Emco F1

Vse o gradnji, vodilih, krmiljih, sklopkah, ....

Moderator: Kroko

Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 22 Avg 2018, 16:59

Stroj sem že razstavil in temeljito očistil. Ima lastovičja vodila z nastavljivo zračnostjo. Kroglična vretena imajo vsa po dve matici, kar pripomore h manjši zračnosti in večji osni togosti. Mazalne niplje za olje bom zamenjal s fitingi priključenimi na centralni mazalni sistem. Originalne motorje bom zamenjal z Lichuan closed-loop trofaznimi koračniki. Na vsako os pride po eno induktivno stikalo. Nov kontroler bo UC300ETH. Zavariti moram še mizico z nosilcem za Schneider elektro omarico.

Nasveti in vprašanja so dobrodošla.
Priponke
IMG_20180822_172555.jpg
IMG_20180822_172607.jpg
IMG_20180822_172616.jpg
IMG_20180822_172621.jpg
IMG_20180822_172628.jpg
IMG_20180822_172721.jpg
IMG_20180822_172707.jpg
Capture.PNG
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a VolkD » 22 Avg 2018, 17:46

Dobro narejeno, predvsem mi je všeč, da si vse poslikal. Upam, da si razen teh slik (za na razstavo) naredil tudi tiste delovne, ki ti bodo pomagale ko boš stvari sestavljal nazaj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28780
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5387 krat
Prejel zahvalo: 3685 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 23 Avg 2018, 11:12

Imam kopico fotografij narejenih med razdiranjem. Prav tako so vsi vijaki, matice in podložke v označenih vrečkah. Mislim, da ni bojazni, da stroja ne dobim več skupaj.

Ravno sem vrezal navoje za fitinge, ki bodo zamenjali mazalne niplje. Luknje so bile 6mm, kar je skoraj idealno za M7 navoj.
Priponke
IMG_20180822_190021.jpg
IMG_20180822_190428.jpg
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 24 Avg 2018, 10:33

Gre počasi nazaj skupaj. 8-)
Priponke
IMG_20180823_182321.jpg
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a eldi2011 » 24 Avg 2018, 10:41

A woodworker pomeni, da je za bolj mehke materiale (les, plastika, ...) ?
Uporabniški avatar
eldi2011
 
Prispevkov: 2104
Pridružen: 05 Feb 2015, 00:50
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 763 krat
Prejel zahvalo: 303 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 130

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 24 Avg 2018, 10:48

Klasični F1 ima razpon vrtljajev glavnega vretena med 350 in 1800 RPM, medtem ko je razpon pri Woodworkerju med 2000 in 8000 RPM. Pa klasični F1 ima trapezna vretena. Seriji F1P (precision) in Woodworker imata kroglična vretena. Ima pa woodwoker še dodatno luknjo za odsesovalno cev.
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 24 Avg 2018, 11:07

Razmišljam, da bi stroj krmili z PlanetCNC Mk3/4 kontrolerjem in Raspberry Pi-jem. Kako je s stabilnostjo sistema pri izvajanju daljših g-kod?

Zahteve so naslednje:
- vhodi za tri induktivna stikala
- vhod za touch probe
- vhod za e-stop
- vhod za končno stikalo na vratih
- izhod za rele za oljno meglo
- izhod za rele za glavno vreteno
- 0-10V izhod za krmiljenje hitrosti vretena
- Step/Dir izhod za vsaj štiri koračne motorje.

Hardware ki ga potrebujem:
- Raspberry Pi 3 model B+
- Mk3/4 kontroler (PlanetCNC)
- Output board ((PlanetCNC)

Sem pri hardwaru kaj izpustil glede na podane zahteve?

Moram še podrobneje preizkusiti UCCNC in PlanetCNC programa, da vidim kateri mi je bolj všeč.
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Avg 2018, 11:23

neo je napisal/-a:Razmišljam, da bi stroj krmili z PlanetCNC Mk3/4 kontrolerjem in Raspberry Pi-jem. Kako je s stabilnostjo sistema pri izvajanju daljših g-kod?
Ob uporabi PlanetCNC zelo dobro. Recimo relief Slovenije v aluminij. Več deset ur. Vse dela in vse štima.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28780
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5387 krat
Prejel zahvalo: 3685 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 24 Avg 2018, 12:10

Kateri postprocesor v Fusion 360 pa uporabljaš za TNG?
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a Kroko » 24 Avg 2018, 14:02

Razmišljam, da bi stroj krmili z PlanetCNC Mk3/4 kontrolerjem in Raspberry Pi-jem. Kako je s stabilnostjo sistema pri izvajanju daljših g-kod?


O kako dolgih g-kodah govorimo?

Za priklop induktivnih stikal priporočam optokoplerje:
https://planet-cnc.com/how-to-connect-p ... it-switch/

Mk3/4 ima tri izhode. To pomeni, da ti nič ne ostane za rezervo.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4152
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1345 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a stane » 27 Avg 2018, 19:33

Ne razmišljaj preveč. :_naughty
Izbiraj med MK3/4 in MK3/9. Drugi ima še ethernet.
Kakorkoli se odločiš, ti ne bo žal.
Glede stabilnosti je tako kot pravi VolkD.
stane
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 19 Jan 2015, 12:45
Kraj: Rače
Zahvalil se je: 10 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 03 Sep 2018, 16:22

Za daljšo g-kodo sem smatral kaj daljšega od 100.000 (stotisoč ) vrstic.

Stabilnost kontrolerja me ne skrbi, me pa skrbi stabilnost Raspberry Pi-ja.

Prednosti UCCNC-ja:
- Brez uporabe tipkovnice, le z miško zamenjam kordinatni sistem (G54, G55, G56...),
- Lahko hitro preklopim iz continuous na step gibanje in poljubno nastavljam korak (1.00, 0.1, 0.01, 0.001),
- Ima večje gumbe in tekst, kar vpliva na razločnost, še posebej v kakšni lesni delavnici, kjer se na enkranu hitro nabere prah.
- Večje število vhodov in izhodov

Prednosti TNG-ja:
- Ima 300 koordinatnih sistemov (G54, G55, G56...) za razliko od UCCNC-ja ki ima samo 6,
- Nekoliko cenejša izvedba z Raspberry Pi-jem.

Jah, se bo treba v kratkem odločiti.
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 03 Sep 2018, 16:27

Prejel sem Lichuan zaprtokodne koračne motorje in driverje.
Priponke
P9030583.JPG
P9030573.JPG
P9030575.JPG
P9030574.JPG
P9030577.JPG
P9030578.JPG
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 03 Sep 2018, 16:29

...
Priponke
P9030585.JPG
P9030590.JPG
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a Kroko » 03 Sep 2018, 16:40

100k vrstic je mala malica.

- Brez uporabe tipkovnice, le z miško zamenjam kordinatni sistem (G54, G55, G56...),

Z miško izbereš v menuju...
Clipboard02.png


- Lahko hitro preklopim iz continuous na step gibanje in poljubno nastavljam korak (1.00, 0.1, 0.01, 0.001),

Za step pritisneš tipko (npr Shift), korak nastaviš v nastavitvah ali si narediš bližnjice.

- Ima večje gumbe in tekst, kar vpliva na razločnost, še posebej v kakšni lesni delavnici, kjer se na enkranu hitro nabere prah

Bo tako dovolj veliko?
Clipboard01.png


- Večje število vhodov in izhodov

Mk3 ima 47 vhodov in 35 izhodov. Poleg tega ima še I2C in SPI na naterega se lahko priključijo dodatni IO.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4152
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1345 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a SiByte » 03 Sep 2018, 16:41

neo je napisal/-a:Za daljšo g-kodo sem smatral kaj daljšega od 100.000 (stotisoč ) vrstic.

Stabilnost kontrolerja me ne skrbi, me pa skrbi stabilnost Raspberry Pi-ja.

Prednosti UCCNC-ja:
- Brez uporabe tipkovnice, le z miško zamenjam kordinatni sistem (G54, G55, G56...),
- Lahko hitro preklopim iz continuous na step gibanje in poljubno nastavljam korak (1.00, 0.1, 0.01, 0.001),
- Ima večje gumbe in tekst, kar vpliva na razločnost, še posebej v kakšni lesni delavnici, kjer se na enkranu hitro nabere prah.
- Večje število vhodov in izhodov

Prednosti TNG-ja:
- Ima 300 koordinatnih sistemov (G54, G55, G56...) za razliko od UCCNC-ja ki ima samo 6,
- Nekoliko cenejša izvedba z Raspberry Pi-jem.

Jah, se bo treba v kratkem odločiti.


UCCNC-ja še nisem nikoli videl v živo tako da tukaj nimam kaj povedat imam pa Planet-CNC Mk3 in RPi3 B+, deluje zaenkrat še nisem imel velikih težav je še par bugov v samem TNG SW nekaj jih je Kroko že odpravil.

Trenutno predelujem Optimum OPTimill MH25 SV in za tega sem nabavil MASSO kontroler kateri ne potrebuje ničesar saj je vse v enem ravno to je bil razlog za nakup saj ne potrebuješ računalnika, s katerim so lahko zmeraj težave. Pred kratkim je bila dodana podpora za WiFi in touch tako da zaenkrat zelo zadovoljen ;)
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 513
Pridružen: 13 Mar 2016, 16:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 98 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 03 Sep 2018, 17:45

Ni mi še čisto jasno, kako preklapljaš med različnimi step-modi.

Privzeta vrednost za step mode je 0.1mm. Kako najhitreje preklopim na 0.01mm?

Mi je pa všeč, da se da nastaviti bližnjico za vsako malenkost. Ena izmed stvari, ki jo pogrešam v Machu.
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a Kroko » 03 Sep 2018, 19:07

Izgleda res ni bližnjice za nastavljat step mode :oops:

Če pogledaj screenshot nekaj postov nazaj boš v zgornjem desnem kotu opazil gumbe "JOG", "J0.1", "J1" in "J10". Skripta (BtnTop.txt), ki se skriva pod temi gumbi je:
Koda: Izberi vse
expr "namedset(_jog_speed,named(_usb1)/60)" "JOG" "Icons/IMG_BTN_EStop-64.png"
expr "namedset(_jog_step,0.1)" "J0.1" ""
expr "namedset(_jog_step,1)" "J1" ""
expr "namedset(_jog_step,10)" "J10" ""

Trije gumbi nastavljajo korak, eden pa hitrost, katero nastavljam z zunanjim enkoderjem preko ene usb plate.

Ta "eksperimentalna" funkcionalnost me je zmedla, da sem mislil, da se da tudi preko bližnjic to nastavljat. Bom to uredil v naslednji verziji.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4152
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1345 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a gorenc2 » 04 Sep 2018, 10:01

Neo kje si naročil motorje ter driverje?
Boš poročal kako se obnesejo?
gorenc2
 
Prispevkov: 115
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:43
Zahvalil se je: 223 krat
Prejel zahvalo: 11 krat
Uporabnika povabil: IXA
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a SiByte » 04 Sep 2018, 10:17

Pri Sorotec.de jih imajo.
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 513
Pridružen: 13 Mar 2016, 16:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 98 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 04 Sep 2018, 10:49

Jaz jih imam od tukaj: https://www.aliexpress.com/item/Hybrid- ... 4c4drg1LSa

Vidim, da jih je prodajalec malenkost podražil.

Sicer ima pa Lichuan uradno trgovino na Aliexpressu: https://www.aliexpress.com/item/Closed- ... autifyAB=0

Dobiš jih tudi pri http://www.lichuan.pl/ in https://www.sorotec.de/shop/

Testiral jih še nisem, jih bom pa v kratkerm in javim rezultate.

So pa takšni motorji le malenkost dražji od kvalitetnih navodnih dvofaznih koračnih motorjev z dobrimi gonilniki.
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 05 Sep 2018, 12:36

Prejel sem aluminijaste nosilce za DIN letev. V planu je, da na DIN letev fiksiram kompletno elektroniko.
Priponke
P9050608.JPG
P9050611.JPG
P9050610.JPG
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 09 Sep 2018, 00:00

Iščem regulator napetosti za motor glavnega vretena.

Nazivna napetost motorja je 95V.

Za enkrat je v planu, da nabavim tole.

Kakšen boljši predlog?

Sicer ima napajalnik na zgornji povezavi 15V preveliko maksimalno napetost, a sklepam, da jo lahko enostvno omejim na 95V s trimerčkom na PlanetCNC output boardu, vsaj upam, da to te mere. Še nisem nič testiral, čeprav imam že od petka kontroler in novo malino. :oops:
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a Kroko » 09 Sep 2018, 21:11

Za tole šofirat ne potrebuješ output boarda. Lahko priključiš kar na PWM. Je pa res, da potem nimaš trimerčka.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4152
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1345 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 09 Sep 2018, 23:06

Ha, malo sem se prenaglil z nakupom output boarda. Še pred kratkim sem imel namen za regulacijo hitrosti uporabiti originalen napajalnik, ki ima le 0-10V vhod. Bolje se mi izide, da vzamem tale kitajski napajalnik z regulacijo, originalno elektroniko pa prodam za rezervne dele.
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 21 Sep 2018, 15:32

V CAD programu iščem najboljšo razporeditev elektronskih komponent. Na sliki manjka še napajalnik za motor glavnega vretena. Predlogi so dobrodošli.

Eno vprašanje: Kakšna je tokovna omejitev izhodov za releje na PlanetCNC Mk3/4 kontrolerju? Namen imam uporabiti dva tale releja. Vsak vleče po 130mA.
Priponke
plosca v17.png
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Sep 2018, 15:42

130mA je za rele majhen tok. To zmore skoraj vsak tranzistor.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28780
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5387 krat
Prejel zahvalo: 3685 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a Kroko » 21 Sep 2018, 19:10

Izhodi na kontrolerju zmorejo 20mA. Za releje premalo, dovolj pa za SSR.
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4152
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1345 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Sep 2018, 20:08

En tranzistor bo treba dat vmes. Nič takega kar nebi mogel narediti sam .
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28780
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5387 krat
Prejel zahvalo: 3685 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 21 Sep 2018, 20:32

Tole bom dal na DIN letev, pa je rešeno. Imam en rele za oljno meglo in še enega za rezervo.

Pa ne zato, ker ne bi znal zvezati preko tranzistorja. ;)
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Sep 2018, 20:59

Ja ceneje prav gotovo ne boš mogel narediti. Edina pomanjkljivost je, da ne moreš dobiti takoj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 28780
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5387 krat
Prejel zahvalo: 3685 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 26 Sep 2018, 21:29

Potrebno je bilo podaljšati zarezo na motorjih in skrajšati profil na jermenicah iz 17mm na 14mm.

Priponke
P9231092.JPG
P9231094.JPG
P9261145.JPG
P9261159.JPG
P9261170.JPG
P9261174.JPG
P9261169.JPG
neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a Kroko » 28 Sep 2018, 11:36

Lepo, MiniCNC v akciji :-)
http://www.planet-cnc.com poskakuješ na eni nogi in žvižgaš alpske podoknice Kroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 4152
Pridružen: 14 Jan 2015, 11:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 624 krat
Prejel zahvalo: 1345 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 249

Re: Emco F1

OdgovorNapisal/-a neo » 28 Sep 2018, 14:30

Ja, ne vem kaj bi brez njega. :)

Prejel sem napajalnik za motor glavnega vretena. Napajalnik ima mehki zagon in mehko ustavljanje. LCD prikazuje tok in napetost. Razmišljam, da bi ga iz napajalnika prestavil na neko vidno mesto.

neo
 
Prispevkov: 451
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:28
Kraj: Vojnik
Zahvalil se je: 32 krat
Prejel zahvalo: 48 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 51


Vrni se na CNC naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost