Uspešno sem sestavil in testiral EU1KY Antenski analizator. Glede na prebrano in testirano bo ta analizator zadostil vsem mojim zahtevam

Avtor navaja, da lahko z njegovim HW in SW merimo vse do 450MHz. Z SW od DH1AKF pa vsebuje že določene popravke, ki naj bi omogočal meritev do 600MHz.
Na ruskem forumu še zmeraj razvijajo SW od DH1AKF kjer avtor tudi sam aktivno sodeluje.
Po podatkih se analizator da priklopiti tudi na računalnik in preko RigExpert-ovega SW po imenu AntScope zajemate podatke. Izbere pa se model AA-600 po nekaterih ppdatkih pa tudi AA-1000 (tega še nisem preizkusil).
Moja izkušnja in pa izkušnje ostalih graditeljev ali uporabnikov tega analizatorja so zelo dobre. Glede na vložena sredstva in material. Zelo rad pa bi ob prvi priliki moj analizator postavil ob bok tovarniškemu analizatorju, da preverim odstopanja. Zaenkrat sem analizator poiskusil na svoji DIY anteni (2m in 70cm), ki sem jo enkrat že dal pomeriti prijatelju in sem tako lahko vedel kaj pričakovati. Analizator je pokazal rezultate v okvirju mojega vedenja o anteni.
Naj povem še da je analizator pred uporabo potrebno kalibrirati. V napravi je podmenu Calibration v tem menuju pa imaš še HW kalibracija in kalibracijo z OSL setom. Kako kalibrirati je avtor na strani lepo opisal. Obstaja pa tudi več vrst raznih dokumentov, ki kalibracijo prikazujejo v sliki in besedi.
Linki:
Originalna stran od avtorja
Lahko se kupi že narejeno ploščico ali pa komplet z ohišjem
modifikacija za PowerBank
DIY OSL kalibracijski komplet
DH1AKF SW
Ruski forum kjer je debata še aktivna