Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

Vse o gradnji, vodilih, krmiljih, sklopkah, ....

Moderator: Kroko

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gumby » 15 Apr 2017, 08:53

Malo sem se igračkal s temi skriptami in dodal, da se lahko nastavlja velikost številk, razmak med njimi in globino rezanja... če kdo rabi :)

Koda: Izberi vse
%
G21 G90

#<xscale> = 2.5
#<yscale> = 4
#<zdown> = 2
#<xspace> = 8
#<yspace> = 12

#<tmp> = YEAR[]
#<pos3> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos2> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos1> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos0> = [#<tmp> MOD 10]

#<tmp> = MONTH[]
#<pos5> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos4> = [#<tmp> MOD 10]

#<tmp> = DAY[]
#<pos7> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos6> = [#<tmp> MOD 10]

#<tmp> = HOUR[]
#<pos9> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos8> = [#<tmp> MOD 10]

#<tmp> = MIN[]
#<pos11> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos10> = [#<tmp> MOD 10]

#<tmp> = SEC[]
#<pos13> = [#<tmp> MOD 10]
#<tmp> = FIX[#<tmp> / 10]
#<pos12> = [#<tmp> MOD 10]

G21 G90
#<tmp> = 0
O100 while [#<tmp> LE 7]
  G00 X[#<xspace>*#<tmp>*#<xscale>] Y[#<yspace>*#<yscale>]
  #<num> = #<tmp>
  #<pos> = #<pos#<num,0>>
  O<num#<pos,0>> call [#<xscale>] [#<yscale>] [#<zdown>]
  #<tmp> = [#<tmp>+1]
O100 endwhile

#<tmp> = 0
O100 while [#<tmp> LE 5]
  G00 X[[#<tmp>+1]*#<xspace>*#<xscale>] Y0
  #<num> = [#<tmp> + 8]
  #<pos> = #<pos#<num,0>>
  O<num#<pos,0>> call [#<xscale>] [#<yscale>] [#<zdown>]
  #<tmp> = [#<tmp>+1]
O100 endwhile

%
Priponke
cifre2.zip
(10.77 KiB) Prenešeno 7 krat
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1809
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 82 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 47

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a jvolk » 15 Apr 2017, 17:39

En bug (verjetno): Če nastavim bližnice za hitrost špindla na tipkovnico, se povečujejo samo % na ekranu. Hitrost špindla ostane ista dokler ga ne ugasnem in ponovno prižgem.
Uporabniški avatar
jvolk
 
Prispevkov: 135
Pridružen: 12 Jan 2015, 13:17
Kraj: Divača
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 15 Apr 2017, 21:40

jvolk je napisal/-a:En bug (verjetno): Če nastavim bližnice za hitrost špindla na tipkovnico, se povečujejo samo % na ekranu. Hitrost špindla ostane ista dokler ga ne ugasnem in ponovno prižgem.


Popravljeno. Bo v verziji 2017.04.18
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a gumby » 16 Apr 2017, 07:37

Je mogoče uporabiti (dlg,...) v subrutini? Nekaj čaram in mi vedno javi, da parameter ni definiran, pa sem probal že vse mogoče kombinacije imen subrutine in parametra.
Je mogoče spisati subrutino (funkcijo), ki vrača vrednost? Nekaj v stilu "#<tmp> = YEAR[]"
Obstaja kak dialog, ki bi izpisal neko sporočilo in čakal, da pritisneš ok? Pa takšen, ki ima na izbiro ok-cancel?

Sicer pa vse pohvale za ta program :_bow
my brain hurts
Uporabniški avatar
gumby
 
Prispevkov: 1809
Pridružen: 14 Jan 2015, 19:49
Kraj: Lendava
Zahvalil se je: 82 krat
Prejel zahvalo: 394 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 47

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 16 Apr 2017, 11:37

dlg je možno uporabljati samo na začetku gkode. Dejansko je implementiran kot nekakšen predprocessor.

Subrutine lahko nastavljajo parametre. Seveda pridejo v poštev samo globalni parametri. To so tisti, ki imajo na začetku podčrtaj. #<_tmp> na primer.
Poglej pa tudi parameter #<_returnvalue> in njegovo uporabo.

Dialogov med g-kodo ni.

Hvala za pohvale. Bom preveril kakšne so možnosti, da se kaj od tega implementira.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 18 Apr 2017, 11:51

Kroko je napisal/-a:Dialogov med g-kodo ni.


V novi verziji bo možno tole:
Koda: Izberi vse
(msgdlg,Kje pa smo?|Smo na X#<_x,1>, Y#<_y,1>)

Ta dialog ustavi izvajanje g-kode in je uporaben namesto pavze.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a BosniaCNC » 18 Maj 2017, 15:35

!? Ako postovani auditorium dozvoljava primecujem da je ovde "presusila" diskusija! Da li zbog prestanka obilne kise ili nedostatka kvalitetnog ugljena za rostilj!?
Pozdrav svim pregaocima na s5!
Uporabniški avatar
BosniaCNC
 
Prispevkov: 143
Pridružen: 23 Jan 2015, 12:57
Kraj: Zenica - BiH
Zahvalil se je: 33 krat
Prejel zahvalo: 55 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a VolkD » 18 Maj 2017, 18:03

BosniaCNC je napisal/-a:!? Ako postovani auditorium dozvoljava primecujem da je ovde "presusila" diskusija! Da li zbog prestanka obilne kise ili nedostatka kvalitetnog ugljena za rostilj!?
Pozdrav svim pregaocima na s5!
Mislim, da je to zato, da Krokota pustimo pri miru. Zdaj ko pohaja po Ameriki, res nima smisla, da bi ga obremenjevali.
Sicer imam pa kar nekaj stvari na zalogi zanj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20021
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3626 krat
Prejel zahvalo: 2847 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Carko » 18 Maj 2017, 20:01

Jaz sem svoj CNC končno usposobil, pa sem šel kar na TNG.

Dela prima, se mi zdi da precej bolje kot stara verzija - brez težav frezam s 3000 mm/min, kar mi pri starem ni uspelo dobro.

Da naštejem še par stvari, ki me motijo:
- _file_totaltime mi ne pokaže niti približno pravega časa
- nikjer ne najdem opcije, da vidim, koliko časa še manjka do konca izvajanja programa (meni se zdi precej pomembna reč)
- jogging prek softverja ima precej precej več delaya kot pri starem programu, tudi ne spušča prav lepih zvokov, ko ga probam premikati po malem (držim ctrl pa tapkam po smernih tipkah)
Carko
 
Prispevkov: 1400
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 83 krat
Prejel zahvalo: 284 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 82

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 19 Maj 2017, 02:09

_file_totaltime ne upošteva pospeškov in pojemkov. V bistvu pa računa tako kot prejšnji sw le da je prejšnji rezultat pomnožil z 1.3 da je dodal malo na račun pospeškov.

V TNG sem se veliko fokusiral na g-kode, ki se v bistvu nikoli ne končajo. Zato mi način izračunavanja časa, ki ga uporablja star sw ni bil preveč všeč. V TNG zato uporabljam procent trenutne vrstice/vs vrstice g-kode.

Čudnih zvokov pri joggingu ne sme biti. Jogging je veliko bolj mehak kot v starem sw. Spremljaj stanje bufferja pri joggiranju. Ali pade na 0? Po joggingu poglej log in ispiši device parametre. So kakšni retryi ali errorji?
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Carko » 21 Maj 2017, 13:22

Za jogging bom pogledal log.

Glede deleža vrstic G-kode se mi pa to zdi precej bolj ... neoptimalna rešitev. Enostaven in precej pogost primer - najprej pofrezam zgornje plasti materiala v ravni vrsti, kjer se ena vrstica izvaja nekaj sekund, potem ko se začne "relief", se pa izvede več 10 vrstic na sekundo.

Samo z deležem vrstic ne vem niti reda velikosti časa do konca programa, ker je razmerje mimogrede tudi 90:10. Lahko imam čas samo za kavico ali pa lahko vzamem kar dopust. Glede na to, da je izvajanje programa povsem deterministično, se mi zdi to precej neintuitivno, tudi v primerjavi z netočnim estimate.
Carko
 
Prispevkov: 1400
Pridružen: 10 Jan 2015, 01:46
Zahvalil se je: 83 krat
Prejel zahvalo: 284 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 82

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 22 Maj 2017, 14:13

TNG prilagaja hitrost tako, da so vse sile (pospeški) na motorje in na efektor znotraj dovoljenih parametrov. Poleg tega prilagaja samo pot (znotraj toleranc) tako da doseže največjo možno hitrost skozi ovinke. Modul, ki vse to računa se imenuje Interpolator. Če hočemo vedeti točen čas izvajanja neke g-kode jo mora "obdelati" interpolator. To bi pomenilo, da bi se čas nalaganja g-kode občutno podaljšal. Pa ne samo to. V TNG praktično ni omejitev glede velikosti g-kode saj se razen za potrebe vizualizacije g-koda sploh ne bere v naprej. Pa tudi sama vizualizacija prekine branje če je tega preveč ali če traja preveč časa. Drug problem je "interaktivnost" g-kode. Poglej si primer, ki sem ga objavil v enem od prejšnjih postov in v katerem je pot vsakič drugačna.
Morda bi lahko naredil nekakšno "analiziraj g-kodo" funkcijo, ki bi med drugim izračunala tudi čas. Drugače pa to ni mogoče.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Maj 2017, 14:34

Vsi programi imajo BUG-e. Dobri jih imajo še več, ker je kode več :)
IMG_9807p.JPG

Tile dve zgornji luknji bi morali biti spodaj!

Kako, zakaj, kje,....

Potem sem pa smo iz Altiuma prenesli samo ti dve lukni,... Še vedno narobe. :_think
Vse kar imata skupnega je negativna koordinata po Y.
Raziskava G kode je pokazala, da se negativne vrednosti prenesejo v negativni smeri, a kot 10x manjše. To se ugodi že ob konverziji G kode iz inčev v mm.
Sicer se negativnih vrednosti ponavadi ne rabi, a vseeno - popravek bo dobrodošel.

No te dve luknje imam zgolj za kontrolo kako dobro sem prenesel pozicije preko kamere. So čisto nepomembne in zaradi tega je izdelek povsem enak, kot bi sicer bil.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20021
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3626 krat
Prejel zahvalo: 2847 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 27 Maj 2017, 15:27

Prosim pošlji mi te gerberje/ncdrile. Bom v ponedeljek pogledal in popravil.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Maj 2017, 19:07

Kroko je napisal/-a:Prosim pošlji mi te gerberje/ncdrile. Bom v ponedeljek pogledal in popravil.
Super, imaš na ZS. Se pa prav nič ne mudi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 20021
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3626 krat
Prejel zahvalo: 2847 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a mobil11 » 27 Maj 2017, 19:58

Kako na TNG deluje Warp funkcija? Predvsem zajem točk... pregledal sem predavanje, ki je bilo še na starem programu in ne najdem ekvivalentnik ukazov v menijih.
http://www.gorankroselj.com/
Uporabniški avatar
mobil11
 
Prispevkov: 124
Pridružen: 23 Jan 2015, 00:48
Zahvalil se je: 19 krat
Prejel zahvalo: 16 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 28 Maj 2017, 02:59

Za zajem uporabiš ustrezno g-kodo. Mislim da je v user defined meniju. Bo pa v naslednjem tednu (upam) blog na to temo.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Jule » 22 Avg 2017, 17:42

Jaz imam en problem.

Sedaj odkar je TNG software, priznam, da nisem kaj veliko uporabljal CNCja ker ni bilo na spisku projektov, ki bi rabili rezkanje. Pred kratkim pa sem se spet spravil nekaj rezkat.

In se pojavi problem.

Vse lepo in prav deluje, le ko imam spindle prižgan mi naključno po par minutah (ali prej) izgubi povezavo do kontrolerja. Potem moram kontroler iztaknit iz USB in nazaj vtaknit, ter izbrati reconnect in potem lahko spet kakšno minuto ali dve rezkam. Če je spindle ugasnjen se to ni še zgodilo. Višji obrati kot so na spindlu izgleda povzročijo, da stvar prej izgubi povezavo.
Sigurno so neke motnje.
Vendar se to pri starem softwaru ni nikoli zgodilo, pa sem rezkal tudi več-urne rezbarije. Je pa res, da sem star SW poganjal na drugem PC-ju(P4, WIN XP), ki pa je preslab za TNG SW. Sedaj se poganja na "boljšem" (AMD X2 4000, Win7). Zadnja verzija programa.
Poizkusil sem vse USB porte spredaj in zadaj pa tudi aktivni podaljšek (na tem je skoraj še najbolje delalo).

Čudi me, da bi bil drug PC toliko bolj susceptibilen za motnje. Star in nov PC sta stacionarca, na tleh pod mizo kjer je rezkar. Okrog CNCja nisem ta čas nič tikal, niti premikal, niti odklapljal, le USB ven in nazaj noter v drug PC.
Spindel ima oklopljen kabel, oklop priklopljen pri inverterju.

Je imel še kdo tak problem?

Ostane mi le še revertirati nazaj na V1, da vidim če je res SW, ampak mi je bolj všeč nova verzija.

Bom poskusil kje staknit še kak PC da bom imel večji vzorec.
Jule
 
Prispevkov: 633
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:00
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 130 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 22 Avg 2017, 17:59

Ali imaš zunanje napajanje za kontroler?
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Jule » 22 Avg 2017, 19:44

Da, 12V 2A Meanwell napajalnik.
Jule
 
Prispevkov: 633
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:00
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 130 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 22 Avg 2017, 21:25

"Promet" preko USB je v TNG res večji, nima pa to kakšnega strašnega vpliva na motnje.
Kakšen filter imaš pred frekvenčnikom? Sa ne reči, da ga nimaš, ker sva potem debato zaključila.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a mitkum » 22 Avg 2017, 22:09

Jaz imam MK3/4 z zunanjim napajanjem in če dam frekvenčnik na isto fazo kot računalnik, mi povezava pade v nekaj minutah. Če sta vsak na svoji fazi nimam nobenega problema in nimam filtra. Imaš ti faze ločene?
mitkum
 
Prispevkov: 497
Pridružen: 18 Jan 2015, 14:37
Kraj: Jezero/Podpeč/Preserje
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 89 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a blazab » 23 Avg 2017, 09:19

Kitajski 3kW Huanyang frekvenčnik sem po Krokotovem nasvetu uspešno izoliral šele z uporabo dveh filtrov:
https://www.sorotec.de/shop/Line-filter ... -4943.html
http://www.ebay.de/itm/F-86-Netzfilter- ... 1978290699
Pred tem sem stalno izgubljal povezavo kontrolerja s PC, kljub temu da je bil frekvenčnik ves čas na svoji fazi.

Ponavadi dam filter tudi pred napajalnik za kontroler, recimo nekaj v tem smislu:
http://www.ebay.com/itm/Power-EMI-Filte ... SwFMZWsGZ6
http://www.ebay.com/itm/Solder-Lug-Term ... SwuAVWzOyp
Kljub temu da flter načeloma filtrira motnje ki jih povzroča porabnik in ohranja omrežje čisto, sem imel primer na čistilnem stroju za PVC okna, kjer je po nekaj zaporednih vklopih 2,2kW elektromotorja (preko kontaktorja brez frekvenčnika) padla povezava med PC ter kontrolerjem. Zadevo sem rešil s filtrom pred napajalnikom kontrolerja.

LP
blazab
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 28 Jan 2015, 00:01
Zahvalil se je: 8 krat
Prejel zahvalo: 177 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Jule » 24 Avg 2017, 17:09

Uf filtra pa res nimam :_think Vse na isti fazi.

Zdaj me vedno bolj čudi kako, da se prej na starem računalniku in softweru ni niti enkrat vsula povezava.

Nekje se mi valja en tak filter, ga bom poskusil čez vikend namontirati.

Sporočim kaj bo.
Jule
 
Prispevkov: 633
Pridružen: 18 Jan 2015, 13:00
Kraj: Ajdovščina
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 130 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a pablo » 30 Avg 2017, 20:32

Kroko , ali si svoj software prodal na kitajsko? https://www.youtube.com/watch?v=2rk7DJ6p-nQ na 24:10
pablo
 
Prispevkov: 34
Pridružen: 14 Dec 2015, 16:36
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a SiByte » 30 Avg 2017, 20:39

Že kar dolgo kitajci prodajajo ponaredke in kar veliko ima težave da zadeva ne deluje tako kot bi morala in na potem gnajvijo na support ali forum.

P.S. Jaz imam le 14min in 50s posnetka :_dunno
Uporabniški avatar
SiByte
 
Prispevkov: 395
Pridružen: 13 Mar 2016, 17:42
Kraj: Sv. Trojica v Slov. goricah
Zahvalil se je: 79 krat
Prejel zahvalo: 44 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a pablo » 30 Avg 2017, 21:34

Ops ..... na 10:11 se vidi software !
pablo
 
Prispevkov: 34
Pridružen: 14 Dec 2015, 16:36
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a NacMan » 31 Avg 2017, 12:01

Sem že malo komentiral pod ta prispevek. Da malo seznanim avtorja :)
NacMan
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 23 Jan 2015, 10:53
Zahvalil se je: 9 krat
Prejel zahvalo: 6 krat
Uporabnika povabil: Kroko
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: Nov software PlanetCNC TNG je končno pripravljen

OdgovorNapisal/-a Kroko » 31 Avg 2017, 14:52

Sem tudi jaz napisal uradni odgovor.
Drugače so pa vsi kitajski CNC-ji, ki se poceni dobijo na eBayu, Amazonu,... in uporabljajo naš software, ponaredki.
http://www.planet-cnc.comKroko was here!
Uporabniški avatar
Kroko
 
Prispevkov: 3290
Pridružen: 14 Jan 2015, 12:12
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 584 krat
Prejel zahvalo: 1087 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 197

Prejšnja

Vrni se na CNC naprave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost