Kaj je pa na čipu pisalo? AD9851 ?S53DZ je napisal/-a:Žal sem imel pri nabavi ADC modula preko ebaya smolo in so mi Kitajci vgradili napačno označen čip (oznaka AD9851, dejansko pa AD9850).
S53DZ je napisal/-a:(oznaka AD9851, dejansko pa AD9850).
S53DZ je napisal/-a:Imam I2C na paralelno LCD adapter s PCF8574A čipom. Naslov tega čipa je 0x70 W in 0x71 R, če so vsi trije A pini Low.
Tak naslov pokaže tudi BusPirate. Čip PCF8574 pa ima naslov 0x60 in 0x61.
Zanima me, če ima kdo .hex FW za VnArduino, ki bi uporabljal LCD na teh naslovih?
S53DZ je napisal/-a:Imam I2C na paralelno LCD adapter s PCF8574A čipom. Naslov tega čipa je 0x70 W in 0x71 R, če so vsi trije A pini Low.
Tak naslov pokaže tudi BusPirate. Čip PCF8574 pa ima naslov 0x60 in 0x61.
forest70 je napisal/-a:Poskusi tega....
S53DZ je napisal/-a:Popravljam tu, ker se ne da prejšnjega posta: ta omenjeni prvi .hex deluje in je ok!
Ob zagonu piše:
VNA v1.0
F4GOH 2015
Potem se preklopil tudi med Samostojno delo in jVNA. OK
S53DZ je napisal/-a:MadMax,
res je, lapsus. Drži tako, kot je v podatkovnem listu: 0x70/0x71 ter 0x40/0x41.
forest70,
tako je, to vse deluje. In kaj je razlika v HEX, ki si mi ga poslal? Ali I2C naslov ali I2C hitrost?
Se da o tem povedati kaj več ? Kakšno vezje je to ?S53DZ je napisal/-a:Uporabil sem serijsko prilagodilno vezje za VNA, ki je primerno za to meritev.
S53DZ je napisal/-a:Uporabil sem serijsko prilagodilno vezje za VNA, ki je primerno za to meritev.
OK se še uradno postavim v vrsto.Kroko je napisal/-a:S53DZ je napisal/-a:Uporabil sem serijsko prilagodilno vezje za VNA, ki je primerno za to meritev.
Če kdo potrebuje imam še par tiskanin za tole in ustreznih uporov.
S53DZ je napisal/-a:No, tole je pa slika z mojega VnArduina v brez uporabe SGA3386!!!
Okvara ali fake? To bom pa šele videl. ...
Vrni se na Elektronika - meritve
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov