Sailor R104

Nostalgične postaje, lahko radioamaterske, lahko profesionalne ali pa celo samogradnje.

Sailor R104

OdgovorNapisal/-a MaliMedo » 17 Mar 2026, 23:14

V kratkem sem se imel namen lotiti tega sprejemnika, Sailor R104. Sedaj sem malo bolj na področju lamp, kar se tiče tranzistorskih stvari, pa nisem vedel kaj dosti moram delat. Lampe so mi zelo pomagale za lepšo predstavo, kako vezja delujejo.
Dobil sem v dar zgornji sprejemnik, ki se ob pravilnem povezovanju napajanja vklopi, a to je bilo to. Na konektorje zvočnika sem povezal zvočnik, a ni bilo slišati popolnoma nič. Šele kasneje sem slišal, da iz izhodnega trafota prihaja nekaj ven na maksimalni glasnosti. Tako sem najdel direktno sekundar in se obesil nanj z zvočnikom. Začelo je lepo hreščati, kot bi moralo. Sprejemal pa nisem absolutno nič, na par frekvencah (SV) kjer so Radio Koper in Capodistria se je zaslišalo le sprememba v šumu. Dobil sem ga v dar od enega obiskovalca letošnjega oz. lanskega RIS-a, bil je v tistem kupu "vzami zastonj", če sem prav razumel od S53MV.
Na SSB je šum še toliko manjši, nisem pa uspel nič več ugotoviti, moram ga vzeti v garažo in pogledati s signal generatorjem, če se kaj dogaja.
Pri tranzistorskih zadevah so bili pri meni velik delež problemov le zamazani preklopniki. Tukaj mora biti še kaj, se bojim.
Na tej sliki se mi tole na dnu zdi čudno...
20260317_224242.jpg

Pozdrav!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Patrik, S57AP. Zakaj bi rabil internet, če imam kratki val?
Uporabniški avatar
MaliMedo

Kraj: Plavje
Zahvalil se je: 265 krat
Prejel zahvalo: 192 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 96

Vrni se na Radijske postaje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost