I: poceni ključ majhne kapacitete

Vse kar morate vedeti o forumu

I: poceni ključ majhne kapacitete

OdgovorNapisal/-a kobranka » 09 Apr 2023, 10:29

Zdravo.

Ja iščem poceni ključ male kapacitete in da je zanesljiv. Rabil ga bom za spraviti nekaj dokumentacije nanj in ključ "podariti" nekomu od uradnikov. Se sploh še kaj dobi za take namene? Včasih se je dobilo polno tega kot nekakšen propagandni material na raznih sejmiščih ali kako drugače. 2 do 4 GB bi bilo vrh glave.
Priponke
usb_kljuc_kartica_4_gb.jpg
kobranka

Zahvalil se je: 745 krat
Prejel zahvalo: 307 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 61

Re: I: poceni ključ majhne kapacitete

OdgovorNapisal/-a GJ » 09 Apr 2023, 12:28

Kaj je to poceni in zanesljivo?
Tukaj imaš izbor ključkov do 5 €, ki se dobijo pri nas: https://www.ceneje.si/L3/114/racunalnis ... craz=BZ1Z5

LP :mrgreen: GJ
Če si jezen, si žrtev!
GJ

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 247 krat
Prejel zahvalo: 166 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 35

OdgovorNapisal/-a kobranka » 09 Apr 2023, 13:13

Ehh, kakšenkrat so se dobili ključi sumljivega porekla pa sem se malo spomnil, da nebi naletel na tako mino. Še sd kartice znajo kdaj umreti, edino kakšne prezgodaj. Imam doma primere tako USB ključev kot SD kartic. Eni so se kar zaklenili tako na lepe oči in se ni dalo z njimi več kaj pametnega početi ter imam tudi SD kartico, ki je začela nekaj postajati dementna pa ni neka leva čingliš firma. Namesto fotografij je začela čez čas prikazovati neke zmazke. No potem igraj pa glasbo, za tisto boš čisto vredu.

Bom pogledal še malo. Če ne dobim kaj primernega, kupim enega novega z večjo kapaciteto in se od starega, ki mu manjka prostora poslovim. Bo verjetno tako najbolje.
kobranka

OdgovorNapisal/-a MadMax » 09 Apr 2023, 13:19

Glede zanesljivosti USB ključkov (vseh, še sploh pa najcenejših) bi lahko razvili dolgo debato.... Je pomoje vsak DVD plošček bolj zanesljiv. Ga pa marsikdo več nima kam vtaknit...
Tudi "poceni" je diskutabilno, saj tovrstni obeski že dolgo ne koštajo pol tanka bencina. Če tega "uradnika" povabiš na kofe ti 5eur verjetno ne bo problem pustit za šankom, random ključek za 5eur iz najbližje štacune pa?

Nekih res cenenih noname bi se jaz izogibal v velikem loku (ne vem če je še kak "reklamni" uporaben po parih letih), dejansko pa imaš do 5eur veliko izbiro tudi že med bolj znanimi firmami, tudi z večjo kapaciteto (4GB in manj je najbrž že eksotika, četudi bi v tem primeru zadostovalo, a jih ni več smiselno izdelovat, se le nekako že piše leto 2023...).
Sploh pa boš za poštnino dal še enkrat toliko, zato se za 1 kos ne splača doktorirat.
Greš v lokalni špar/mercator/biroštacuno/petrol/... in povprašaš po najcenejšem.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax

Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 869 krat
Prejel zahvalo: 929 krat
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a miharix » 09 Apr 2023, 14:26

kobranka je napisal/-a:Rabil ga bom za spraviti nekaj dokumentacije nanj in ključ "podariti" nekomu od uradnikov.

Speči CD/DVD. Se za ta namen še precej uporablja.

Alternativa ti bo tudi zip/7z razbit na dele in poslan kot več mailov zapored.

Ali pa na (lasten?)server in link za download.

Vse troje se za ta namen(vsaj pri nas) dnevno uporablja.

ps: iz vidika ekologije in "navade" bi pa včasih res prav prišel kak ugoden USB kjuček,
ki bi mu lahko write protect vklopil(specialni program/bit fuse...), in ko bi zadeva bila zakjučena dobil nazaj odklenil in ponovno uporabil.
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix

Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 895 krat
Prejel zahvalo: 641 krat
Število neizkoriščenih povabil: 112

OdgovorNapisal/-a kobranka » 10 Apr 2023, 10:43

Ja, če tako pogledam. Kave ne pijem in če sem slučajno v Ljubljani ali pa v Benatkah kjer je kafe kar zlato bi komot kupil kar 2-3 komade USB ključev. Ma rad pojem pa tortice (ma =benti ta cukr, me bo še v grob spravil) :_CR Se bom pa torticam odpovedal.

Mah hec je, da sem želel biti le nekoliko racionalen, ekonomičen in ne kupiti kar že imam samo v drugačni obliki. Imam nekaj viška kartic pa sem pogruntal, da se to ne da porabiti v USB vhod brez čitalca kartic. Čitalec pa stane dražje kot USB ključ. Bom šel ob naslednji priliki, ko bom blizu trgovine pogledati kaj imajo.
kobranka

OdgovorNapisal/-a valter » 18 Apr 2025, 09:15

Za manjšo kapaciteto in malo ceno je najbolj zanesljivo vzeti na aliexpresu ključek 2,4,8 TB ki ima kapaciteto tam 3-6 MB ... :lol: ,Ma bo izgledal skoraj prazen ...jaz enega kar redno uporabljam za Muziko...
valter

Kraj: Lokev,Predgrad,VFinica,Boa
Zahvalil se je: 156 krat
Prejel zahvalo: 240 krat
Število neizkoriščenih povabil: 26

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Apr 2025, 09:53

MadMax je napisal/-a:... (ne vem če je še kak "reklamni" uporaben po parih letih), ...
Mislim, da imam z reklamnimi rekord. Na tem računalniku sem ga formatiral, vpisal nanj datoteko in ga nesel v delavnico. Ga vtaknil v 3DP - ne dela. WTF! Nesemnazaj sem vtaknem noter - niti pod razno ga ne prepozna. Vse skupaj je trajalo manj kot 5 minut.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19999 krat
Prejel zahvalo: 10207 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček

OdgovorNapisal/-a DusanK » 18 Apr 2025, 14:14

Tudi meni je rekordno hitro umrl en reklamni usb ključek v lesenem ohišju.
Ga vtaknem noter, da vidim kaj je gor, nič takega, ga formatiram, vse ok... kliknem (kot vedno za USB naprave) "Varno odstrani strojno opremo..." in ni in ni bilo tistega obvestila, da lahko iztaknem USB ključek.
Pa sem ga čez minuto vseeno iztaknil ... in takrat je očitno umrl... ni bilo več šans, da ga sistem prepozna na nobenem usb portu ali drugem računalniku.
Ga moram 1x razdreti, da vidim kakšen kontroler je notri.
Pa to ni edini usb ključek, ki se mi je pokvaril, če sem ga iztaknil brez "varne odstranitve", ker pač ni bilo odziva.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 3496 krat
Prejel zahvalo: 5978 krat

OdgovorNapisal/-a mare69 » 18 Apr 2025, 20:55

Kupujem samo še sandisk ključke. Ni vredno truda s cenenimi smetmi.
Uporabniški avatar
mare69

Zahvalil se je: 86 krat
Prejel zahvalo: 244 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 120

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 18 Apr 2025, 23:40

Dorijan

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 315 krat
Uporabnika povabil: gumby