Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

Vse o gradnji, vodilih, krmiljih, sklopkah, ....

Moderator: Kroko

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Dec 2019, 15:42

Imaš to za 3 različna orodja, da ne potrebuješ atc-ja?
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4610
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 659 krat
Prejel zahvalo: 1531 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 01 Dec 2019, 15:55

Tako je v vsakem motorju imam svoje orodje, T1, T2, in T3.
gorenc2
 
Prispevkov: 149
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 267 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Dec 2019, 16:15

Potem ni to nič posebnega. Orodja in ofsete definiraj v tool tabeli. V M6 skripti narediš preklapljanje kontaktorja in po potrebi kakšen delay.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4610
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 659 krat
Prejel zahvalo: 1531 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 01 Dec 2019, 20:21

Odlično! mi daš kakšen namig kako bi to zgledalo za ofset bi moral ubistvu nastaviti razliko koliko sta motorja 2 in 3 po x osi odmaknjena glede na 1 ko vsaj tako imajo kitajci! kako pa bi zgledala M6 skripta?
gorenc2
 
Prispevkov: 149
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 267 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Dec 2019, 21:06

V M6 skripti bi vklapljal/izklapljal outpute, ki ti krmilijo kontaktor. Nekaj v tem smislu:
Koda: Izberi vse
M62 P1 Q0
M62 P2 Q0
M62 P3 Q0
G04 P0.5
O<ckh> if [#<_current_tool> EQ 3]
  M62 P3 Q1
O<ckh> elseif [#<_current_tool> EQ 2]
  M62 P2 Q1
O<ckh> elseif [#<_current_tool> EQ 1]
  M62 P1 Q1
O<ckh> endif
G04 P0.5
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4610
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 659 krat
Prejel zahvalo: 1531 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 01 Dec 2019, 21:11

Se vidi da je že nekaj časa od predavanja o G kodi ! zdej mi je takoj kliknilo :D .
gorenc2
 
Prispevkov: 149
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 267 krat
Prejel zahvalo: 25 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a stane » 19 Dec 2019, 16:24

Sem nadgradil TNG na verzijo 2 in mi javi napako.
Mi prosim pomagate rešit zadevo. :_helpsos

Sam ne znam rešit zadeve. Program deluje, licenca je ok in g kodo izvaja, če v G kodi ni vrstice z M xx.
Priponke
Error_M3.jpg
Error_M3_2.jpg
Error_M3_2.jpg (7.7 KiB) Videno 243 krat
stane
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 19 Jan 2015, 12:45
Kraj: Rače
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a tomazp » 19 Dec 2019, 16:29

Z editorjem odpri m3.gcode in vrstico katera javlja napako zakomentiraj.
tomazp
 
Prispevkov: 586
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 100 krat
Prejel zahvalo: 152 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a stane » 19 Dec 2019, 17:17

Ne deluje.
Sem probal z oklepaji. Nato sem probal pobrisat. Tudi ne deluje.
Napaka ostaja in to z vsemi M kodami.
Torej bi moral vse M datoteke popravit?
stane
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 19 Jan 2015, 12:45
Kraj: Rače
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 19 Dec 2019, 18:35

Pobriši vse skripte od stare verzije, ki so v "Scripts" direktoriju.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4610
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 659 krat
Prejel zahvalo: 1531 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a stane » 19 Dec 2019, 18:51

Hvala. Sem uredil.
Bo kaj narobe, ker sem direktorij pobrisal. Sem v drugi pc gledal in ga tam tudi ni.

Scripte sem popravil tako:
File<Settings<Prog.options<Scripts<Command<M-code
Izbral M3, popravil, shranil. Enako za M4.

Predolgo sem odlašal s prehodom na TNG.
Saj si me (Kroko) opozoril, da bom imel težave, ampak gre, sem zelo zadovoljen. :_bow :_bow :_bow
stane
 
Prispevkov: 89
Pridružen: 19 Jan 2015, 12:45
Kraj: Rače
Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 9 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 16 Jan 2020, 15:56

Zadnje čase skoraj vsak petek izide nova verzija s popravki. Jutri bo kar nekaj bombončkov.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4610
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 659 krat
Prejel zahvalo: 1531 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a VolkD » 16 Jan 2020, 19:49

Imaš kje napisano kaj katera verzija popravlja ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 38372
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 7809 krat
Prejel zahvalo: 4667 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Prejšnja

Vrni se na CNC naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost