CV Mach3 nastavitve

Vse o gradnji, vodilih, krmiljih, sklopkah, ....

Moderator: Kroko

CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a look » 23 Maj 2018, 20:03

Težava v Mach3. Ob višjih hitrostih se dogaja, da toolpath pelje po svoje. Težava izgine ko znižam hitrost, ampak to pa spet ni zdravo za rezkar
Kje je razlog, kakšne morajo biti nastavitve v programu?
Priponke
Capture.JPG
look
 
Prispevkov: 21
Pridružen: 11 Okt 2015, 19:56
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a borisz » 23 Maj 2018, 20:07

Po mojem bi bilo dobro, da se malo poigraš z nastavitvami pospeškov in pojemkov.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2963
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 680 krat
Prejel zahvalo: 669 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a BosniaCNC » 27 Maj 2018, 13:11

Mach3 je, inače, "mušičav" interfejs pa, kao prvo, njegovo instaliranje izvrši nakon što si Windows XP postavio shodno uputstvu o njegovoj optimizaciji koje možeš naći na njihovom sajtu:
ftp://ftp.machsupport.com/Extra%20Information/
(XP_Optimization...).
Kada si pravilno instalirao XP po uputstvu instaliraj Mach3 i driver za LPT port.
Sledeća procedura koju moraš ispoštovati je kalibrisanje drajvera koji se smestio u direktoriju C:\Mash3\driver.exe koji će sistemski pulsator prilagoditi tvom računaru ( prouči uputstvo o instalaciji i postavkama Mach3).
Nakon toga trebaš pravilno upisati i snimiti parametre potrebne za ispravan rad tvog cnc-a.
Toliko.
Pozdrav
Priponke
NewPicture001.jpg
NewPicture001.jpg (6.13 KiB) Videno 388 krat
Uporabniški avatar
BosniaCNC
 
Prispevkov: 190
Pridružen: 23 Jan 2015, 11:57
Kraj: Zenica - BiH
Zahvalil se je: 41 krat
Prejel zahvalo: 91 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a KBorisK » 27 Maj 2018, 18:39

na vogalu mora rezkar v trenutki zaustaviti in pospešiti v drugi smeri. CV je problematičen še za prave stroje, ne za strojčke ki jih poganja MACH. že v camu moraš to upoštevati, da so toolpathi gladki, ker pa rezkamo povečini pravokotne izdelke, pomaga že, če surovec v camu zasukamo na mizi za 45° glede na osi stroja.
KBorisK
 
Prispevkov: 200
Pridružen: 02 Mar 2015, 10:58
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 58 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a dingo » 10 Jun 2018, 13:14

Odpri General Config in obkljukaj CV Dist Tolerance in nastavi na 0.05 ali manj (stroj bo šel v vogalih počasneje in bolj točno)

Lp Blaž
dingo
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 07 Feb 2015, 11:38
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a bajdisek » 03 Dec 2018, 17:35

kupil sem si manjši rezkar sedaj imam problem
pojavvlja se mi ta napis in noče pognati naprave
Priponke
47321146_209626439921066_3149900410404208640_n.jpg
ali mi lahko kako pomagate
bajdisek
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 01 Dec 2016, 17:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a borisz » 03 Dec 2018, 18:01

eStop imaš nekje skonfiguriran.
Ali ga disblaj, ali pa vklopi.
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz
 
Prispevkov: 2963
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:05
Zahvalil se je: 680 krat
Prejel zahvalo: 669 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 128

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a bajdisek » 03 Dec 2018, 21:20

sem onemogočil estpo samo u tem primeru sicer lahko resetiram napako vendar se mi stroj ne premakne, v programu se vrednosti spreminjajo amoak stroj stoji primeru. malo sem pogledal po angleških forumuh in na youtube in to je kar pogost problem samo nikjer ne najdem rešitve na to težavo, vsak samo pravi naj preverim ali je vse vklopljeno kar sem že storil in use zgleda vredu. Nekdo je sicer predlagal da so mogoč krive motnje in šum in naj bi povezovalni kabelj oblekel v alufolijo ampak sam nevem ali je to krivo al ne
bajdisek
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 01 Dec 2016, 17:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: CV Mach3 nastavitve

OdgovorNapisal/-a bajdisek » 05 Dec 2018, 18:52

PROBLEM SMO REŠILI (UPAM)
USMERNIK JE BIL V OKVARI IN JE DAJAL SAMO 12 VOLTOV NAPETOSTI
bajdisek
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 01 Dec 2016, 17:25
Zahvalil se je: 5 krat
Prejel zahvalo: 3 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 0


Vrni se na CNC naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost