Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

Vse o gradnji, vodilih, krmiljih, sklopkah, ....

Moderator: Kroko

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Dec 2019, 15:42

Imaš to za 3 različna orodja, da ne potrebuješ atc-ja?
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4548
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1498 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 01 Dec 2019, 15:55

Tako je v vsakem motorju imam svoje orodje, T1, T2, in T3.
gorenc2
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 266 krat
Prejel zahvalo: 23 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Dec 2019, 16:15

Potem ni to nič posebnega. Orodja in ofsete definiraj v tool tabeli. V M6 skripti narediš preklapljanje kontaktorja in po potrebi kakšen delay.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4548
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1498 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 01 Dec 2019, 20:21

Odlično! mi daš kakšen namig kako bi to zgledalo za ofset bi moral ubistvu nastaviti razliko koliko sta motorja 2 in 3 po x osi odmaknjena glede na 1 ko vsaj tako imajo kitajci! kako pa bi zgledala M6 skripta?
gorenc2
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 266 krat
Prejel zahvalo: 23 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 01 Dec 2019, 21:06

V M6 skripti bi vklapljal/izklapljal outpute, ki ti krmilijo kontaktor. Nekaj v tem smislu:
Koda: Izberi vse
M62 P1 Q0
M62 P2 Q0
M62 P3 Q0
G04 P0.5
O<ckh> if [#<_current_tool> EQ 3]
  M62 P3 Q1
O<ckh> elseif [#<_current_tool> EQ 2]
  M62 P2 Q1
O<ckh> elseif [#<_current_tool> EQ 1]
  M62 P1 Q1
O<ckh> endif
G04 P0.5
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4548
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 651 krat
Prejel zahvalo: 1498 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 01 Dec 2019, 21:11

Se vidi da je že nekaj časa od predavanja o G kodi ! zdej mi je takoj kliknilo :D .
gorenc2
 
Prispevkov: 145
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 266 krat
Prejel zahvalo: 23 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 2

Prejšnja

Vrni se na CNC naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost