Širina je enaka kot pri ploščici od ure. Na tej ploščici je tudi konektor za 12V napajanje.koala33 je napisal/-a:Kako bo to mehansko šlo skupaj z matično tiskanino ure?
Nimam še nič narisano, to delo bom prepustil mirkatmit. Torej lesena škatla. Obe ploščici pritrjeni v leseno škatlo z vijaki na način, da so pri uri tipke, led in fotoupor vidni od zunaj. Pri tem moduli je s strani dostop do konektorja za 12V, čelno pa do displeja.koala33 je napisal/-a:A so mere poenotene? A imaš kakšno predstavo o končnem izgledu ure?
Velikost teh je 13x44mm. Ni ravno velik, majhen pa tudi ne. V FHN sem jih dobil po 1€ kos. Je pa pri led prikazovalnikih hudo težko reči kaj je standardno, ker je toliko različnih, da kar glava peče.koala33 je napisal/-a:Pa lahko bi uporabil kakšne bolj standardne LED prikazovalnike, tudi malo večje.
VolkD je napisal/-a:...Ker se mi displeja ni dalo grafično oblikovati sem namesto tega uporabil kar letvico s 14-imi kontakti. Sicer pa bom verjetno za prototip dejansko dal tako letvico, da lahko menjujem 7 segmentne module.
Kljub precejšnji muki mi ni povsem uspelo narediti enostranskega vezja. Problem sem rešil z eno prevezavo (ni na sliki) in z enim uporom, ki naj bi bil načeloma 0R0, a jaz običajno uporabim 2R2. Upor potem deluje kot varovalka.
DusanK je napisal/-a:..Če ti ni težko odgovoriti na točke in opisati izračun za upor kot varovalko..
DusanK je napisal/-a:1. Kako si prišel do vrednosti 2R2? Verjetno na neki osnovi max. porabe celotnega vezja, ko večina ledic sveti (ob 20:58), krat faktor x ... v kombinaciji z Ohm zakonom... pa še kaj?
Ni ravno tako. Odločiti se moraš kateri padec na uporu je še razmeroma neškodljiv za vezje, ki ga imaš.Jakey je napisal/-a:DusanK je napisal/-a:..Če ti ni težko odgovoriti na točke in opisati izračun za upor kot varovalko..
Prvo se odločiš za tok, ki ga maximalno dopuščaš, da še teče, potem pa glede na velikost upora(velikost tudi definira moč, npr. 0805 je za 0.1W) lažje izračunaš R.
Še enkrat, tole je aktivno le v času programiranja in zaganjanja naprave.MadMax je napisal/-a:Če greš na predpostavke dovolj močnega vira napajanja in "varovalko" ki jo pri kratkem stiku odnese, potem še nekak gre. Z bolj "fino nastavitvijo" ki se skoz po malem greje si pa jaz ne bi upal česa takega dat iz rok.
#include <Arduino.h>
#define __DEBUG
#define LED_RED PIN_PB2
void setup()
{
// init serial port
Serial.begin(115200);
while (!Serial)
{
// Wait for serial port
}
// Set output pins
pinMode(LED_RED, OUTPUT);
}
void loop()
{
// Serial.print(" CNT1="); Serial.println(_FM.readCounter1());
// Serial.print(" CNT2="); Serial.println(_FM.readCounter2());
// Serial.print(millis());
digitalWrite(LED_RED, LOW);
delay(200);
digitalWrite(LED_RED, HIGH);
delay(200);
}c:\users\darko\.platformio\packages\toolchain-atmelavr\avr\include\util\delay.h: In function 'main':
c:\users\darko\.platformio\packages\toolchain-atmelavr\avr\include\util\delay.h:276:28: error: __builtin_avr_delay_cycles expects a compile time integer constant
__builtin_avr_delay_cycles(__ticks_dc);
^#include <Arduino.h>
// #define __DEBUG
#define LED_RED PIN_PB2
#define LCD_D1 PIN_PB1
#define LCD_D2 PIN_PD4
#define LCD_D3 PIN_PC5
#define LCD_D4 PIN_PC1
#define LCD_Sp PIN_PC3
#define LCD_A PIN_PB0
#define LCD_B PIN_PC4
#define LCD_C PIN_PD3
#define LCD_D PIN_PD6
#define LCD_E PIN_PD7
#define LCD_F PIN_PD5
#define LCD_G PIN_PC2
#define LCD_Dp PIN_PD2
char chars [20];
int pdelf;
void setup()
{
// init serial port
Serial.begin(115200);
while (!Serial)
{
// Wait for serial port
}
// Set output pins
pinMode(LED_RED, OUTPUT);
pinMode(LCD_D1, OUTPUT);
pinMode(LCD_D2, OUTPUT);
pinMode(LCD_D3, OUTPUT);
pinMode(LCD_D4, OUTPUT);
pinMode(LCD_Sp, OUTPUT);
pinMode(LCD_A, OUTPUT);
pinMode(LCD_B, OUTPUT);
pinMode(LCD_C, OUTPUT);
pinMode(LCD_D, OUTPUT);
pinMode(LCD_E, OUTPUT);
pinMode(LCD_F, OUTPUT);
pinMode(LCD_G, OUTPUT);
pinMode(LCD_Dp, OUTPUT);
......
void loop()
{
pdelf++;
if (pdelf>48) pdelf=0;
int const pdel=pdelf;
int pakt=50-pdel;
Setchar(chars[0]);
digitalWrite(LCD_D1, HIGH);
_delay_us(pakt);
digitalWrite(LCD_D1, LOW);
_delay_us(pdel);
Setchar(chars[1]);
digitalWrite(LCD_D2, HIGH);
_delay_us(pakt);
digitalWrite(LCD_D2, LOW);
_delay_us(pdel);
Setchar(chars[2]);
digitalWrite(LCD_D3, HIGH);
_delay_us(pakt);
digitalWrite(LCD_D3, LOW);
_delay_us(pdel);
Setchar(chars[3]);
digitalWrite(LCD_D4, HIGH);
_delay_us(pakt);
digitalWrite(LCD_D4, LOW);
_delay_us(pdel);
// digitalWrite(LED_RED, LOW);
// delay(200);
// digitalWrite(LED_RED, HIGH);
// delay(200);
}
pdelf++;
if (pdelf>48) pdelf=0;
int const pdel=pdelf;
int pakt=50-pdel;
VolkD je napisal/-a:Lahko bi uporabil tudi tisto. No, odločil sem se za ono drugo, ker je v nasprotnem vmes preveliko prostora.
Je pa sprememba enostavna.
VolkD je napisal/-a:Source bo objavljen in boš lahko spremenil.
Pa ne gre za minute, ampak za temperaturo.
Aja, pa ura je že narejena v TH verziji, tako, da boš pri sestavljanju lahko imel veselje, ker vem, da ti SMD nekako ne leži.Jakey je napisal/-a:Segment e je zapolnjen samo pri 2, 6 in 8, kar je 1/3 pravzaprav. Ampak ja, saj vseeno.
VolkD je napisal/-a:Posledično so razlike v jakosti svetlobe displeja slabo vidne.
Vrni se na Gradnja napredne ure
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost