cero je napisal/-a:Kar nekaj let nazaj sem delal na lesarskih cncjih, v enem večjih slovenskih lesarskih podjetij. Uporabljali smo Mekol, v bistvu dve vrsti Mekola, Belega ki je bil bolj krhek, bol rumenkastega, ki pa je bil bolj elastičen.
Zelo odvisno kaj ste delali. Gravur verjetno ne.
Ko polomiš tri rezkarje in se otreseš ( 38+45+90)€ začneš stvari gledat drugače. Predvsem bolj natančno. Ko ugotoviš, da je rezkar zapackan z lepilom, menjaš razen rezkarja še lepilo.
Pri količini porabljenega lepila pri meni, je razlika v ceni do lepila, ki teh težav ne povzroča, smešno majhna glede na ceno enega samega in ne vseh treh rezkarjev.
Pri velikih količinah lepila začne pa cena postajati vedno bolj pomemben faktor.
Mimogrede,... iz Mitola lahko dobim tako lepilo kot hočem. Dobil sem tudi sponzorsko lepila za šolo mladih elektronikov na Mašunu. Nimam torej nič proti njim, ampak za vsako stvar je drugo namensko lepilo. Univerzalnega ni.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net