VolkD je napisal/-a:Tole se še spreminja, tako, da ne vzeti vsega čisto zares.
Dobro misliš. Sem že popravil, Hvala.Lojz je napisal/-a:V naslovu so napake (RTL = RTC . . . FM31246 = FM31256). Vsaj mislim
Ni potrebe za tem, ker se vse to lahko naredi s programom.Jakey je napisal/-a:Se da proti buzzerju naredit jumper? Da se lahko zvok tudi izklopi, recimo.
Ali pa vsaj trimmer za nastavitev ojačanja, da se lahko regulira glasnost - v neki skrajnosti trimmerja tudi izklopi.
PPG78 je napisal/-a:Darko, za projekt prispevam TG-3530SA da ne bo potrebna kalibracija.
PPG78 je napisal/-a:Darko, za projekt prispevam TG-3530SA da ne bo potrebna kalibracija.
VolkD je napisal/-a:Kako je pa sicer ta čip dobavljiv ?
VolkD je napisal/-a:Dobro misliš. Sem že popravil, Hvala.Lojz je napisal/-a:V naslovu so napake (RTL = RTC . . . FM31246 = FM31256). Vsaj mislim

Hmmm.... Zadeva je zapisana v dveh koncih baze. V postu samem in v naslovu teme. Včasih se ne spremeni povsod, če ne zapreš/restartaš browserja.Lojz je napisal/-a:Še vedno vidim nekaj nepopravljenega?
Kaj pa je narobe s kristali ?s54mtb je napisal/-a:Zakaj pa ne daš PCF2131? Zaloge je partavžent, pa še nobenega sranja s kristali.
s54mtb je napisal/-a:Kristal ni temperaturno kompenziran, v PCF2131 je TCXO.
Resolucijo ima PCF 1/100s, poraba pa 64nA. Tisto starinsko čipovje po mojem ne pride s porabo tako nizko.
Lahko se pa seveda komplicira zaradi porabe starih zalog
VolkD je napisal/-a: Zaenkrat imam teh FM31256 okrog 200. Verjetno bo dovolj. Če ne, bom pa naslednjo vrečko poiskal. Ja potem bom pa vezje popravil.
VolkD je napisal/-a:Verjetno ste spregledali, ampak tale čipek ima še nekaj bombončkov. Tisti njegov ram je zelo zanimiv.
Uff,.. dovolj jih je za vse naše ure.Lojz je napisal/-a:Potem pa vstaviš PCF8583, ki jih imaš tudi 49+ na zalogi.
Lojz moram priznati, da si me presenetil in našel tole na zalogi. Sam se niti nisem spomnil.Lojz je napisal/-a:PCF8583 ima sicer veliko manj RAM-a.

Čestitke za opažanje. No saj je še nekaj drugih stvari, ki jih še niste opazili.Lojz je napisal/-a:Nihče še ni vprašal, ali pa nisem opazil da bi, zakaj je mikrofon v sklopu ure?
VolkD je napisal/-a:Čestitke za opažanje. No saj je še nekaj drugih stvari, ki jih še niste opazili.Lojz je napisal/-a:Nihče še ni vprašal, ali pa nisem opazil da bi, zakaj je mikrofon v sklopu ure?
VolkD je napisal/-a:Na hitro,... rele je noter zato, da lahko namesto brenčanja, pipipanja in podobnih zvočnih zadev prižgeš recimo luč. Naglušni in gluhi bodo veseli.
Tole sem ti že odgovoril, pa si verjetno spregledal. Ne rabiš izklapljat z jumperji/stikali,.... To bo nastavljivo v programu. Neke vrste PWM.Jakey je napisal/-a:... kolikšen % ljudi bi recimo raje vidlo npr. da se buzzer enostavno izklopi/nastavi glasnost ali katero drugo funkcijo.
Bi se znalo zgoditi, da bi bil presenečen. In ja, na forumu imamo vsaj dva taka.Jakey je napisal/-a:Vseeno me pa zanima, kolikšen % zainteresiranih je naglušnih/gluhih ...
VolkD je napisal/-a:Bi se znalo zgoditi, da bi bil presenečen. In ja, na forumu imamo vsaj dva taka.Jakey je napisal/-a:Vseeno me pa zanima, kolikšen % zainteresiranih je naglušnih/gluhih ...
|RTC UID:rtc1 HID:rtc RTCR:1 RTCE:1 RTCF:"dd-MM-yy hh:mm:ss" Tako! In Tx lahko istočasno povežem še na prikazovalnik.smatjaz je napisal/-a:Točno tako. Uro pa se nastavi vsakič, ko se povežeš z napravo. Ni potrebno nastavljati časa preko menijev.
Ne rabiš Rs232 konverterja (max232), ampak HC06 direktno povežeš z nogico Rx in Tx na Atmega
Ja traja, ampak si nastaviš časovnik na telefon in delaš drugo. Ponavadi je v 10 do 12 minutah konec. Ampak mi je nekako žal metati kemijo proč, če še dela.s54mtb je napisal/-a:Tole kar dolgo traja. Jaz namešam kislino, peroksid in ostanek od prejšnjih jedkanj in je pojedkano v par minutah. Tega persulfata se mi enostavno ne ljubi čakat (gretje, jedkanje). Res pa kaj manjše od 8/8 mils ni več kvalitetno.
VolkD je napisal/-a:Če je nekaj lepo, potem naj to traja,... gremo pohajat.
Vrni se na Gradnja napredne ure
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost