Razvijam en krmilnik rotatorja:
Krmilnih vhodov je kar nekaj (ETH, USB, serijc, CAN, LIN, RS485). Preizkusil sem (na prototipu) najzahtevnejšega - ethernet. Vsi signali na izpostavljeni strani bodo izdatno ščiteni (GDT, supresorce, varistorji). Za pozicijo je na voljo analogni vhod (z generatorjem referenčnega napajanja), enkoder in elektronski kompas. Dodal sem še DCMI za kamero v primeru "old-skul" indikatorja pozicije (beri: kamera in šablona). Kamera se bo lahko uporabila tudi za vizualno usmerjanje "na pogled" proti horizontu. Krmiljenje rotatorja je preko DC H mostiča (za DC motorje) ali preko relejev. Pozicija in krmiljenje je podvojeno, tako da se lahko krmili azimut in elevacijo. Vse komponente sem izbral za kar najširši obseg napajanja od 12V do 42V (po datasheetih celo od 9V do 49V).
Tole je blok shema:
Iz "proto-šavja" selim v shemo.MCU je kar lepo izkoriščen. Ostal mi je en pin (+ oba oscilatorja nisem porabil, če se doda zunanja oscilatorja):
Prototip na mizi mi lepo dela tako, da v N1MM loggerju pritisnem Alt-J, loger pošlje UDP paket, ki ga krmilnik prejme in obrne antene v zahtevano smer. Trenutno uporabljam enosmerni YAESU rotator, ki ga krmilim s PWM (H bridge) z enostavnim PID. Ostalo še pride sproti, ko bom oživljal ostalo periferijo.
Počasi grem na layout. Računam, da bo šlo vse v ohišje Takachi WP11-15-4C.
Kakšne (konstruktivne) pripombe dobrodošle.