Stran 8 od 8

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2019, 15:42
Napisal/-a Kroko
Imaš to za 3 različna orodja, da ne potrebuješ atc-ja?

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2019, 15:55
Napisal/-a gorenc2
Tako je v vsakem motorju imam svoje orodje, T1, T2, in T3.

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2019, 16:15
Napisal/-a Kroko
Potem ni to nič posebnega. Orodja in ofsete definiraj v tool tabeli. V M6 skripti narediš preklapljanje kontaktorja in po potrebi kakšen delay.

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2019, 20:21
Napisal/-a gorenc2
Odlično! mi daš kakšen namig kako bi to zgledalo za ofset bi moral ubistvu nastaviti razliko koliko sta motorja 2 in 3 po x osi odmaknjena glede na 1 ko vsaj tako imajo kitajci! kako pa bi zgledala M6 skripta?

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2019, 21:06
Napisal/-a Kroko
V M6 skripti bi vklapljal/izklapljal outpute, ki ti krmilijo kontaktor. Nekaj v tem smislu:
Koda: Izberi vse
M62 P1 Q0
M62 P2 Q0
M62 P3 Q0
G04 P0.5
O<ckh> if [#<_current_tool> EQ 3]
  M62 P3 Q1
O<ckh> elseif [#<_current_tool> EQ 2]
  M62 P2 Q1
O<ckh> elseif [#<_current_tool> EQ 1]
  M62 P1 Q1
O<ckh> endif
G04 P0.5

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2019, 21:11
Napisal/-a gorenc2
Se vidi da je že nekaj časa od predavanja o G kodi ! zdej mi je takoj kliknilo :D .

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2019, 16:24
Napisal/-a stane
Sem nadgradil TNG na verzijo 2 in mi javi napako.
Mi prosim pomagate rešit zadevo. :_helpsos

Sam ne znam rešit zadeve. Program deluje, licenca je ok in g kodo izvaja, če v G kodi ni vrstice z M xx.

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2019, 16:29
Napisal/-a tomazp
Z editorjem odpri m3.gcode in vrstico katera javlja napako zakomentiraj.

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2019, 17:17
Napisal/-a stane
Ne deluje.
Sem probal z oklepaji. Nato sem probal pobrisat. Tudi ne deluje.
Napaka ostaja in to z vsemi M kodami.
Torej bi moral vse M datoteke popravit?

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2019, 18:35
Napisal/-a Kroko
Pobriši vse skripte od stare verzije, ki so v "Scripts" direktoriju.

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2019, 18:51
Napisal/-a stane
Hvala. Sem uredil.
Bo kaj narobe, ker sem direktorij pobrisal. Sem v drugi pc gledal in ga tam tudi ni.

Scripte sem popravil tako:
File<Settings<Prog.options<Scripts<Command<M-code
Izbral M3, popravil, shranil. Enako za M4.

Predolgo sem odlašal s prehodom na TNG.
Saj si me (Kroko) opozoril, da bom imel težave, ampak gre, sem zelo zadovoljen. :_bow :_bow :_bow

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 16 Jan 2020, 15:56
Napisal/-a Kroko
Zadnje čase skoraj vsak petek izide nova verzija s popravki. Jutri bo kar nekaj bombončkov.

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorObjavljeno: 16 Jan 2020, 19:49
Napisal/-a VolkD
Imaš kje napisano kaj katera verzija popravlja ?