za nadaljnje mučenje RSP1. Sprejemnik bo RSP1/RTL-V4. Oddajnik pa bo v klasični filterski izvedbi. torej nekakšen hibrid. Koda za sprejemni del je že napisana. Z rezultati pa sem zadovoljen. Zato nadaljujem na TX sekcijo. V program sem vključil vse kar povprečen radioamater potrebuje. Torej dnevnik zvez, ki je povezan preko interneta na hamqth. Vpišeš samo klicni znak in ti izpolni vsa polja. Izvoz je omogočen v adif datoteko. Omgočena je Telnet povezava na DX klasterje. Osveževanje podatkov je sprotno. DX postaje ki so v klastru se prikažejo v spektru kot krogec s klicnim znakom postaje. Vgrajen je audio equalizer, CW dekoder. Skratka običajne stvari za postajo. CAT Kenwood protokol za povezavo z drugimi dnevniki, recimo Log4om ali SwissLog. Serijska komunikacija z arduinom, sinhronizacija z VFO in mode. kalbracija z VFO se izvaja kar iz GUI. Pravi namen tega projekta je bil preizkusiti ali Python to zmore poganjati. Očitno zmore, ker nadaljujem s projektom. Ko zaključim bom podal popolno analizo in vse potrebno, za gradnjo, PCB, koda, navodila.

Na sliki je trenutni napredek.

Pozdravček, 73, S55TA
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
S55TA

Kraj: Turjak
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 164 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 16

Vrni se na Radioamaterske samogradnje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost