Vnos nevidnih karakterjev v string

Vse o programiranju na in za PC

Moderatorji: Kroko, tilz0R

Vnos nevidnih karakterjev v string

OdgovorNapisal/-a RudiP » 20 Nov 2022, 19:10

Ne najdem kako vnesti nevidne karakterje, za primer ControlZ v string. Prosim za namig.

Hvala in LpR
RudiP
 
Prispevkov: 402
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:48
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 72 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 75

Re: Vnos nevidnih karakterjev v string

OdgovorNapisal/-a mucek » 20 Nov 2022, 20:07

Bascom?
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 2470
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 88 krat
Prejel zahvalo: 930 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 180

Re: Vnos nevidnih karakterjev v string

OdgovorNapisal/-a vlado » 20 Nov 2022, 20:19

Minilo je veliko let od tega ko sem to delal, vendar mislim da je odgovor
Print Chr(26)
LP
vlado
 
Prispevkov: 50
Pridružen: 29 Jan 2015, 14:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 20 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Vnos nevidnih karakterjev v string

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Nov 2022, 20:23

mucek je napisal/-a:Bascom?
:)
Glej,... string je samo niz nekih števil. Kako ta števila interpretiraš je pa stvar dogovora (ASCII). CtrlZ je torej zgolj samo eno število (26) in nič več.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 60220
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 16507 krat
Prejel zahvalo: 9320 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Vnos nevidnih karakterjev v string

OdgovorNapisal/-a mucek » 20 Nov 2022, 21:11

Jap, Vlado je prav napisal; v Bascomu lahko Print uporabljas direktno s stringi, lahko pa s Chr(xx) posljes tocno dolocen byte, npr
Print "Test" ; chr(13); chr(10);
'Podpicje na koncu je zato, ker Bascom sicer na konec Print-a avtomatsko da CR+LF, kar pa sem v zgornjem primeru nadomestil z "rocnim" vnosom.

Lp, G
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek
 
Prispevkov: 2470
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:20
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 88 krat
Prejel zahvalo: 930 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 180

Re: Vnos nevidnih karakterjev v string

OdgovorNapisal/-a RudiP » 20 Nov 2022, 22:11

Pošiljanje ctrlZ obvladam že dolgo tako v Bascomu kot v C++. Uporabljam ponujeni terminal Qterm proìzvajalca gsm modulov Quecfel. Ta zahteva za končanje striga ctrlZ (Hex 1A).
V navodilih je napisan primer stringa 12345<ctrlZ> vendar terminal pošlne kot je napisano ne pa kot bi moral 12345(h1A). Upam, da sem pojasnil kje je problem. Termite lahko pošlje kombinacjjo stringa in hex vrednost 1A, vendar ima Qterm še druge uporabne .možnosti zato ga tudi uporabljam.
Zaenkrat Hvala
LpR
RudiP
 
Prispevkov: 402
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:48
Zahvalil se je: 216 krat
Prejel zahvalo: 72 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 75


Vrni se na Programski jeziki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost