GUI-O dizajner

Vse o GUI-O. Tu sodijo tudi posamezne aplikacije skupaj z izvedbo tako HW kot tudi SW mikrokontrolerja.

GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a kl3m3n » 27 Apr 2022, 19:51

Pozdravljeni.

Če koga interesira - GUI-O je dobil PC orodje, s katerim se lahko kreira vmesnik kar iz PC ja. Podprto za Win in Linux.
Init komanda se lahko potem samo "kopira" v kodo mikrokontrolerja.

https://www.gui-o.com/design-tool

Lp,
kl3m3n
kl3m3n
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 08 Jul 2021, 21:28
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a RudiP » 28 Apr 2022, 06:46

Odlično, to je super pridobitev za uporabnike GUI-O.

Kar korajžno naprej.

LpR
RudiP
 
Prispevkov: 417
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:48
Zahvalil se je: 224 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 78

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a smatjaz » 01 Maj 2022, 12:26

Zelo dobra rešitev.
Sedaj se ni več potrebno truditi z inicializacijo.
Enostavno postaviš objekte na zaslon, preizkusiš odziv, končno datoteko oz. celoten Init niz pa potem samo skopiraš v svojo aplikacijo.
Uporabniški avatar
smatjaz
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 13 Feb 2015, 08:22
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a RudiP » 01 Maj 2022, 17:25

Trenutno bi rabili še barvno paleto za izbor barv.

LP
RudiP
 
Prispevkov: 417
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:48
Zahvalil se je: 224 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 78

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a kl3m3n » 02 Maj 2022, 10:18

RudiP je napisal/-a:Trenutno bi rabili še barvno paleto za izbor barv.

LP


Tudi to pride... Do takrat pa si lahko pomagate s:

https://g.co/kgs/mK7JpT

Kopira se "HEX" polje - brez lojtrice (#). Vidim pa, da bi bilo vseeno dobro zapisovati z #, saj je to nek standardni hex zapis...

Lp,
kl3m3n
kl3m3n
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 08 Jul 2021, 21:28
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a kl3m3n » 20 Maj 2022, 19:22

GUI-O dizajner sedaj omogoča izbor barv preko drsnikov... S klikom na polje, kjer je barvna koda, se odpre kontekstni meni za izbor in predogled barve. Kontekstni meni se zapre, ko gre miška izven polja le-tega.

Nova verzija je na spletni strani.

Lp,
kl3m3n
kl3m3n
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 08 Jul 2021, 21:28
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a tomazp » 24 Jul 2022, 17:02

Sem se končno spravil delat en projekt z GUI-O. Tale dizajner je zares odlična zadeva in precej v pomoč za kreiranje vmesnika. Morda bi bil smiselen še hint (sicer se hitro navadiš), če si nad pozicijo nekega parametra npr. RAD da ti pove za kakšen parameter gre, min. in max vrednosti - RAD - radij, min 0, max. 20.
Je pa že v taki obliki zakon.
Hvala.
tomazp
 
Prispevkov: 733
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 249 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a smatjaz » 24 Jul 2022, 22:02

tomazp je napisal/-a:Sem se končno spravil delat en projekt z GUI-O. Tale dizajner je zares odlična zadeva in precej v pomoč za kreiranje vmesnika. Morda bi bil smiselen še hint (sicer se hitro navadiš), če si nad pozicijo nekega parametra npr. RAD da ti pove za kakšen parameter gre, min. in max vrednosti - RAD - radij, min 0, max. 20.
Je pa že v taki obliki zakon.
Hvala.


Ali lahko pokažeš kako zgleda GUI - Screenshot tvojega telefona?
Uporabniški avatar
smatjaz
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 13 Feb 2015, 08:22
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a tomazp » 25 Jul 2022, 10:23

Mislil sem na gui-o designer na PCju. Ko se tam postaviš na nak parameter je morda smiselno, da pokaže hint (čemu služi, vnosne parametre...). Kot sem rekel se pa hitro navadiš tako, da ni neke nuje. Bi pa prav prišlo kopiranje samih elementow (widget). Si optimalno nastaviš nek element (velikost, barve...) in ga potem samo kopiraš in popraviš samo relativno koordinato. Trenutno je potrebno vse parametre za vsak element popravljati. Še vedno pa je izjemno uporabno.

Gui-o designer.jpg
tomazp
 
Prispevkov: 733
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 249 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a kl3m3n » 25 Jul 2022, 14:29

tomazp je napisal/-a:Mislil sem na gui-o designer na PCju. Ko se tam postaviš na nak parameter je morda smiselno, da pokaže hint (čemu služi, vnosne parametre...). Kot sem rekel se pa hitro navadiš tako, da ni neke nuje. Bi pa prav prišlo kopiranje samih elementow (widget). Si optimalno nastaviš nek element (velikost, barve...) in ga potem samo kopiraš in popraviš samo relativno koordinato. Trenutno je potrebno vse parametre za vsak element popravljati. Še vedno pa je izjemno uporabno.

Gui-o designer.jpg


Živijo,

bom pogledal, kaj se da narediti - za oba predloga :) Imam namen dopolniti SW - dodati še |IMS widget in nekaj malenkosti.
Me pa veseli, da ti je uporabno :D

Lp,
kl3m3n
kl3m3n
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 08 Jul 2021, 21:28
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a kl3m3n » 30 Jul 2022, 21:53

tomazp je napisal/-a:Mislil sem na gui-o designer na PCju. Ko se tam postaviš na nak parameter je morda smiselno, da pokaže hint (čemu služi, vnosne parametre...). Kot sem rekel se pa hitro navadiš tako, da ni neke nuje. Bi pa prav prišlo kopiranje samih elementow (widget). Si optimalno nastaviš nek element (velikost, barve...) in ga potem samo kopiraš in popraviš samo relativno koordinato. Trenutno je potrebno vse parametre za vsak element popravljati. Še vedno pa je izjemno uporabno.

Gui-o designer.jpg


GUI-O dizajner v0.0.1-beta.4 sedaj podpira:
- "property" opise ("mouse hover over property")
- kopiranje widgetov ("double mouse click" na kreiran widget)

Kratki navodili sta omenjeni znotraj dizajnerja.

Lp,
kl3m3n
kl3m3n
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 08 Jul 2021, 21:28
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a tomazp » 31 Jul 2022, 14:29

Uau, to je bilo pa hitro implementirano. Nadaljujem po spustu
Hvala.
tomazp
 
Prispevkov: 733
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 249 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a tomazp » 10 Okt 2022, 10:42

Dva predloga za TODO listo. Ko se nabere kar nekaj elementov v dizajniranju je vse skupaj že težje pregledno. Smiselno bi bilo, če bi se lahko elemente premikalo na željena mesta. Na ta način so le ti logično skupaj in ne razmetani vsepovsod (slika spodaj). Običajno je tako, da se še vedno kaj spomni in doda. Potem bi ga samo prenesel k pravi grupi. Tudi ime samega elementa na samem seznamu zraven bi bilo dobrodošel, da se ne išče po vseh npr. labelah (slika spodaj). Pa morda še zaporedna številka objekta.
Predlog izboljsave.jpg
tomazp
 
Prispevkov: 733
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 249 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a kl3m3n » 12 Okt 2022, 14:32

tomazp je napisal/-a:Dva predloga za TODO listo. Ko se nabere kar nekaj elementov v dizajniranju je vse skupaj že težje pregledno. Smiselno bi bilo, če bi se lahko elemente premikalo na željena mesta. Na ta način so le ti logično skupaj in ne razmetani vsepovsod (slika spodaj). Običajno je tako, da se še vedno kaj spomni in doda. Potem bi ga samo prenesel k pravi grupi. Tudi ime samega elementa na samem seznamu zraven bi bilo dobrodošel, da se ne išče po vseh npr. labelah (slika spodaj). Pa morda še zaporedna številka objekta.
Predlog izboljsave.jpg


Predlogi se zdijo logični.
Sporočim, ko bo na voljo nova verzija.

Lp,
kl3m3n
kl3m3n
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 08 Jul 2021, 21:28
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a kl3m3n » 29 Okt 2022, 13:00

Živijo,

na voljo je nova verzija GUI-O dizajnerja (v0.0.3):

- added support for TCP/IP communication
- added support for widgets reordering (drag-and-drop)
- each widget now displays its UID parameter
- other minor improvements

Več info na:
https://www.gui-o.com/design-tool

Lp,
kl3m3n
kl3m3n
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 08 Jul 2021, 21:28
Zahvalil se je: 2 krat
Prejel zahvalo: 82 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a tomazp » 30 Okt 2022, 11:55

Javim nove izkušnje :)
tomazp
 
Prispevkov: 733
Pridružen: 19 Jan 2015, 09:14
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 137 krat
Prejel zahvalo: 249 krat
Uporabnika povabil: Zeci
Število neizkoriščenih povabil: 51

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a RudiP » 21 Jan 2023, 12:41

V mikroprocesorju sestavim string lattitudine:

Koda: Izberi vse
  String sub = latt.substring(0, 2);
  String sub1 = " " ;
  String sub2 = latt.substring(2, latt.length());
  String sub3 = latt.substring(5, latt.length());
  latt_deg = sub + sub1 + sub2+ la;

na terminalu vidim, da naj bi latt_deg bil pravilno sestavljen in poslan v GUI-O:

Koda: Izberi vse
45 32.071300


Ne vem pa zakaj se mi izpiše le 45 ostalo 32.071300 pa ne. Kaj delam narobe ?
Verjetno string sub1 presledek ni pravilno napisan.

LpR
RudiP
 
Prispevkov: 417
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:48
Zahvalil se je: 224 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 78

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a smatjaz » 22 Jan 2023, 19:09

Poskusi namesto presledka izbrati nek drug znak.
Sicer pa napiši kako si definiral pošiljanje v LB na GUI-O oz. pošlji kaj ti pokaže terminal.
Uporabniški avatar
smatjaz
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 13 Feb 2015, 08:22
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a RudiP » 22 Jan 2023, 21:54

Namesto presledka sem napisal, A Gui-o pokaže celoten string. Bom probal še drugo varianto.
,
LpR
RudiP
 
Prispevkov: 417
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:48
Zahvalil se je: 224 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 78

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a Krampus » 23 Jan 2023, 16:32

Namesto "A" daj vezaj, spodnjo črtico "_"
Uporabniški avatar
Krampus
 
Prispevkov: 876
Pridružen: 18 Jan 2015, 15:32
Kraj: Središče ob Dravi
Zahvalil se je: 340 krat
Prejel zahvalo: 216 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 45

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a RudiP » 23 Jan 2023, 16:59

takšen format je potreben za nadaljno obdelavo. Dobil sem druge knjižnice za pretvorbo formata kjer ne rabi presledka in sedaj mi zadeva dela. Matjaž mi je pomagal pri Gui-o izpisu texta kjer je vmes tudi presledek. Dela tudi njegova rešitev.

Gui-o priporočam vsem, ker je enostaven za uporabo in sam si lahko izdelaš lep vmesniški program.

LpR
RudiP
 
Prispevkov: 417
Pridružen: 18 Jan 2015, 20:48
Zahvalil se je: 224 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 78

Re: GUI-O dizajner

OdgovorNapisal/-a smatjaz » 24 Jan 2023, 11:29

RudiP je napisal/-a:takšen format je potreben za nadaljno obdelavo. Dobil sem druge knjižnice za pretvorbo formata kjer ne rabi presledka in sedaj mi zadeva dela. Matjaž mi je pomagal pri Gui-o izpisu texta kjer je vmes tudi presledek. Dela tudi njegova rešitev.

Gui-o priporočam vsem, ker je enostaven za uporabo in sam si lahko izdelaš lep vmesniški program.

LpR



Objavi kakšen screenshot, da vidimo, kako izgeda tvoja rešitev.;)
Uporabniški avatar
smatjaz
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 13 Feb 2015, 08:22
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 5


Vrni se na GUI-O in vse kar sodi zraven

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost