Moderator: Kroko
Tako je. To je tista velika težka pošast. Kaj pomeni teža cca 500kg smo ugotovili šele, ko ga je bilo treba obrniti za 180 stopinj.andrejj je napisal/-a:Je to velik cnc modre barve?
Ja, servomotorji so DC, napajajo se z 120V. Visoka napajalna napetost je tudi eden od problemov, ki sva jih z Janom rešila.Proteus je napisal/-a:A imaš DC servo motorje?
VolkD je napisal/-a:Visoka napajalna napetost je tudi eden od problemov
Ja krtačni motorji so. Ravno razmišljam, da sem mogoče padel v past - tri motorje sem dobil za 100€.s54mtb je napisal/-a:A ti imaš to DC servote? Sem pa mislil, da si uporabil 3 fazne. A so ti DC "ščetinarji"?
VolkD je napisal/-a:Kroko, bodi pozoren na ta posnetek...
Ja saj s to logiko imaš prav. To je razumljivo, vendar tije zadeva malo ušla. Žal tega dela nimam posnetega. Bom poskušal zadevo ponoviti.Kroko je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Kroko, bodi pozoren na ta posnetek...
Nagradno vprašanje:
Mašina začne na poziciji X0 Y0, nadaljuje proti X10 Y0 in nato proti X20 Y1. Se pravi:
G01 X0 Y0
G01 X10 Y0
G01 X20 Y1
Kakšna je obremenitev mašine (sila) v "zavoju" v točki X10 Y0?
Kaj pa v tem primeru:
G01 X0 Y0
G01 X10 Y0
G01 X0 Y1
VolkD je napisal/-a:Danes sem poskušal nabrusiti polomljen sveder iz Lingve. Iz njega sem naredil enorezni rezkar. Brusil sem z diamantnim brusim kar na roko. Prva dva poizkusa sta bila neuspešna, tretji pa je dal rezultate na slikah.
Ni sicer idealno, a z nekaj poskušanja se da narediti uporaben rezkar.
VolkD je napisal/-a:Dosedanja izkušnja pravi, da bo naslednja nabava konkreten sesalec!
s54mtb je napisal/-a:In to objavi tak nasprotnik rezkanih tiskaninSry za
Ja pri prototipih je pač tako. Temu se je težko izogniti.s54mtb je napisal/-a:A saj veš: na napakah se učimo. Samo najbolje na tujih.
Hvala za informacijo. Sem jih že kontaktiral. Vtisi so pozitivni. Je pa treba vedeti, da oni delajo za industrijo in se ne bodo igrali z mojim motorčkom. To pa pomeni, da bom moral čakat kakšno časovno luknjo z njihove strani.Pobes je napisal/-a:V kranju je podjetje matris, ki previja in popravlja servomotorje. Meni so oni zelo dobro svetovali. Je pa za vprašat o ceni. Pri podjetju se ne pozna če stoji stroj zaradi motorja, pri tebi pa verjetno ne bo tako.
Kasneje sledijo še ostale slike.eldi2011 je napisal/-a:Kaj pa, če bi vseeno napisal kakšen podatek o motorju ?
Proizvajalec?
Model?
Tip?
A to pa ne. Je cel prostor v betonu in ni nobenih vnetljivih snovi zraven. Tudi škatla je bila zaprta.DusanK je napisal/-a:Ko zagledaš take stvarise ti zvrti film vnaprej... in glede na to kaj vse bi lahko bilo... postane to kar naenkrat drobiž. Lahko bi bili zdajle nastanjeni v kakem šotoru.
Še nekaj,... jaz sem prišel cca 10 min, ok naj bo 12 min po tistem ko sem odšel.eldi2011 je napisal/-a:glede na slike je zoglenelo vezje prevajalo naprej...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost