Vklaplanje in izklaplanje laserja

Vse o gradnji, vodilih, krmiljih, sklopkah, ....

Moderator: Kroko

Vklaplanje in izklaplanje laserja

OdgovorNapisal/-a kunte » 17 Sep 2017, 23:41

Na cncju imam montiran laser, ki ga krmilim z TTL krmilnikom. Laser se prižiga kadar gre g koda v minus in ugasne kadar gre v plus, zato je tudi motor z osi izključen. Do zdaj sem z laserjem vžigal samo na ravne površine ,zdaj pa bi želel z laserjem zažigati na površini ki ni ravnin ampak valovita. Zaradi višinske razlike se fokus laserja spreminja , Z ukazom M3 in M5 ne gre prižigat laserja ker bi moral verjetno ročno vpisovati ukaze, koda pa je precej dolga. Kodo za laser delam z programom artcam2008.Obstaja kakšen drug način prižiganje laserja?
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Vklaplanje in izklaplanje laserja

OdgovorNapisal/-a Highlag » 18 Sep 2017, 06:48

Boš moral pogledati navodila za svojo napravo.
[size=50]http://31.15.144.68/[/size]
Highlag
 
Prispevkov: 453
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:22
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 88 krat
Uporabnika povabil: borisz
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Vklaplanje in izklaplanje laserja

OdgovorNapisal/-a kunte » 18 Sep 2017, 07:19

To je doma narejena cnc mašina. Ni navodil.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Vklaplanje in izklaplanje laserja

OdgovorNapisal/-a miharix » 18 Sep 2017, 16:06

Če nimaš te površine kot 3D datoteko boš rabil nekako zaznavat oddaljenost (mogoče kar mehansko?)
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 620
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 195 krat
Prejel zahvalo: 142 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Vklaplanje in izklaplanje laserja

OdgovorNapisal/-a kunte » 18 Sep 2017, 16:09

Površino imam v 3d datoteki.
Sem iskal na netu in našel PicLaser3D. Moram še ugotovit če imam pravi hardware.
LP Kunte
Uporabniški avatar
kunte
 
Prispevkov: 195
Pridružen: 18 Jan 2015, 10:32
Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 52 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 5


Vrni se na CNC naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost