Je C ali ni C?

Vse o programiranju na in za PC

Moderatorji: Kroko, tilz0R

Je C ali ni C?

OdgovorNapisal/-a jmivsek » 25 Sep 2016, 10:33

Moram se oglasiti na Krokovo trditev iz Male šole C, da spodnji stavek na Arduinu ni C:

Kroko je napisal/-a:izklopimo (ledico na Arduinu, op.a.) pa takole

Koda: Izberi vse
digitalWrite(3, LOW);

Razen podpičja na koncu nič od zgoraj napisanega nima veze s C-jem. Čeprav naša ledica utripa nismo C-ja uporabili povsem nič. Tako se C-ja ne da naučiti.

Tu vidim klic funkcije z dvema argumentoma, zadnji je pač deklariran nekje drugje. Kje v tej vrstici je kaj, kar ni C?

Kar je na Arduinu s tem primerom v zvezi drugače, je, da je drugačna deklaracija knjižnice, od koder ta funkcija izhaja, ter deklaracija konstante LOW. A to ni stvar prav tele vrstice.
Vem, da nič ne vem (Sokrat)
Uporabniški avatar
jmivsek
 
Prispevkov: 1085
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:20
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 1485 krat
Prejel zahvalo: 356 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 63

Re: Je C ali ni C?

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 25 Sep 2016, 11:00

To je C, kar si dal ti. Je pa res, da se nič ne naučiš, ker to, da najdeš PIN3 traja celo večnost. Tudi ukaz za bitni OR NOT AND ti ni viden, kar je škoda matrat se za učenje C-ja.

Je to C?

Koda: Izberi vse
if (Serial.available()) {
   Serial1.print(Serial.read());
}


Prosim, da nehaš procovirat!
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1815
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 229 krat
Prejel zahvalo: 509 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Je C ali ni C?

OdgovorNapisal/-a jmivsek » 25 Sep 2016, 11:07

Fantje, bodite raje natančni in naj vas ne zavede neodobravanje določene platforme, ki vse prepogosto dosega popolnoma iracionalne vode. Na to sem hotel med drugim pokazati s to temo. Vrnite se v racionalne vode, pa ne bom več 'provociral' :)
Zadnjič spremenil jmivsek, dne 25 Sep 2016, 11:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Vem, da nič ne vem (Sokrat)
Uporabniški avatar
jmivsek
 
Prispevkov: 1085
Pridružen: 18 Jan 2015, 01:20
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 1485 krat
Prejel zahvalo: 356 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 63

Re: Je C ali ni C?

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 25 Sep 2016, 11:10

TIsti, ki reče da zna C, ker je programiral Arduino, ve sam, da nima pojma. Oz. mogoče res misli da ima znanje, ampak ga nima niti približno nič.
Konec zgodbe.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1815
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 229 krat
Prejel zahvalo: 509 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Je C ali ni C?

OdgovorNapisal/-a mujo » 25 Sep 2016, 11:44

Mene tudi zanima zakaj to ni C.
To je samo funkcija, ki je del abstrakcije strojne opreme. Podobno funkcijo ima tudi ST v svojih knjižnjicah in primerih. Pa je tisto C ali ni?

Arduino je za začetnike in hobi super. Za kaj več pa ne. Sam ga tudi ne cenim. Ampak ni pa potrebno pljuvati po njem.
Tudi tista koda, ki prikazuje branje iz serijskega je C++ ali pa C kjer je serial struktura z kazalci na funkcije.
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Je C ali ni C?

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 25 Sep 2016, 11:47

Ne vem, ali sem jaz neumen ali se kdo dela norca. Ideja učenja je naučit C, ne tlačit arduino kode, ki je pol pol. Moje kode C nikakor ne prevede. Ni pravne osnove, da bi jo prevedel.
Zaradi mene delaj v Arduino, samo uporabljaj C, ne pa C++, če bi rad se naučil C. Kar pa slej kot prej ne bo šlo v Arduino super okolju.

Ne razumem, kaj ima ST podobno funkcijo? Kje si jo našel? ST-jeve knjižnice so ANSII C89 kjer je Arduino daleč daleč stran.

In ja, hejtam Arduino. Me zanima, če dejansko katero podjetje dela svoje izdelke, kjer laufa samo Arduino koda. Tistih izdelkov nebi kupil. Pustimo 3D printer, tam je Arduino kode glih toliko, da rečeš, da je ime datoteke .ino. Ostalo je plain C za AVR.
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1815
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 229 krat
Prejel zahvalo: 509 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na Programski jeziki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost