Napisal/-a Voltaza » 02 Nov 2025, 08:46
Pozdravljeni,
Sem gradbeni inženir vpet v strojništvo z zanimanjem za električno stroko ker me nihče nikjer v nobeni šoli ni pokazal tega področja. Zanima me visoka voltaza, elektromagnetna polja, magneti, rad rastavljam vse kar najdem na odpadu, od transformatorjev, motorjev, električnih števcev, kuhinjskih pripomočkov, igram se z osciloskopom, sestavim kakšno banko kondenzatorjev, sestavil sem si laser CNC kot tudi rezkar pred leti, struženje kot rezkanje oziroma prebijanje in varjenje mi ni tuje, sam vezem elektro omare in napeljem doze in kable in strašno se bojim elektrike ( kar je zdravo...), saj me je nekajkrat pošteno streslo ( pri vezavi 3 fazne termo peči, popravilu ventilatorja, preklapljanju elektrike v dežju, in podobno). Poskušal sem narediti kašno vezje z foto postopkom in jedkanjem, malo sem si ogledal aduinota tudi. Zadnja stvar nekateri sem se igral pa je plazma krogla.
V osnovi bi se pridružil forumu da bi vprašal bolj izkušene ljudi o stvareh katere me zanimajo da me kaj ne ubije. Še posebno pri visoki voltazi, kako sestaviti oscilator, vezavi raznih reči. Ali je možno da pri igranju z visoko voltazno lahko generiras kakšne shodljive valove?
Hvala za sprejem na forum in lep pozdrav.