Jaz pa sem se odločil za nadaljnje mučenje RSP1. Sprejemnik bo RSP1/RTL-V4. Oddajnik pa bo v klasični filterski izvedbi. torej nekakšen hibrid. Koda za sprejemni del je že napisana. Z rezultati pa sem zadovoljen. Zato nadaljujem na TX sekcijo. V program sem vključil vse kar povprečen radioamater potrebuje. Torej dnevnik zvez, ki je povezan preko interneta na hamqth. Vpišeš samo klicni znak in ti izpolni vsa polja. Izvoz je omogočen v adif datoteko. Omgočena je Telnet povezava na DX klasterje. Osveževanje podatkov je sprotno. DX postaje ki so v klastru se prikažejo v spektru kot krogec s klicnim znakom postaje. Vgrajen je audio equalizer, CW dekoder. Skratka običajne stvari za postajo. CAT Kenwood protokol za povezavo z drugimi dnevniki, recimo Log4om ali SwissLog. Serijska komunikacija z arduinom, sinhronizacija z VFO in mode. kalbracija z VFO se izvaja kar iz GUI. Pravi namen tega projekta je bil preizkusiti ali Python to zmore poganjati. Očitno zmore, ker nadaljujem s projektom. Ko zaključim bom podal popolno analizo in vse potrebno, za gradnjo, PCB, koda, navodila.
Na sliki je trenutni napredek.
Pozdravček, 73, S55TA